Ο Άρης Νίκαιας κυριάρχησε στην Κέρκυρα και ο Φαίακας επίσης αποχαιρέτησε την Ηandball Premier - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Άρης Νίκαιας κυριάρχησε στην Κέρκυρα και ο Φαίακας επίσης αποχαιρέτησε την Ηandball Premier

Φωτογραφία από το αρχείο του Άρη Νίκαιας

Πιθανότητες παραμονής στην μεγάλη κατηγορία είχε μέχρι και σήμερα (26/03) ο Φαίακας Κέρκυρας, καθώς θα έπρεπε να επικρατήσει επί του Άρη Νίκαιας και τόσο ο Ζαφειράκης Νάουσας, όσο και ο Φίλιππος Βέροιας να χάσουν, ώστε να συνεχίσει στην Handball Premier. Ωστόσο, ο Άρης Νίκαιας επιβλήθηκε με 21-29 των Φαιάκων, στο νησί του Ιονίου, σε ματς για την 6η και τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ και αμφότερες οι ομάδες υποβιβάστηκαν στην Α2 Ανδρών. 

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να αποκτούν διαφορά ασφαλείας μετά από το 10ο λεπτό και στο ημίχρονο προηγούνταν με 8-14. Στην επανάληψη, διηύρηναν το προβάδισμά τους και τελικά κυριάρχησαν έναντι των Φαιάκων.  

Ντεμπούτο στην Handball Premier έκαναν οι 15χρονοι παίκτες του Άρη, Ασλανίδης (σκόραρε 1 γκολ), Θωμάκος (τερματοφύλακας, δύο αποκρούσεις σε 10'), καθώς και ο Χλωράκης.

O προπονητής του Άρη Νίκαιας, Γιάννης Γρηγοράκης, δήλωσε στο greekhandball.com: «Ήταν ένα παιχνίδι διαδικαστικού, έτσι όπως εξελίχθηκε η σημερινή 'μέρα, χαρακτήρα και για τις δύο ομάδες, το οποίο όμως οι αθλητές μου αντιμετώπισαν με σοβαρότητα και σεβασμό. Δώσαμε ευκαιρία σε παιδιά από τις ακαδημίες μας να παίξουν και να κάνουν ντεμπούτο σ' έναν αγώνα της Handball Premier. Αυτό από μόνο του είναι κέρδος και αποτελεί άλλωστε  προτεραιότητα του σωματείου, η ανάδειξη αθλητών από τα σπλάχνα του. Δεν υπάρχει χρόνος για πικρίες, πέφτουμε, γνωρίζοντας τα λάθη μας και μαθαίνοντας από αυτά. Ήδη έχουμε γυρίσει σελίδα και κοιτάμε την επόμενη 'μέρα στο Πρωτάθλημα της Α2. Θα ήθελα, όμως, να σταθώ και στους αθλητές μου που σε μια δύσκολη χρονιά προσπάθησαν πάρα πολύ και διεκδικήσαμε στα play-out την παραμονή μας μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές (έστω και μαθηματικά), αλλά στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να πούμε ότι δίκαια Δούκας και Ζαφειράκης παραμένουν στην μεγάλη κατηγορία. Ήταν πιο σταθεροί και το άξιζαν. Ετοιμαζόμαστε από τώρα, για να παρουσιαστούμε τον Οκτώβρη αυτοί που θέλουμε».


ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 21-29

Τα πεντάλεπτα: 2-3, 3-4, 4-7, 6-10, 6-13, 8-14 (ημίχρονο), 11-16, 13-18, 15-21, 19-23, 20-25, 21-29

ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Τσίλης 2, Ανδριώτης, Δημητρέλος 1, Κοσκινάς, Κόντης 5, Κυπριώτης, Δελλής 2, Τσιλιμπάρης, Ζέρβας 2, Γεωργαλής, Κορακιανίτης 3, Προβατάς 3, Νάστος 3

ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ: Βλάχος 5, Μελετάκος Γ. 3, Τζάνος 1, Μάργαρης 1, Κοκκοράκης 1, Ακερμανίδης, Ασλανίδης 1, Τόμσον 2, Ασβεστάς 1, Θωμάκος, Χλωράκης, Χουρσουντιάν 5, Ζιβούλοβιτς 2, Τσάνινος 1, Τσαμούρης 6

Διαιτητές: Αβράμης - Χρόνης, Δίλεπτα: 1-4, Πέναλτι: 4/6-0/2

No comments