Νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού στους τελικούς με την ΑΕΚ ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού στους τελικούς με την ΑΕΚ !


Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο του και επικράτησε με 30-25 του ΠΑΟΚ στη Νίκαια, εξασφαλίζοντας έτσι τη δεύτερη θέση στα πλέϊ οφ και τη συμμετοχή του στους τελικούς του πρωταθλήματος της Handball Premier , όπου θα αντιμετωπίσει, με μειονέκτημα έδρας, την ΑΕΚ.

Παρά τις ουσιαστικές ελλείψεις του ( Σεϊρεκίδης, Στογιάνοβιτς, Παλάσκας, Παπάζογλου, Καραγκιοζόπουλος ενώ από τον Ολυμπιακό απουσίασε ο Μπάγιος  ), ο ΠΑΟΚ όχι μόνο ήταν ευθέως  ανταγωνιστικός, αλλά, προηγείτο διαρκώς στο σκορ από το 18΄ έως το 41΄ ενώ είχε υπέρ του διαφορά 4 τερμάτων στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου και έδειχνε ότι μπορούσε να φθάσει στη μεγάλη ανατροπή και στην πρόκριση στους τελικούς ( ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν νίκη με 4 γκολ και άνω, καθώς, είχε ηττηθεί στη Μίκρα με 22-26 ενώ υστερούσε βαθμολογικά κατά 2 πόντους του Ολυμπιακού, πριν από την έναρξη του ματς ).   


Εντέλει, ο Ολυμπιακός ισσορόπησε την κατάσταση και είχε την υπεροχή στο τελευταίο εικοσάλεπτο, καθώς, παρουσίασε πιο πολλές εναλλακτικές λύσεις απέναντι στον ΠΑΟΚ που πάλεψε, αλλά, από ένα σημείο και έπειτα δεν είχε διάρκεια και όσες επιλογές χρειαζόταν, με συγκεκριμένους παίκτες να σηκώνουν όλο το βάρος και λύγισε από την αποφασιστικότητα και την μεγαλύτερη φρεσκάδα των γηπεδούχων. 


Ο ΠΑΟΚ είχε το προβάδισμα με 13-16 στην εκπνοή του ( αμφίρροπου σε γενικές γραμμές ) πρώτου ημιχρόνου ενώ  προηγήθηκε με 13-17 στο ξεκίνημα της επανάληψης, ωστόσο, ο Ολυμπιακός αντέδρασε και στο 34΄ πήγε το σκορ στο 16-17 με σερί 3-0.  

Οι φιλοξενούμενοι αποσπάσθηκαν και πάλι με 16-19, όμως,  οι '' ερυθρόλευκοι '' έδειξαν ψυχραιμία στην αντίδραση τους και στο 41΄  ισοφάρισαν σε 20-20.



Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Ολυμπιακός επέβαλε τον δικό του ρυθμό και προηγήθηκε με 23-20  ενώ διεύρυνε τη διαφορά με 28-24 στο 56΄ και 30-25 στο 58΄, σκορ που έμεινε ως τελικό αποτέλεσμα.  

Το επιμέρους σκορ για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο ήταν 17-9, καθώς, περιόρισε αισθητά τον ΠΑΟΚ στην επίθεση, βρήκε πιο πολλές λύσεις και επέστρεψε δυναμικά, αφήνοντας τον Δικέφαλο του Βορρά με την αίσθηση ότι αγωνίσθηκε με αξιοπρέπεια, αλλά δίχως να καταφέρει να φθάσει στο ποθητό για την ομάδα του αποτέλεσμα.    


Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Μισαηλίδης με 7 τέρματα ( τα 2 με πέναλτυ ), ωστόσο, δεν πέτυχε γκολ μετά το 40΄.

Από τον Ολυμπιακό καλύτερη επίδοση στο σκοράρισμα για τον Δομπρή και τον Παπαδόπουλο, οι οποίοι σκόραραν από 5 φορές.    

Τα πεντάλεπτα : 2-3, 5-5, 7-7, 9-10,11-13, 13-16 ( ημίχρονο ) 16-18, 19-20, 22-20, 24-21, 28-24, 30-25. 



Διαιτητές : Κινατζίδης-Φωτακίδης. 

Οι δίλεπτες ήταν 7/4 και τα πέναλτυ 2/2 και 3/2.



Εδειξαν κόκκινη κάρτα στο 39΄ στον βοηθό προπονητή του ΠΑΟΚ Β.Σκανδάλη ( για αντιπαράθεση με συνοδό του Ολυμπιακού στον πάγκο ) ενώ  στο 49΄ απέβαλαν τον έφορο του ΠΑΟΚ Δ.Χασεκίδη ( διότι εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο ).

Στο 35΄ διεκόπη το ματς και έγινε προφορική σύσταση στον Ολυμπιακό, '' διότι σε ένα σημείο του γηπέδου ''Μάνος Λοϊζος'' δεν υπάρχει κιγκλίδωμα και είχαν πάει εκεί φίλαθλοι του Ολυμπιακού οι οποίοι παρενοχλούσαν τους διαιτητές '' .

Προστίθεται επίσης στο φύλλο αγώνα ότι '' στο 40.47''  έγινε διακοπή του αγώνα διότι είχαν μαζευθεί φίλαθλοι του Ολυμπιακού και παρενοχλούσαν τους δύο συνοδούς του ΠΑΟΚ που βρίσκονταν στην κερκίδα ''. 

Ταυτόχρονα, όπως αναγράφεται στο φύλλο αγώνα, '' έγινε είσοδος φιλάθλου του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο και διαμαρτυρήθηκε στους παρατηρητές ''.  

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καρασαββίδης): Κοτανίδης, Κουκουλάς, Κρητικός , Καραμπουρνιώτης 4, Παπαβασίλης 2, Μπούντιτς 4,  Κανδύλας , Παπαδόπουλος 5, Δομπρής 5, Οστρούτσκο 3,  Αραπακόπουλος 1, Πασσιάς 2, Μοντόρο 3, Σλαβούλιτσα 1, Μιχαηλίδης , Μπάουερ

ΠΑΟΚ (Γούσιος): Γκιγκόφ,  Τζωρτζίνης 3, Δεληζάνος,  Βελισσαρίου, Τσαμουρίδης , Νικολαΐδης 4, Μέντουριτς 3, Μπάρμπας, Βαφείδης, Μανωλούδης , Καβουσανάκης 3, Τριανταφυλλίδης 5, Γιορανίδης , Μισαηλίδης 7, Μαρίνος , Τσαρδάκης.

No comments