Η Ελλάδα στη Μεσογειάδα της Αγκυρας ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η Ελλάδα στη Μεσογειάδα της Αγκυρας !


 

Για την πρωτεύουσα της Τουρκίας την Άγκυρα αναχωρεί αύριο το πρωί (09:50) αεροπορικώς από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» η Εθνική μας ομάδα, προκειμένου να πάρει μέρος στην 18η Μεσογειάδα Εφήβων (Κ18), η οποία θα διεξαχθεί το διάστημα 21-26 Φεβρουαρίου 2022.

Στην αποστολή μετέχουν οι Ομοσπονδιακοί προπονητές Γιάννης Πηλαλίδης, Νίκος Γεωργιάδης, ο τεχνικός σύμβουλος και προπονητής τερματοφυλάκων Μπάμπης Προδρομίδης, ο φυσιοθεραπευτής Νίκος Νικολαϊδης, ο φροντιστής Σάββας Ελαβάνογλου και οι παρακάτω 16 αθλητές: 

Δάϊος, Μπούτκαρης, Κακαφίκας (Αερωπός Έδεσσας ΜanDynamic), Βασιλείου, Μπατής, Χαριτωνίδης (ΑΣΕ Δούκα), Βαμβακάρης, Κουτουλογένης (Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή), Καλύβας, Χατζηπαυλής, Παπαδόπουλος (ΑΕΚ), Τόσκας, Καβάζης (Bianco Monte Δράμα 1986), Κουβράκης (Φοίβος Συκεών), Σιαράβας (ΑΟ Ιωαννίνων), Κωστούλας (Διομήδης Άργους).

Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν δέκα χώρες, οι Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία, Κροατία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Αίγυπτος, Αλγερία και Κουβέιτ, ενώ θα διεξαχθεί κλήρωση για τον καταρτισμό των δύο ομίλων των πέντε ομάδων στην αυριανή (19:00) τεχνική σύσκεψη.

Οι αγώνες θα έχουν διάρκεια 45 λεπτών, χωρισμένοι σε τρεις περιόδους των 15 λεπτών. Σε κάθε περίοδο υπάρχει ξεχωριστή βαθμολογία (ένας πόντος στη νίκη και μισός στην ισοπαλία), ενώ η νίκη στον αγώνα δίνει δύο πόντους και η ισοπαλία έναν πόντο. Σε κάθε παιχνίδι μπορούν να διεκδικηθούν σύνολο 5 πόντοι.

Από την προκριματική φάση των ομίλων οι τρεις πρώτες ομάδες προκρίνονται στην κυρίως φάση. Εκεί θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε έναν όμιλο, ώστε να προκύψουν στην συνέχεια τα ημιτελικά (1ος-4ος, 2ος-3ος).

Ο τελικός θα έχει διάρκεια 60 λεπτά (3Χ20), ενώ στους ημιτελικούς και τον τελικό σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσουν πέναλτι.

No comments