Πρώτη νίκη, κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο, για την Εθνική Νεανίδων στο Παγκόσμιο Beach Handball - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πρώτη νίκη, κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο, για την Εθνική Νεανίδων στο Παγκόσμιο Beach Handball

Η Εθνική Νεανίδων Κ18 πέτυχε την πρώτη της νίκη για τον Δ’ όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, επικρατώντας με 2-0 (23-12, 20-8) του Πουέρτο Ρίκο.

Οι δύο ομάδες έκαναν το ντεμπούτο τους στη διοργάνωση με την Ελλάδα να παρουσιάζεται πιο έτοιμη, έχοντας παρακαταθήκη την συμμετοχή της στο ΕUROK17 της Βάρνας το περσινό καλοκαίρι.

Κουκμίση, Σούσκα και Μαλλέ σκόραραν από 10 γκολ και οδήγησαν επιθετικά την διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου.

Με αυτή τη νίκη η Ελλάδα σχεδόν εξασφάλισε την παρουσία της στη Β’ φάση, ωστόσο απαιτείται και νίκη με το Χόνγκ Κονγκ (Κεντρικό γήπεδο, 18:20) για να έχει ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά.

Στο πρώτο σετ η Ελλάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά με σερί 9-0 στο 4’, ενώ και στο δεύτερο σετ είχε το προβάδισμα με 8-1.


ΕΛΛΑΔΑ- ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ 2-0 (23-12, 20-8)

ΕΛΛΑΔΑ (Χαραλαμπίδης- Παπαβασιλείου): Παπακώστα, Σπιρολλάρη 4, Πατσάνη 1, Μανδαμανιώτη, Κουκμίση 10, Μαλλέ 10, Κούρτη, Μυλωνά 5, Καπρινιώτη 3, Σούσκα 10

ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ (Αμπιέλ Ασεβέντο): Ράμος, Μπάρος 4, Ναζάριο 2, Ριβέρα, Ορτίθ 12, Βάλε 2, Ροντρίγκεζ, Φελιτσιάνο, Μπετακούρ.

Διαιτητές: Μπαρμπόσα- Μασάντο (Πορτογαλία), Αποκλεισμοί: 0-2


Δηλώσεις


Αθηνά Καπρινιώτη (διεθνής τερματοφύλακας): «Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα και θέλουμε να συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά. Δεν είχαμε καθόλου άγχος και καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι από την αρχή. Μας βοήθησε πολύ που παίξαμε πέρσι στο Ευρωπαϊκό γιατί μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τα παιχνίδια».


Αμπιέλ Ασεβέντο (προπονητής Πουέρτο Ρίκο): «Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι και προφανώς είχαμε νευρικότητα. Είμαστε χαρούμενοι για την συμμετοχή μας είναι πολύ μεγάλη υπερηφάνεια που εκπροσωπούμε το Πουερτό Ρίκο. Θέλουμε να αναπτύξουμε το άθλημα στη χώρα μας».

No comments