Με ρεσιτάλ Αλβανού και Αεκτζήδικη ψυχή, η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό και ελπίζει... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με ρεσιτάλ Αλβανού και Αεκτζήδικη ψυχή, η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό και ελπίζει...




Χρειάσθηκε να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο η ΑΕΚ ώστε να αφυπνισθεί (  παίζοντας αυτή την φορά με την καθοδήγηση του Αλέξη Αλβανού με πνεύμα λογικής, χρησιμοποιώντας με εμπιστοσύνη και τους 16 παίκτες που είχε στη διάθεση του ) και να φθάσει στην πρώτη νίκη της στη σειρά των τελικών απέναντι στον Ολυμπιακό, με 26-23 στο κλειστό της Κανήθου στη Χαλκίδα.
Το '' πέταγμα των Αετών '' , με πρωταγωνιστές τα Ελληνόπουλα της ΑΕΚ και ειδικά τους Κοτσιώνη-Κεδέρη ( πρώτος σκόρερ του αγώνα με 6 γκολ, τα 3 από αυτά με πέναλτυ )-Αραμπατζή ( εξαιρετικά χρήσιμος και πολυμήχανος ), τον ψύχραιμο στα κρίσιμα σημεία Μυλωνα, τον βράχο της αμυνας Παπαδιονυσίου, τον σταθερό σε κρίσιμα σημεία Μπουκοβίνα και αισθητά βελτιωμένο αυτή την φορά τον Πλάθα, μα και με το ηρωϊκό πνεύμα και την αρχηγική αφοσίωση του συγκινητικού Νικολαϊδη, έφερε άξια την επιτυχία για την Ενωση απέναντι φυσικά σε σπουδαίο αντίπαλο, που συνεχίζει να προηγείται στις νίκες στους τελικούς, πλέον με 2-1

Η ΑΕΚ ήταν προσεκτική αμυντικά, είχε το προβάδισμα στο σκορ από την αρχή έως το τέλος του αγώνα, '' διάβασε '' σωστά το παιχνίδι του αντιπάλου σε ένα ματς ανάμεσα σε ομάδες με εξαιρετικά οξυδερκείς προπονητές και είχε ( σε 3 σημεία του αγώνα ) διαφορά ακόμα και 6 τερμάτων.

Αν μη τι άλλο, αυτή την φορά η ΑΕΚ σεβάσθηκε το κοινό της που την υποστήριξε ( παρά την πίκρα του για τις 3 διαδοχικές ήττες...) και στο τέλος την αποθέωσε...

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτή την φορά το ίδιο συμπαγής στην άμυνα, δεν πήρε αποκρούσεις από τους τερματοφύλακες του, δυσκολεύθηκε στο περιφερειακό σουτ και ειδικά στον αιφνιδιασμό ενώ η προσφορά των Δομπρή, Παπαδόπουλου, Μπάγιου,  δεν στάθηκε δυνατό να αποβεί καθοριστική, καθώς, αυτή την φορά δεν είχαν συμπαράσταση σε επίπεδο αποτελεσματικότητας και διάρκειας από τον  Μοντόρο και τον Οστρούτσκο.

Στον τρίτο τελικό, τα λάθη ήταν αρκετά και από τις δύο ομάδες ( 4 περισσότερα ωστόσο από τον Ολυμπιακό σε σχέση με εκείνα της ΑΕΚ ), λιγοστές οι αποκρούσεις των γκολκίπερ, μεγάλη η νευρικότητα που έδειξαν οι αντίπαλοι ( μετρήθηκαν 60 φάουλ, 32 και 28 για ΑΕΚ και Ολυμπιακό, αντίστοιχα ), ωστόσο, η νίκη πήγε στην ομάδα που έπαιξε καλύτερα.

Με τον Κοτσιώνη σε ρόλο πλέϊ μέϊκερ για την ΑΕΚ ( αντί του Μόγια ) και τον Κανδύλα στο αρχικό σχήμα μετά από ένα μήνα για τον Ολυμπιακό, οι δύο ομάδες μπήκαν στον τρίτο τελικό με αποφασιστικότητα αλλά και γρήγορο ρυθμό και σειρά από λάθη, απόρροια της επιθυμίας τους να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, ωστόσο, η Ενωση προηγήθηκε 2-0 στο 2.40'' με γκολ από τον Μυλωνά.

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 5.25'' από τον Οστρούτσκο σε κόντρα για τον Ολυμπιακό, σε ματς με πάθος και από τις δύο ομάδες και την ΑΕΚ να προηγείται στο 6.16'' 4-2 με γκολ του Κοτσιώνη.

Οι '' ερυθρόλευκοι '' ισοφάρισαν σε 6-6 με τον Καραμπουρνιώτη στο 12.30'' , αλλά, η διαφορά πήγε και πάλι στα δύο γκολ, με τις προσπάθειες του Στεφάνοβιτς και του Μυλωνά ( 8-6 στο 13.55'' ) ενώ στο 16.00'' το σκορ ανέβηκε στη διαφορά στα 3 γκολ ( 9-6 ) με τον Πλάθα που εμφανίσθηκε αναγεννημένος και πέτυχε με καταπληκτική προσπάθεια το 10-7 στο 19.33'' .

Η νευρικότητα των δύο αντιπάλων τις οδήγησε σε δυστοκία στο σκοράρισμα για 4.20'' , καθώς, στο 24.19'' μπήκε το 11-8 από τον Μόγια, ο οποίος έως τότε δεν είχε χρησιμοποιηθεί στον αγώνα ενώ η διαφορά ανέβηκε στα 4 γκολ με σκόρερ τον Τζηρά σε αιφνιδιασμό ( 12-8 στο 24.45'' )

Ο Ολυμπιακός χρειάσθηκε να περιμένει 7 λεπτά έως ότου σκοράρει, με τον Παπαδόπουλο στο 27΄ ( 12-9 ), καθώς, δυσκολευόταν σε μεγάλο βαθμό από την 5-1 άμυνα της ΑΕΚ.

Με σερί 3-0, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 12-11 καθώς επωφελήθηκε από τον προβλέψιμο ρυθμό ανάπτυξης που είχε σε εκείνο το κομμάτι του αγώνα η ΑΕΚ, αλλά, ο Λέμος έγραψε το 13-11 και το πανηγύρισε έξαλλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ έδειξε πιο έτοιμη ψυχολογικά και περισσότερο αποφασισμένη και προηγήθηκε 16-11 στο 45΄ , με τον Ολυμπιακό να μένει για ένα πεντάλεπτο δίχως γκολ και με φανερή αδυναμία αντίδρασης απέναντι στην Ενωση που πέρασε μπροστά με 19-13 με τον Αραμπατζή στο 38.15 ''  και πάλι με 6 γκολ, με 22-16 στο 44' .

Ορμητική και παράλληλα αποτελεσματική η ΑΕΚ, κράτησε τον έλεγχο του αγώνα, δεν απειλήθηκε άμεσα και αφού στο 53' οδηγούσε το σκορ με 25-20, διαχειρίσθηκε την αντίδραση των Πειραιωτών που πλησίασαν σε 25-22 στο 56.15'' -αλλά είδαν τον Μπουκοβίνα να σταματά με έξοχη επέμβαση τον Παπαδόπουλο στο 57.30'' -και στο τέλος, έφθασε στη νίκη με  26-23.

Τα πεντάλεπτα : 3-2, 6-4, 8-6, 10-8, 12-8,13-11  ( ημίχρονο ), 16-11, 20-15, 23-18, 25-20, 25-21, 26-23.

Διαιτητές : Τζαφερόπουλος-Μπέτμαν. 

Δίλεπτες : 1-1, Πέναλτυ : 3/3-5/4

ΑΕΚ :  Μπουκοβίνας, Αραμπατζής 3, Τζηράς 2, Ουγκάλντε, Κεδέρης 6, Παπαδιονυσίου 1, Πλάθα 3, Σεβέλεφ, Νικολαϊδης, Καλόμοιρος, Λέμος 1, Μυλωνάς 4, Κοτσιώνης 3, Στεφάνοβιτς 2, Μόγια 1,  Αντζελιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Μπάουερ, Παπαδόπουλος 5, Μπάγιος 3, Παπαβασίλης, Μιχαηλίδης 2, Καραμπουρνιώτης 2, Κανδύλας, Αραπακόπουλος, Δεληχρήστος, Πασσιάς 1, Μπούντιτς, Δομπρής 4, Σλαβούλιτσα 1, Οστρούτσκο 3, Μοντόρο 2, Κοτανίδης.





No comments