Πρόκριση στην επόμενη φάση για την Εθνική Γυναικών Beach Handball - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πρόκριση στην επόμενη φάση για την Εθνική Γυναικών Beach Handball

Δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες για την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια ομάδα της Εθνικής Ελλάδας Γυναικών, η οποία επικράτησε 2-0 της Ταϊλάνδης για το Α’ γκρουπ του Παγκόσμιου πρωταθλήματος Γυναικών.

Η Ταϊλάνδη έβαλε… δύσκολα στην Εθνική μας ομάδα στο πρώτο σετ, καθώς στη μεγαλύτερη διάρκειά του δεν είχε μόνο το προβάδισμα, αλλά κατάφερε να ξεφύγει ακόμα και με 6 γκολ διαφορά (16-10) στα μισά του σετ. Η ψύχραιμη αντίδραση όμως της Ελληνικής ομάδας έβγαλε καλές άμυνες και σε συνδυασμό με τις σωστές επιλογές στην επίθεση άρχισε να «ροκανίζει» τη διαφορά, αλλά και να πάρει προβάδισμα στο σκορ 24-26 με εύστοχο πέναλτι της Ποιμενίδου, για να κατακτήσει και τη νίκη του σετ με 24-27.

Στο δεύτερο σετ η Ελλάδα ήταν αυτή που κυριάρχησε από το ξεκίνημα, παίρνοντας από την αρχή το προβάδισμα και χωρίς να το χάσει, όλο και άνοιγε την υπέρ της διαφορά. Τα εύστοχα σουτ της Ελληνικής ομάδας, μαζί και με τις εξαιρετικές επεμβάσεις της Κεπεσίδου, άνοιξαν το σκορ στο +8 (14-22), για να έρθει εύκολα η νίκη στο τέλος με τη μεγαλύτερη διαφορά των 11 τερμάτων, 16-27. 

"Είμαστε χαρούμενες που κάναμε το 2/2. Αύριο θα παίξουμε για την πρωτιά του ομίλου κόντρα στην Πορτογαλία. Θα ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο μας και είμαστε αισιόδοξες ότι θα πάμε με το απόλυτο των νικών στην επόμενη φάση", σχολίασε η αθλήτρια της Εθνικής, Νικολίνα Κεπεσίδου.

Ταϊλάνδη-Ελλάδα 0-2 (24-27, 16-27)

Ταϊλάνδη: Πανσοπά 9, Γουόγκασον 14, Ντερνιμπράμ 4, Χρουεάρι 4, Σιρακουχαρολεντσάι, Χαλαχάι, Σετάνγκ 7, Ταπά, Γιανγίτ, Γιοϊσάκου 4.

Ελλάδα: Κεπεσίδου Μάγδα , Κερλίδη 14, Ποιμενίδου 8, Καλοϊδή, Μούρνου 13, Δημητρίου 9, Τροχίδου 10, Λογδανίδου, Διακογιάννη, Κεπεσίδου Νικολίνα.

Διαιτητές: Μάθιου Φάνακ (ΓΑΛ)-Νταρ Σέντριτς (ΓΑΛ).  Αποκλεισμοί: 2-3

No comments