Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση της Εθνικής μας ομάδας ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση της Εθνικής μας ομάδας !

 


Τριανταδύο  Εθνικές ομάδες θα διεκδικήσουν τις υπόλοιπες 20 θέσεις στο EHF EURO 2024 Ανδρών στους προκριματικούς του Οκτωβρίου όπου θα κριθεί ποιά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θα πάνε στην τελική φάση στη Γερμανία. 

Η κλήρωση για τα προκριματικά θα διεξαχθεί στις 31 Μαρτίου στο Βερολίνο και θα μεταδοθεί ζωντανά στις σελίδες Home of Handball στο Facebook και στο YouTube , καθώς και στο EHFTV .

Η Ελλάδα είναι στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με Βοσνία Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Λετονία, Ισραήλ, Σλοβακία, Τουρκία, Ρουμανία. 

Οκτώ Εθνικές ομάδες — Εσθονία, Νήσοι Φερόες, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Κοσσυφοπέδιο, Ρουμανία και Ελβετία — προκρίνονται σε αυτή τη φάση αφού αποκλείστηκαν στην τελική φάση των προκριματικών του  EHF EURO 2022. Βέλγιο, Φινλανδία, Λετονία και Τουρκία προχώρησαν από τον γύρο υποβιβασμού των προκριματικών του EHF EURO 2024.  

Λόγω της απόφασης της EHF να μην δεχθεί τις Εθνικές  ομάδες Ρωσίας και  Λευκορωσίας, δύο ομάδες που ηττήθηκαν στον γύρο του υποβιβασμού θα αντικαταστήσουν αυτές τις εθνικές ομάδες: η Γεωργία και το Λουξεμβούργο , ολοκληρώνοντας τους 32 συμμετέχοντες στα προκριματικά.

Τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση καθορίστηκαν σύμφωνα με την κατάταξη της Εθνικής Ομάδας Ανδρών της EHF:

Pot 1: Νορβηγία, Γαλλία, Κροατία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ισλανδία, Αυστρία

Pot 2: Τσεχία, Πολωνία, Ολλανδία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Ελβετία, Ουκρανία

Pot 3: Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Λετονία, Ισραήλ, Σλοβακία, Τουρκία, Ρουμανία, Ελλάδα

Pot 4: Κόσοβο, Βέλγιο, Εσθονία, Νήσοι Φερόες, Φινλανδία, Ιταλία, Γεωργία, Λουξεμβούργο

Οι 32 ομάδες θα κληρωθούν σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων, από τους οποίους οι δύο πρώτες ομάδες του κάθε Ομίλου θα προκριθούν στην τελική διοργάνωση, μαζί με τις τέσσερις καλύτερες ομάδες από όσες τερματίσουν τρίτες. Οι καλύτερες τρίτες ομάδες θα καθοριστούν μετά την ολοκλήρωση όλων των αγώνων των προκριματικών, λαμβάνοντας υπόψη μόνο τους αγώνες με τις δύο πρώτες ομάδες του Ομίλου.

Οι τέσσερις  ομάδες με τη χαμηλότερη κατάταξη στο τέλος αυτού του τελικού προκριματικού σταδίου θα συμμετάσχουν στον γύρο του υποβιβασμού στα προκριματικά του EHF EURO 2026.

Τα προκριματικά θα διεξαχθούν σε τρεις περιόδους των δύο αγώνων η καθεμία για συνολικά έξι γύρους, κατά τη διάρκεια των οποίων οι ομάδες σε κάθε όμιλο αντιμετωπίζουν η μία την άλλη σε αγώνες εντός και εκτός έδρας. Οι ημερομηνίες για τους έξι γύρους είναι οι εξής:

Γύρος 1: 12/13 Οκτωβρίου 2022

Γύρος 2: 15/16 Οκτωβρίου 2022

Γύρος 3: 8/9 Μαρτίου 2023

Γύρος 4: 11/12 Μαρτίου 2023

5ος κύκλος: 26/27 Απριλίου 2023

Γύρος 6: 30 Απριλίου 2023   

Ενώ 24 ομάδες  διεκδικούν την παρουσία τους στη διοργάνωση στις 10–28 Ιανουαρίου 2024, τέσσερις έχουν ήδη προκριθεί: η οικοδέσποινα Γερμανία, η  πρωταθλήτρια Σουηδία και οι Ισπανία και Δανία. Αυτές οι τέσσερις ομάδες θα παίξουν στο EHF EURO Cup 2024 ακολουθώντας το ίδιο πρόγραμμα με τα προκριματικά.

No comments