Φως στο τούνελ για τις Εθνικές μας ομάδες ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Φως στο τούνελ για τις Εθνικές μας ομάδες !


Ασπρη ημέρα για το χάντμπολ, καθώς, μετά την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και στην οποία συμμετείχε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής, ανακοινώθηκε η ανέγερση υπερσύγχρονης εγκατάστασης στο ΟΑΚΑ.

Στη σύσκεψη ξεπεράστηκε κάθε ένσταση των εμπλεκομένων αναφορικά με την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ για 49 έτη στον Παναθηναϊκό και παρουσιάστηκε από τον κ. Αυγενάκη η προοπτική της ανέγερσης εντός ενός έτους μίας νέας υπερσύγχρονης αθλητικής εγκατάστασης, δίπλα στο ποδηλατοδρόμιο, που θα χρησιμοποιείται ως έδρα των Εθνικών ομάδων Χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών, ενώ παράλληλα θα καλύπτει τις ανάγκες της Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και της Ομοσπονδίας Τσιρλίντινγκ.

Μάλιστα, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι η νέα εγκατάσταση διαθέτει μελετοκατασκευή και ρυθμίσεις ψηφισμένες στη Βουλή, οι οποίες θα επιτρέψουν να ολοκληρωθεί ταχύτατα.

"Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για το άθλημα μας, καθώς ένα χρόνιο πρόβλημα -η έλλειψη έδρας για τις Εθνικές μας ομάδες στην πρωτεύουσα- επιλύεται χάρη στις ενέργειες του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος για μία ακόμη φορά έδειξε ότι έχει τη θέληση και τον τρόπο να επιλύει ζητήματα που απασχολούσαν για πολλά χρόνια την αθλητική κοινότητα. Με τη δημιουργία μόνιμης έδρας των Εθνικών μας ομάδων και τις υπόλοιπες σημαντικές παρεμβάσεις που υλοποιούνται, το ΟΑΚΑ ενισχύεται ως ένας από τους κορυφαίους αθλητικούς πόλους της Ευρώπης", σχολίασε ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής και πρόσθεσε ότι "αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής για τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα".

Οι σωστοί χειρισμοί του Προέδρου της ΟΧΕ, σε πλαίσιο διακριτικότητας, αποδείχθηκαν αποτελεσματικοί και το άθλημα βγαίνει πολλαπλά κερδισμένο χάρη στην εύστοχη πολιτική που ακολούθησε, με έργα και όχι με λόγια. 

No comments