Εθνική Γυναικών: «Θα δώσουμε το 1000% των δυνάμεών μας για να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Εθνική Γυναικών: «Θα δώσουμε το 1000% των δυνάμεών μας για να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας»

Η τερματοφύλακας Μάγδα Κεπεσίδου και η team manager της Εθνικής γυναικών, Βάσω Σκάρα, μίλησαν κατά την παρουσίαση των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, για τους στόχους και τις φιλοδοξίες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.


Αναλυτικά όσα είπαν:


Μάγδα Κεπεσίδου (τερματοφύλακας Εθνικής Γυναικών: «Νομίζω όλοι καταλαβαίνετε πόσο πολύ θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είμαστε ήδη μία εβδομάδα εδώ πέρα και το κλίμα που επικρατεί στις ομάδες μας είναι αυτό στο επίπεδο του εποικοδομητικού άγχους της θέλησης της προσμονής. 

Είμαστε διπλά χαρούμενες που θα υπερασπιστούμε τον τίτλο μας σε αυτές τις εγκαταστάσεις και σας διαβεβαιώνω ότι θα δώσουμε παραπάνω από το 100%, το 1000% των δυνατοτήτων μας για να παρουσιαστούμε όσο πιο δυνατές μπορούμε και να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας, αλλά και να κάνουμε χαρούμενους όλους τους ανθρώπους της Κρήτης και του Ηρακλείου, τους οποίους θέλουμε δίπλα μας να μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας.

Δεν βλέπω ότι μπορεί να είναι σαν ένα βάρος ότι είμαστε εδώ ως παγκόσμιες πρωταθλήτριες, είμαστε εδώ πέρα για να ευχαριστηθούμε αυτό που κάναμε πριν 4 χρόνια και νομίζω είναι στιγμές που θα μας ακολουθούν για πάντα και μόνο μπροστά μπορούν να μας πάνε. Δεν μπορώ να πω ότι νιώθω άγχος γιατί πρέπει να επαναλάβουμε αυτό που κάναμε, ίσα-ίσα αυτό πώς κρατάει ψηλά για να μας πάει ακόμα ψηλότερα».Βάσω Σκάρα (team manager Εθνικής γυναικών): 


«Θα ήθελα να ξεκινήσω με τις ευχαριστίες για όλους όσους έχουν βοηθήσει και είναι πολλές. Στον υπουργό κ. Αυγενάκη, το Δήμο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης, τους εθελοντές και γενικά τους πάντες που βοήθησαν να γίνει αυτή η διοργάνωση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι αγώνες θα γίνουν σε μια φοβερή εγκατάσταση που έμαθα ότι θα είναι και μόνιμη και αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό όχι μόνο για το δικό μας άθλημα, αλλά γενικά για όλα τα αθλήματα παραλίας. Εύχομαι να μην είναι η μοναδική διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί αυτή, αλλά να είναι η αρχή για να γίνουν κι άλλες ανάλογες.

Εγώ πλέον σε άλλο ρόλο από αυτόν της αθλήτριας, που είμαι έξω από τις γραμμές του γηπέδου είναι λίγο δύσκολο να συνηθίσω και θέλω να μπω μέσα να παίξω και εγώ. Eίναι η αλήθεια αλλά προσπαθώ με κάθε τρόπο να βοηθήσω τα τις αθλήτριες, τις προπονήτριες, αλλά και όλο το επιτελείο της εθνικής ομάδας. Είμαι εδώ και παρακολούθησα και τις μικρές ηλικίες στα πρωταθλήματα που ολοκληρώθηκαν και είναι μοναδικές εμπειρίες για τα παιδιά αυτά, πόσο μάλλον όταν οι αγώνες γίνονται στη χώρα σου.

Η ομάδα μας θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της και συμφωνώ απόλυτα με τη Μάγδα σε αυτά που είπε. Και οι κοπέλες, αλλά και τα αγόρια είναι έτοιμα για να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους και τους εύχομαι να πάνε όλα καλά. Να είμαστε υγιείς και θα είναι σημαντικό να μπουν στην οκτάδα και οι δύο ομάδες μας, μετά είναι όλα είναι απρόβλεπτα. 

Όλες μας έχουμε μέσα μας τις πιο έντονες στιγμές αθλητικά που μπορεί ένας αθλητής και που τις έζησα και εγώ και νιώθω ευλογημένη και γενικά η ομάδα όλη ήταν ευλογημένη που ζήσαμε τέτοιες μοναδικές στιγμές και δεν πρόκειται να τις ξεχάσουμε ποτέ στη ζωή μας. Για μένα η κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2018  ήταν η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου, αν και έχω λάβει μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ήταν  μοναδική ομάδα και δεν μπορώ δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια τα συναισθήματα που έχω. Εύχομαι ολόψυχα να συνεχιστεί η επιτυχία αυτή και το καλύτερο θα ήταν να υπάρχει και άλλο ένα χρυσό ακόμα στην Κρήτη και στην Ελλάδα. Αυτό είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μας και είναι το κρυφό μας όνειρο».


No comments