Θρίαμβος της ΑΕΚ επί της Νιμ στην Χαλκίδα! - Ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης η Ένωση - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Θρίαμβος της ΑΕΚ επί της Νιμ στην Χαλκίδα! - Ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης η Ένωση



Ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στους «16» του EHF European League μένει η ΑΕΚ, χάρη στην τεράστια νίκη της, με 34-30, απέναντι στην υπερδύναμη Νιμ, στο κλειστό γυμναστήριο Κανήθου (Χαλκίδα), «Τ. Καμπούρης», στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η Ένωση, που έκανε κατάθεση ψυχής, έφτασε για δεύτερη φορά σε επικράτηση σε βάρος της σπουδαίας αντιπάλου της, επί της οποίας είχε επιβληθεί και στην Γαλλία. Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός πως η Νιμ δεν έχει χάσει από άλλη ομάδα στον όμιλο, εκτός από την ΑΕΚ, που απόψε είχε την συμπαράσταση του κόσμου της, ο οποίος την ώθησε στην νίκη δίνοντας... φτερά στους παίκτες της.

Οι Κιτρινόμαυροι ξεκίνησαν εξαιρετικά, με ενέργεια, ελάχιστα λάθη και υποδειγματική άμυνα. Στο 13ο λεπτό προηγούνταν με έξι τέρματα διαφορά (10-4), το ίδιο και στο 19ο λεπτό (14-8). Ωστόσο, η Νιμ μείωνε σταδιακά και μ' ένα σερί 0-7, πέτυχε να προηγείται με 14-15 στο 28ο λεπτό. Η ελληνική ομάδα για εννέα ολόκληρα λεπτά (20ο - 29ο λεπτό) δεν είχε σημειώσει τέρμα, έκανε μια σειρά από λάθη και σε συνδυασμό με την καλή άμυνα των Γάλλων και την πολύ καλή παρουσία του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Ντεσμπονέ, βρέθηκε πίσω στο σκορ. Προσωρινά, η ΑΕΚ ισοφάρισε (15-15), όμως η Νιμ σημείωσε δευτερόλεπτα πριν από την λήξη του πρώτου μισαώρου γκολ και έτσι στο ημίχρονο είχε το προβάδισμα με 15-16. 


Στην επανάληψη, χάρη στους Λέμος (MVP, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 8 γκολ), Πλάθα, αλλά και στην αισθητά βελτιωμένη απόδοση σε σχέση με το πρώτο μέρος των Μυλωνά, Μόγια, το σύνολο του Δημήτρη Δημητρούλια «απάντησε» άμεσα στην Νιμ, ανέκτησε τα ηνία και στο 38ο λεπτό προηγούνταν με 24-20. Η γαλλική ομάδα πλησίασε στο ένα τέρμα (28-27) στο 49ο λεπτό, όμως η ΑΕΚ, με ηγέτη τον Βραζιλιάνο, Λέμος, μπόρεσε να διατηρήσει και να διευρύνει το προβάδισμα και τελικά να φτάσει στην νίκη. 

Η Νιμ, που πάλεψε παρά τις απουσίες έως το τέλος του αγώνα (ταξίδεψε με αποστολή 14 αθλητών), είχε εξασφαλίσει την πρόκριση (παραμένει πρώτη με 11 βαθμούς), αλλά έπαιζε για την πρωτιά στον όμιλο και φυσικά για το γόητρό της. Ωστόσο, λύγισε από το πάθος και το πείσμα της ΑΕΚ, που ήταν αποφασισμένη να νικήσει και τα κατάφερε. 


AEK - NIM 34-30

AΕΚ: Μπουκοβίνας 1, Αραμπατζής 2, Τζηράς 2, Ουγκάλντε 2, Μπριάτκα, Σεβέλεφ, Παπαδιονυσίου 1, Νικολαΐδης, Πλάθα 7, Λέμος 8, Μόγια 4, Μυλωνάς 6, Κοτσιώνης, Στεφάνοβιτς 1, Καλόμοιρος, Άντζελιτς

ΝΙΜ: Πογιέ 1, Ρεμπισόν 4, Ντουπουΐ, Βινσέντ 6, Ζιμπερνόν 4, Γκιγού 1, Σαλού 1, Γιασούιρα 1, Γιομπλόν, Πουγκλιές, Μινέλ 5, Πολ, Χισάμ Σανάντ 7, Ντεσμπονέ

Διαιτητές: Πάντζιτς - Μοσορίνσκι (Σερβία), Δίλεπτα: 2-5, Πέναλτι: 5/6-1/1

No comments