'' Μας πονάει η ήττα, ωστόσο, είμαστε εγωϊστές αλλά και ρεαλιστές...'' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

'' Μας πονάει η ήττα, ωστόσο, είμαστε εγωϊστές αλλά και ρεαλιστές...''

Πρώτη ήττα για τον Δούκα μετά από σχεδόν 3 χρόνια (  η τελευταία ήταν από τον Λεωνίδα Αγίων Αναργύρων ), ήταν εκείνη που γνώρισε η εφηβική ομάδα του ( με την φουρνιά των παιδιών που γεννήθηκαν το 2004 και το 2005 ) από την ΑΕΚ, για το πρωτάθλημα της ΕΣΧΑ.

Ο προπονητής του Δούκα Κωνσταντίνος Τσαβδαρίδης ήταν ειλικρινής και άμεσος στην κουβέντα που είχαμε μαζί του για το greekhandball.com :

'' Δεν μιλιέμαι για την ήττα...Μας πονάει...Ωστόσο, είμαστε εγωϊστές αλλά και ρεαλιστές...Οι νίκες είναι απόρροια δουλειάς και όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο των αθλητών τόσο περισσότερο τους επηρεάζει η έλλειψη προπονήσεων...Από τα 16 παιδιά, τα 11 είναι στην Γ΄Λυκείου και οι πιο πολλοί είναι αριστούχοι μαθητές. Η προπόνηση εκ των πραγμάτων, λόγω απουσιών, είναι προβληματική, αλλά, δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να κάνουμε διαχείριση σε μία κομβική σεζόν.  Θέλουμε να μπούν τα παιδιά στο Πανεπιστήμιο και ο μεγάλος στόχος μας είναι να τα δούμε φοιτητές. Ο δικός μας αγώνας κρίνεται στις Πανελλήνιες του καλοκαιριού. Η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική ασφαλώς. Εχει κάνει βήματα μπροστά, αναμφίβολα. Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε, πολεμήσαμε, όμως, η ΑΕΚ μας έβαλε δύσκολα, όλοι οι παίκτες της έδωσαν το 100% για την νίκη και τα κατάφεραν. Οχι μόνο ο Καλύβας, που σκόραρε 13 τέρματα, αγαπά πολύ το χάντμπολ και δουλεύει, αλλά και άλλα παιδιά της ΑΕΚ  μπορούν να προχωρήσουν και να αγωνισθούν σε υψηλό επίπεδο. Ο Αλέξης Αλβανός κάνει καλή δουλειά και έχει δημιουργήσει και δέσει μία ωραία ομάδα ''.

Αναφερόμενος συνολικά στην προοπτική που υπάρχει, σε σχέση με τις υποδομές, για το χάντμπολ στην Ελλάδα, ο 54χρονος προπονητής μας είπε :

'' Πρέπει να επενδύσουμε στις μικρές ηλικίες, να βγάλουμε αθλητές. Στο εξωτερικό εκεί γίνεται η επένδυση, εδώ δεν πρέπει να γίνεται ως ένα συμπλήρωμα για μεγαλύτερη αμοιβή σε έναν αθλητή. Πρέπει να φτιάξουμε παίκτες. Εχουμε το υλικό, αλλά, δεν δουλεύουν. Ολοι χρειάζεται να επενδύσουν ένα μέρος των εσόδων για την ανάπτυξη. Σε λίγο θα έχουμε χρήματα και όχι παίκτες. Και δεν χρειάζεται να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με άλλα αθλήματα. Πάμε να κάνουμε 3.000 τους αθλητές ενώ δεν δουλεύουμε με τους 1.000 που έχουμε. Ας δουλέψουμε περισσότερο με αυτούς που ήδη έχουμε και θα υπάρξει πρόοδος...''.

No comments