Ολοκληρώθηκαν τα Διαπεριφερειακά Τουρνουά Επίλεκτων Αθλητών- Αθλητριών Κ14 / Παρόντες ο Υπουργός Υποδομών και ο Δήμαρχος Σερραίων - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ολοκληρώθηκαν τα Διαπεριφερειακά Τουρνουά Επίλεκτων Αθλητών- Αθλητριών Κ14 / Παρόντες ο Υπουργός Υποδομών και ο Δήμαρχος Σερραίων

Ολοκληρώθηκαν στο ΔΑΚ Σερρών και το κλειστό γυμναστήριο Πορταριάς τα Διαπεριφερειακά Τουρνουά Επίλεκτων Αθλητών- Αθλητριών Κ14 στο πλαίσιο του ετήσιου σχεδιασμού της Επιτροπής Ανάπτυξης της ΟΧΕ.

Τα συγκεκριμένα τουρνουά ήταν ενταγμένα στο πρωτοποριακό πρόγραμμα ανάπτυξης που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ομοσπονδία και έχει σαν στόχο την ανίχνευση ταλέντων και την εξεύρεση αθλητών/τριων, που θα στελεχώσουν στο μέλλον τις Εθνικές ομάδες.

Περισσότεροι από 200 αθλητές-τριες από έξι Περιφέρειες της Ελλάδος (Αττική, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία - Θράκη, Κεντρική Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία, Πελοπόννησος, Βορειοδυτική Ελλάδα και Νήσων) πήραν μέρος στους αγώνες, με το πρόγραμμα του τριημέρου να περιλαμβάνει και ατομική αξιολόγηση, καθώς και θεωρία με βιντεοπροβολές.


Έπαιξαν χάντμπολ Υπουργός και Δήμαρχος


Στις Σέρρες οι μικροί χαντμπολίστες ήταν οι πρώτοι που πάτησαν το νέο ανακαινισμένο παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου και τις προσπάθειες τους παρακολούθησαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, αλλά και Δήμαρχος Σερραίων Αλέξανδρος Χρυσάφης, οι οποίοι έπαιξαν χάντμπολ, ενώ τους προσφέρθηκαν από την ΟΧΕ από ένα λάβαρο και μία μπάλα με υπογραφές. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του ΜΓΣ Πανσερραϊκού Τάσος Παναγιώτου, καθώς και ο Γενικός Αρχηγός της Συμπόρευσης Κωνσταντίνος Βέρρος.

Την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης Γιάννης Καραμπίνας, ενώ υπεύθυνος εκ μέρους της ΕΑΠ/ΟΧΕ ήταν ο συντονιστής Βορείου Ελλάδος Κώστας Αλεξιάδης και φυσικά όλο το επιτελείο της ΕΑΠ.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής τόνισε: « Ήρθαμε να καλωσορίσουμε τα νέα παιδιά που συμμετέχουν σε μία όμορφη διοργάνωση και παίζουν ένα πρωτοποριακό άθλημα για τα ελληνικά δεδομένα, το χάντμπολ. Ο νομός Σερρών και η πόλη έχουν μακρά παράδοση στον αθλητισμό. Σε στενή συνεργασία με τον Δήμο συνεργαζόμαστε σε επίπεδο υποδομών, έχουμε εξασφαλισμένα κονδύλια και επιτέλους οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα αναβαθμιστούν».

Ο Δήμαρχος Σερραίων Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ Γιάννη Γάτσιο, σχολίασε: «Ευχαριστώ πολύ για τη μπάλα του χάντμπολ, αυτές τις ημέρες χτυπάει στις Σέρρες η καρδιά του μέλλοντος του αθλήματος. Τα παιδιά αυτά θα στελεχώσουν τις Εθνικές ομάδες τα επόμενα χρόνια. Έχουμε στόχο να ζήσουμε σε αυτό το κλειστό καταπληκτικές στιγμές και να διοργανώσουμε και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις».

Ο Πρόεδρος του Πανσερραϊκού Τάσος Παναγιώτου δήλωσε πως η συνεργασία του Συλλόγου και του Δήμου Σερρών θα έχει και συνέχεια, με στόχο την ανάδειξη τόσο του αθλητισμού, όσο και των Σερρών, ενώ ο συντονιστής Βορείου Ελλάδος της ΕΑΠ/ΟΧΕ Κώστας Αλεξιάδης επεσήμανε: «Είναι μια μεγάλη διοργάνωση, έχουν έρθει παιδιά από όλη την Ελλάδα, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, την Αττική. Η Ομοσπονδία μας έχει ξεκινήσει ένα σημαντικό εγχείρημα εδώ και 7-8 μήνες, ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα υπό την επίβλεψη του Γάλλου Γκι Πετιτζιράρ, το οποίο προβλήθηκε και από την Διεθνή Ομοσπονδία Χάντμπολ. Φέραμε εις πέρας και με επιτυχία το Διαπεριφερειακό σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών και τον Πανσερραϊκό. Το τουρνουά αυτό ήταν μόνο η αρχή, θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις».

No comments