Τέλος στις διπλές προμήθειες των μάνατζερ... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τέλος στις διπλές προμήθειες των μάνατζερ...

 


Η Διεθνής Ομοσπονδία Χάντμπολ στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού  Συμβουλίου της τροποποίησε τον «Κανονισμό για τους Αντιπροσώπους Παικτών ».

Τέλος πλέον επισήμως, στην πρακτική των μάνατζερ να παίρνουν προμήθεια τόσο από την ομάδα όσο και από τον παίκτη. Η από τον έναν ή από τον άλλον.

Κατοχυρώνεται επίσης το δικαίωμα των μάνατζερ να απαιτούν αμοιβή, εάν υπάρχει εμπλοκή τους στη μεταγραφή. 

Το Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τις τροπολογίες. Βάση για την απόφαση ήταν οι εισηγήσεις του Forum Club Handball (FCH) που είχαν συζητηθεί στα διάφορα όργανα του FHC καθώς και μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών σε διοικητικά συμβούλια, δηλαδή στο Επαγγελματικό Συμβούλιο Χάντμπολ, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ τους τελευταίους μήνες, και τελικά συζητήθηκαν σε επίπεδο Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ.

Αναλυτικά, τροποποιήθηκε το «Άρθρο 8 – Διαδικασία Μεταγραφών» προσθέτοντας ότι οι κανονισμοί «ισχύουν πάντα σε περίπτωση παρέμβασης τρίτου στη μεταγραφή παίκτη, ακόμη και σε περίπτωση που δεν παραδοθούν άδειες ατζέντη από την IHF».

Επίσης, προστέθηκε ότι «τρίτος δεν παρεμβαίνει για περισσότερα από ένα μέρη σε μια μεταγραφή και πρέπει να αμείβεται μόνο από το εν λόγω μέρος».

"Είμαστε ικανοποιημένοι που το Συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ ακολούθησε τις εισηγήσεις μας. Αυτό σημαίνει ότι από την 1η Ιουλίου 2022 ένας παίκτης, ο οποίος έχει εξουσιοδοτήσει έναν ατζέντη να εκπροσωπεί τα συμφέροντά του, θα αμείβει τον ατζέντη του", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της FCH Gerd Μπούτζεκ.

«Οι σύλλογοι δεν θα αποζημιώνουν πλέον τον ατζέντη του παίκτη, εάν ο ατζέντης εκπροσωπεί τα συμφέροντα του παίκτη. Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ένωση Χειροσφαιριστών για να παράσχουμε ένα πρότυπο συμβολαίου το οποίο οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να καθορίσουν τη σχέση μεταξύ του παίκτη και του ατζέντη», είπε ο Μπούτζεκ.

Ο Mάρτιν Χαουσλάϊτνερ, Γενικός Γραμματέας της EHF, δήλωσε: «Οι μεταγραφές εντός της επικράτειας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, καθώς και οι ανταλλαγές παικτών μεταξύ των Ηπείρων διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο άθλημά μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, μια αποσαφήνιση των ρόλων των εμπλεκόμενων μερών είναι ένα σημαντικό επόμενο βήμα στο δρόμο για περαιτέρω επαγγελματισμό.

Ως μέρος των τροποποιήσεων, η Διεθνής Ομοσπονδία Χάντμπολ προσδιόρισε επίσης τον ρόλο των πρακτόρων  παικτών στους κανονισμούς.

Επιπλέον, οι Εθνικές Ομοσπονδίες, θα πρέπει να υιοθετήσουν το εσωτερικό σύστημα μεταγραφών, σε επίπεδο διαδικασιών και κανονισμών ώστε να ανταποκρίνεται στις προσαρμογές που έγιναν από την την Διεθνή Ομοσπονδία.

No comments