Εγραψαν ιστορία Αγνή και Βάσια ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Εγραψαν ιστορία Αγνή και Βάσια !



Πέρασαν στην ιστορία του χάντμπολ τα '' παιδιά της Καστοριάς '', η Αγνή Ζυγούρα και η Βάσια Γκάτζιου, οι οποίες θα αναφέρονται πλέον ( και ) για δύο μεγάλα ρεκόρ !

Εγιναν οι πρώτες Ελληνίδες αθλήτριες που σήκωσαν ευρωπαϊκό τρόπαιο, καθώς, με την Γκραν Κανάρια πήραν χθες βράδυ τον τίτλο στο EHF European Cup, χάρη στον κανονισμό των εκτός έδρας τερμάτων.

Στον πρώτο '' ισπανικό εμφύλιο '', η Γκραν Κανάρια είχε νικήσει 21-17 την Μάλαγα και στο εκτός έδρας παιχνίδι, ηττήθηκε με 29-25, συνεπώς, η διαφορά καλύφθηκε, αλλά, η νησιωτική ομάδα πέτυχε πιο πολλά γκολ ως φιλοξενούμενη και έτσι κατέκτησε τον τίτλο.

Η Γκάτζιου δεν αγωνίσθηκε, καθώς, προέρχεται από επέμβαση χιαστού ενώ η Ζυγούρα χρησιμοποιήθηκε, αν και προερχόμενη από τραυματισμό, μπήκε στο ματς στο κλειστό '' Μαρία Μαρτίν Καρπένα '' ενώ η Γκραν Κανάρια ήταν πίσω στο σκορ με 7 τέρματα, ήταν πάρα πολύ καλή, πέτυχε ένα γκολ και βοήθησε τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου της ομάδας της. 

Παράλληλα, δημιουργήθηκε στο ματς Μάλαγα-Γκραν Κανάρια, ρεκόρ προσέλευσης θεατών σε αγώνα χάντμπολ Γυναικών στην Ισπανία, καθώς, καταμετρήθηκαν 7.198 θεατές, αν και η επίσημη χωρητικότητα του συγκεκριμένου κλειστού είναι για 4.975 άτομα.

Τον περασμένο Μάρτιο, στο ματς Ισπανίας-Ουγγαρίας στο Σανταντέρ, είχαν πάει στο γήπεδο 5.000 θεατές και πλέον αυτό το ρεκόρ ανήκει στο παρελθόν ενώ οι Ισπανοί υποστηρίζουν ότι με 7.198 θεατές, προκύπτει η καλύτερη επίδοση συνολικά για το EHF European Cup Γυναικών.

No comments