Ιστορικός θρίαμβος στην Τουρκία για την Εθνική Ανδρών της Ελλάδας! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ιστορικός θρίαμβος στην Τουρκία για την Εθνική Ανδρών της Ελλάδας!

Το απόλυτο των νικών (6 στα 6) πέτυχε, για πρώτη φορά στην 41χρονη ιστορία της, η Εθνική Ανδρών της Ελλάδας στον πρώτο όμιλο της πρώτης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2023, καθώς επικράτησε με 20-28 της Τουρκίας (σ.σ. για πρώτη φορά εκτός έδρας μετά από 14 χρόνια!) στην πόλη Ακσαράι της Καππαδοκίας, στο τελευταίο παιχνίδι της, πριν από την δεύτερη προκριματική φάση, στην οποία έχει προκριθεί ήδη από την 4η αγωνιστική ως πρώτη. Αντίθετα, η Τουρκία αποκλείστηκε από την συνέχεια.

Η Γαλανόλευκη ξεκίνησε να «χτίζει» διαφορά μετά από το 10ο λεπτό και στο 19ο είχε προβάδισμα, για πρώτη φορά, τεσσάρων τερμάτων (4-8). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε τελικά με σκορ 11-14. 

Στο 36ο λεπτό, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγούνταν με πέντε γκολ (13-18) και στο 40ο λεπτό με έξι (13-19), γεγονός που δημιούργησε ασφάλεια στους διεθνείς μας, οι οποίοι και πάλι, χάρη και στην καθοδήγηση του τεχνικού επιτελείου, επέδειξαν σοβαρότητα και επαγγελματισμό σε ματς μάλιστα που πάντα χαρακτηρίζεται από ιδιαιτερότητες. Η Εθνική μας ήλεγχε τον ρυθμό, διατηρούσε τα ηνία και δεν επέτρεπε στην Τουρκία να απειλήσει ουσιαστικά, με αποτέλεσμα να επικρατήσει θριαμβευτικά για έκτη διαδοχική φορά.


ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 20-28

ΤΟΥΡΚΙΑ: Χατσίογλου 4, Οζτούρκ 3, Ερντογάν 3, Τινκίρ 2, Μπίτσερ 2, Τσατκίν 2, Πέκτας 1, Ερτσεϊλάν 1, Ενγκίν 1, Σιμσάρ 1, Ερσίν, Ιλκμπαχάρ, Ζαμάν, Αραμπατσί, Οζμουσούλ, Γκουνάι

ΕΛΛΑΔΑ: Παπαντωνόπουλος, Κωστακίδης 6, Τζωρτζίνης 2, Λιάπης 2, Μάλλιος 1, Ηλιόπουλος 1, Πασσιάς 7, Μπουκοβίνας, Καραμπουρνιώτης 1, Δομπρής 3, Παπάζογλου Κανδύλας, Κρητικός, Μπόσκος 4, Αραμπατζής 1, Παπαβασίλης 

Διαιτητές: Χορβάθ-Μαρτόν (Ουγγαρία), Δίλεπτα: 6-3, Πέναλτι: 2/6-2/3

No comments