Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που άξιζε στη Νέα Ιωνία... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που άξιζε στη Νέα Ιωνία...


Το δεύτερο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Γυναικών έκανε ο ΠΑΟΚ επικρατώντας με 24-18 της Νέας Ιωνίας στο γήπεδο της και πλέον προηγείται με 2-0 στη σειρά των τελικών περιμένοντας την αντίπαλο του στη Μίκρα.

Η πρωταθλήτρια ομάδα αναδεικνύεται στις τρείς νίκες, συνεπώς ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ακόμα μία ώστε να σηκώσει το τρόπαιο.

Το παιχνίδι κρίθηκε στην καλή αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ που επέμεινε στο 5-1, υποχρέωσε σε λάθη την Νέα Ιωνία και βρήκε αιφνιδιασμούς ενώ πήρε βοήθεια από τις ξένες του ( καλύτερες σε σχέση με εκείνες τις οποίες αντικατέστησαν τον Ιανουάριο....).

Εξαιρετική η Χατζηπαρασίδου με 10 γκολ ( τα 6 από πέναλτυ, νικήθηκε μόνο μία φορά από την Μ.Κεπεσίδου ).

Πολύ καλές και οι δύο γκολκίπερ, Τσικνάκη και Μ.Κεπεσίδου ενώ η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για την Νέα Ιωνία μετά το 24΄ όταν προηγήθηκε 8-7 ( με σερί 4-0 ανέτρεψε το 4-7 του ΠΑΟΚ ), αλλά, οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν και βρέθηκαν μπροστά στην εκπνοή του ημιχρόνου με 9-11.

Η Νέα Ιωνία ήταν αποτελεσματική στις επιθέσεις της στο πρώτο μέρος, όμως, στην επανάληψη πλήρωσε τα λάθη της σε ένα ματς με πολλά σφάλματα ( 14 η Νέα Ιωνία και 11 ο ΠΑΟΚ ) αλλά και μία σειρά από φάουλ ( 43 έναντι 30...) και έχασε δίκαια από τον αντίπαλο της, που φάνηκε ανώτερος και με περισσότερες αξιόπιστες ( σε αυτό το ματς ) λύσεις.     

Με 9 αποκρούσεις η Μ.Κεπεσίδου και 12 η Τσικνάκη, είχαν καλή απόδοση, ωστόσο, η γκολκίπερ του ΠΑΟΚ αποδείχθηκε, εκ του αποτελέσματος, περισσότερο επιδραστική.

Τα 7 κλεψίματα του ΠΑΟΚ, σε σχέση με τα 4 της Νέας Ιωνίας, σχετίζονται όχι μόνο με την προσεκτική άμυνα αλλά και με το μεγαλύτερο φορτίο άγχους για τις γηπεδούχες.

Τα πεντάλεπτα : 2-1, 3-3, 4-7, 6-7, 8-7, 9-11 ( ημίχρονο ), 10-13, 12-14, 14-17, 14-18, 16-21, 18-24. 

Διαιτητές : Πατιός-Τσιάνας

Δίλεπτες : 2/5 Πέναλτυ : 2/1-7/6

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Ζιβούλοβιτς): Μ. Κεπεσίδου, Μανιά 5, Μουρατίδου, Ανδρίτσου 2, Κοτρώτσιου, Σαραντάκου, Καρέλα 2, Μακρή, Φράγκου, Ν. Κεπεσίδου 2, Κοντοστέργιου, Ντιμτσούδη, Νταβίντοβιτς 2 , Κωνσταντινίδου 1, Στουγιαννίδου 4, Μπόζιου .

ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Χατζηπαρασίδου 10, Αμβροσιάδου, Τσικνάκη, Μεντεσίδου , Βράνσιτς 3, Καραχαρίση , Τάκη , Σεβδίλη 4, Νίκολιτς 2, Μποριζόφσκα 1, Γκρμπάβτσεβιτς , Αργυροπούλου, Μπουράτο 4, Χριστοφόρις, Ζενέλι. 


No comments