Τραϊκόγλου: «Ένα στοίχημα που κερδίζουμε καθημερινά» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τραϊκόγλου: «Ένα στοίχημα που κερδίζουμε καθημερινά»

Με την ολοκλήρωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μπιτς Χάντμπολ Εφήβων Νεανίδων και λίγο πριν την έναρξη του αντίστοιχου Ανδρών και Γυναικών, μας μίλησε ο Παναγιώτης Τραϊκόγλου, Γενικός Διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης. Ο άνθρωπος «κλειδί» των αγώνων, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του νυχθημερόν «τρέχουν» προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά και διεξαχθούν με αρτιότητα οι αγώνες.

Αρχικά ο κ. Τραϊκόγλου μας μίλησε για έως τώρα πορεία της διοργάνωσης: «Μετράμε χρονικά αντίστροφα για την κορύφωση αυτής της ανεπανάληπτης διπλής γιορτής του Μπιτς Χάντμπολ, που ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη (14/6) με τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εφήβων και Νεανίδων και θα ολοκληρωθεί την επομένη Κυριακή (26/6) με τους αγώνες Ανδρών και Γυναικών.

Μπαίνοντας σταδιακά ο πλανήτης και η χώρα μας μαζί, στην μετά-πανδημική εποχή και υπό ιδιαίτερα ακραίες συνθήκες έντονων συναισθημάτων και καταστάσεων για την ανθρωπότητα, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, διοργανώσεις σαν αυτή, φωτίζουν με ελπίδα, χαμόγελα και κουράγιο το πνεύμα αλλά και την ψυχή μας.

Είναι πολύ σημαντικό που η φιλόξενη Κρήτη βρίσκεται στο επίκεντρο του Παγκοσμίου Μπιτς Χάντμπολ και θέλω να Ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συντέλεσαν στην πραγματοποίηση αυτής της διοργάνωσης.

Τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για την πολύτιμη υποστήριξη του και την έμπρακτη βοήθεια του. Μας στηρίζει τα μέγιστα και η σχέση μας είναι άριστη. 

Τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χάντμπολ, Δρ Μουσταφά Χασάν, που μας εμπιστεύτηκε αυτή τη διοργάνωση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στους χορηγούς, τους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας μας και τους εθελοντές που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η γιορτή του αθλήματος. Και άφησα για το τέλος τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κώστα Γκαντή, τον Α αντιπρόεδρο της ΕΟΕ, Στέλιο Αγγελούδη και όλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που θέλω να τους ευχαριστήσω για την τιμή που μου έκαναν και μου έδωσαν τη δυνατότητα να ηγηθώ οργανωτικά αυτής της μεγάλης αγωνιστικής προσπάθειας.

Η Ελλάδα θα είναι παρούσα με δυναμική σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις Μπιτς Χαντμπολ και θα κοιτάξουμε να φιλοξενήσουμε κι άλλες στο μέλλον». 

Καταθέτοντας την γνώμη του για το αγωνιστικό κομμάτι και το επίπεδο των αγώνων, ο κ. Τραϊκόγλου τονίζει: «Γνωρίζαμε από την αρχή ότι το επίπεδο των αγώνων θα είναι ιδιαίτερα υψηλό και αυτό αποδείχτηκε και στην πράξη. Αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και μας χαρίζουν μοναδικές αθλητικές στιγμές. Το Μπιτς Χάντμπολ «αναπτύσσεται» με γοργούς ρυθμούς παγκοσμίως και θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμα καλύτερα αγωνιστικά».

Για το ποιες είναι οι εντυπώσεις του κ. Τραϊκόγλου για το Karteros Beach Sport Center, εγκατάσταση η οποία είναι η πρώτη για αθλήματα παραλίας στην Ελλάδα; «Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο Εθνικό Κέντρο αθλημάτων παραλίας και άμμου το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις κι άλλων δημοφιλών αθλημάτων άμμου, εκτός του Μπιτς Χάντμπολ.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα αθλητικό «στολίδι» που θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Χαίρομαι που η Ομοσπονδία μας (ΟΧΕ) εγκαινίασε αυτή τη σπουδαία αθλητική εγκατάσταση με μια πολύ μεγάλη διοργάνωση και είμαι σίγουρος ότι και στο μέλλον το Karteros Beach Sport Center θα μας φιλοξενήσει και πάλι». 

Ερωτηθείς για το αν η διοργάνωση και το αθλητικό κέντρο προσελκύσουν περισσότερο κόσμο κοντά στο άθλημα, ο κ. Τραϊκόγλου απαντά: «Οι διακρίσεις των προηγούμενων χρόνων των Εθνικών μας ομάδων Γυναικών και Ανδρών πιστεύω ότι αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για το Μπιτς Χάντμπολ. Πρόκειται για ένα κατεξοχήν άθλημα του καλοκαιριού που «μαγνητίζει» τα βλέμματα και κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Ο κόσμος αρχίζει να το «αγκαλιάζει» και πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία αυξάνοντας την προσέλκυση του κόσμου».

Για τις δυσκολίες που υπήρξαν στη διοργάνωση, αλλά και τις εντυπώσεις που έχει εισπράξει από τις συμμετέχουσες χώρες, ο κ. Τραϊκόγλου αναφέρει: «Ανεξάρτητα από τις αντιξοότητες, πρέπει να δίνεις πάντα τον… αγώνα σου. Ο κάθε άνθρωπος, ολοκληρώνεται όχι μέσα από τις ευκολίες, αλλά μέσα από τις δυσκολίες. Για όλους εμάς η διπλή διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος Μπιτς Χάντμπολ είναι μια πρόκληση, ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο κερδίζουμε καθημερινά. 

Τα μηνύματα που έχουμε λάβει μέχρι τώρα είναι πολύ θετικά. Μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση να ακούμε από τους συμμετέχοντες ότι αγωνίζονται σε μια εγκατάσταση ανάλογη της οποίας δεν έχουν ξανασυναντήσει. Το Karteros Beach Sport Center πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να μπορούμε να έχουμε ένα άρτιο αγωνιστικό και οργανωτικό αποτέλεσμα. Ποιος αθλητής άλλωστε δεν θα ήθελε να συνδυάζει το αγαπημένο του άθλημα σε ένα από τα ομορφότερα νησιά του κόσμου;».

Τέλος ο κ. Τραϊκόγλου μας μίλησε και για το αν το Μπιτς Χάντμπολ γίνει και Ολυμπιακό Άθλημα: «Πιστεύω ότι ο επόμενος στόχος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι να αναγνωριστεί το Μπιτς Χάντμπολ ως Ολυμπιακό άθλημα. Η σκέψη αυτή έχει πλέον ωριμάσει και θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα έρθει μια ακόμα κίνηση - ματ που θα βοηθήσει στην εξέλιξη και την ανάπτυξη του συγκεκριμένου σπορ». 

No comments