Ο Ολυμπιακός κοντά στη '' μηχανή των γκολ '', τον θρυλικό Βέμπερ ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Ολυμπιακός κοντά στη '' μηχανή των γκολ '', τον θρυλικό Βέμπερ !

 


Μεγάλη κίνηση ετοιμάζει ο Ολυμπιακός, που είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τον 37χρονο Αυστριακό δεξιό εξτρέμ Ρόμπερτ Βέμπερ, καθώς, οι '' ερυθρόλευκοι '' βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την ενίσχυση τους με έναν από τους σπουδαιότερους παίκτες που έχουν αγωνισθεί στην Μπουντεσλίγκα ( συνολικά μάλιστα για 12 σεζόν ) .

Η κατάκτηση του τίτλου '' άνοιξε την όρεξη '' στον Ολυμπιακό, που κινήθηκε για τον θρυλικό Βέμπερ ( διεθνή   με 182 συμμετοχές στην Εθνική Αυστρίας και 799 γκολ στο ενεργητικό του ), αθλητή με 10ετή καριέρα ( 2009-2019 ) στο Μαγδεμβούργο.

Ο Βέμπερ κλείνει την εφετινή σεζόν στην δεύτερη κατηγορία της  Μπουντεσλίγκα, με την Νόρντχορν Λίνγκεν, την οποία οδηγεί με εξαιρετικές εμφανίσεις στην άνοδο στην πρώτη κατηγορία.

Εχει αναδειχθεί δύο φορές πρώτος σκόρερ στην Μπουντεσλίγκα, με το Μαγδεμβούργο ενώ διακρίνεται ιδιαίτερα για την ευστοχία του, καθώς στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021 ήταν ο πιο εύστοχος παίκτης, με τη φανέλα της Εθνικής Αυστρίας, με ποσοστό μάλιστα 73%.

Σε αυτή τη σεζόν στην Μπουντεσλίγκα 2 είναι και πάλι μέσα στους πρώτους σκόρερς, με ποσοστό ευστοχίας 66%.

Η '' μηχανή των γκολ '', όπως τον αποκαλούν οι Γερμανοί, είναι στην 5η θέση του πίνακα των σκόρερς όλων των εποχών στη Μπουντεσλίγκα, με 2.435 γκολ στο ενεργητικό του, μία τεράστια επιτυχία.

Στις 14 Απριλίου ανακοινώθηκε ότι ο Βέμπερ δε θα συνεχίσει στην Νόρτχορν Λίνγκεν.

Ο ίδιος δήλωσε : '' Ασφαλώς θέλω να συνεχίσω να παίζω χάντμπολ. Εγινα επαγγελματίας σε νεαρή ηλικία, αλλά, συνεχίζω να το διασκεδάζω και είμαι σε κορυφαία φόρμα, από φυσική κατάσταση. Ποτέ άλλωστε δεν είχα σοβαρό τραυματισμό και αυτό το γεγονός διευκολύνει την απόφαση μου να συνεχίσω. Είμαι μαχητής της παλιάς σχολής. Πάντα κάνω το καλύτερο που μπορώ και ποτέ δεν έχω λείψει έστω για μία εβδομάδα. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με σεβασμό στον εαυτό μου ''. 



No comments