Όσα έγιναν στην τελετή έναρξης των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Beach Handball - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Όσα έγιναν στην τελετή έναρξης των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Beach Handball



Με μία λιτή, αλλά ουσιαστική τελετή ξεκίνησαν επίσημα τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Εφήβων- Νεανίδων στις ολοκαίνουριες εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center, στο Ηράκλειο.

Οι ομάδες της διοργάνωσης παρέλασαν στην άμμο υπό τους ήχους της μουσικής του Βαγγέλη Παπαθανασίου και αυτός ήταν ένας φόρος τιμής στον συνθέτη με την παγκόσμια εμβέλεια που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Το μεγαλύτερο χειροκρότημα μετά την ελληνική αποστολή πήρε η αποστολή της Ουκρανίας.

Ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδος και στη συνέχεια καλωσόρισαν τους αθλητές και τις αθλήτριες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος της επιτροπής Beach Handball της IHF, Τζιανπέρο Μάσι.


Αναλυτικά όσα είπαν:


Λευτέρης Αυγενάκης (Υφυπουργός Αθλητισμού): «Σας καλωσορίζουμε στην Ελλάδα! Σας καλωσορίζουμε στην χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σας καλωσορίζουμε στην Κρήτη και στο Ηράκλειο που γέννησε τον Μινωικό πολιτισμό. Ευχόμαστε σε όλους τους αθλητές και τα μέλη των αποστολών, να έχουν καλή διαμονή και εμείς να απολαύσουμε πολύ θέαμα από το τόσο συναρπαστικό άθλημα του beach handball. Εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σας καλωσορίζουμε στις νέες εγκαταστάσεις εδώ στο Karteros Beach Sports Center, τις οποίες δημιουργήσαμε για εσάς! Πρόκειται για υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις που θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις χώρες που αγαπάνε και καλλιεργούν τα παράκτια αθλήματα, που αγαπάνε τον αθλητισμό και υπηρετούν τις αξίες του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Διεθνή Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης, τον Πρόεδρό της, κ. Χασάν καθώς και την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος για την αγαστή συνεργασία που είχαμε όλες αυτές τις ημέρες. Επιτρέψτε μου να ευχηθώ τα καλύτερα στις Εθνικές μας ομάδες. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, με ιδιαίτερη μνεία στην εθνική ομάδα της Ουκρανίας. Στεκόμαστε στον πλευρό σας. Στηρίζουμε την προσπάθειά σας να υπερασπιστείτε τα εδάφη σας, είμαστε δίπλα σας. Εύχομαι καλούς αγώνες και να επιστρέψετε όλοι στις χώρες σας υγεία και γεμάτοι όμορφες εικόνες από την Ελλάδα. Εσείς θα γίνεται οι πρεσβευτές της φιλόξενης χώρας μας».

Τζιανπέρο Μάσι (Πρόεδρος επιτροπής beachhandball Παγκόσμιας ομοσπονδίας): «Καλησπέρα σε όλους (σ.σ στα ελληνικά) Είμαστε εδώ μπροστά σε αυτή τη γενιά που είναι η επόμενη γενιά στα σπορ και στη ζωή. Θέλω να πω ιδιαίτερα ευχαριστώ στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και όλες τις αρχές της Κρήτης και την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλες τις Ομοσπονδίες που μας έδωσαν την δυνατότητα να βρισκόμαστε εδώ. Τέλος θέλω να καλέσω κοντά μου όλες του εθελοντές για να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση. Κυρήσω την έναρξη του 2ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος  BeachHandballΕφήβων-Νεανίδων. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ (σ.σ στα ελληνικά).

No comments