Πολέμησε, αλλά έχασε άδικα από διαιτητές και Σαφχάουζεν η ΑΕΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πολέμησε, αλλά έχασε άδικα από διαιτητές και Σαφχάουζεν η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πολέμησε σαν θηρίο απέναντι στην ισχυρή, Σαφχάουζεν, όμως η τρομερά κακή εις βάρος της διαιτησία από τους Γερμανούς, Μπάουμγκαρντ, Βίλντ, την υποχρέωσε στην τέταρτη διαδοχική της ήττα (28-31), στο αποψινό (07/12) παιχνίδι, που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Κανήθου, «Τάσος Καμπούρης», στην Χαλκίδα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του EHF European League, της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Έτσι, πλέον, η Σαφχάουζεν πέρασε στην 4η θέση του τέταρτου ομίλου, έχοντας 6 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ παρέμεινε στους 4 πόντους και υποχώρησε στην 5η θέση. Σημειώνεται ότι οι 4 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στην επόμενη φάση.

Στο πρώτο μέρος, η ΑΕΚ, που ήταν συνολικά πολύ ανταγωνιστική και «διαβασμένη», κατάφερε να προηγηθεί στο 11ο λεπτό (7-6), αφού προηγουμένως είχε ισοφαρίσει πέντε φορές στο σκορ την Σαφχάουζεν. Άμεσα, ωστόσο, οι Ελβετοί πήραν και πάλι τα ηνία και προηγήθηκαν εκ νέου (7-8) και στο 21ο λεπτό πέτυχαν να έχουν προβάδισμα τριών γκολ (9-12), για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Η Ένωση μείωσε στο 26ο λεπτό στο ένα τέρμα (13-14), αλλά στο ημίχρονο οι Ελβετοί, που ήταν αποτελεσματικοί επιθετικά και αν και είχαν αδυναμίες αμυντικά, περιόρισαν σημαντικά την αθηναϊκή ομάδα, βρίσκονταν μπροστά με δύο γκολ διαφορά (15-17).


Στην επανάληψη, η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει ακόμα και με τέσσερα γκολ, για πρώτη φορά στο 35ο λεπτό (16-20), προσπαθούσε πλησιάσει περισσότερο στο σκορ, μαχόμενη με ψυχή και πείσμα και παίρνοντας βοήθειες από τον εξαιρετικό -κυρίως στο δεύτερο μέρος- τερματοφύλακά της, Μπουκοβίνα, όμως η διαιτησία, που υπήρξε αστάθμητος παράγοντας, αφού δρούσε ως δεύτερος αντίπαλος της ελληνικής ομάδας, έδωσε... ρέστα και δεν άφησε την ΑΕΚ να πάρει... ανάσα. Η κατάφωρη αδικία από τους Γερμανούς σε βάρος της ΑΕΚ δεν περιορίστηκε σε μία ή δύο περιπτώσεις. Ανέχθηκαν το παιχνίδι της Σαφχάουζεν, καταλόγιζαν άδικες ποινές στους αθλητές της Ένωσης, δεν... έβλεπαν οφθαλμοφανή φάουλ υπέρ των Κιτρινόμαυρων, επέτρεπαν στους Ελβετούς να κάνουν επιθέσεις... μακράς διαρκείας, ακόμα και 45 δευτερολέπτων, δίνοντας χρόνο στους φιλοξενούμενους να καθορίσουν τον ρυθμό τους και να... χαλαρώσουν στον πάγκο και γενικότερα η συμπεριφορά τους απέναντι στην ελληνική ομάδα ήταν όχι μόνο άξια απορίας, αλλά ασεβής και προκλητική. Απολύτως δικαιολογημένα τα στελέχη της ΑΕΚ εκφράζουν πολλά παράπονα για την διαιτησία και απορούν με τον συγκεκριμένο ορισμό Γερμανών σε παιχνίδι ελβετικής ομάδας τονίζοντας «καλύτερα να ''σφύριζαν'' Ελβετοί». Παρ' όλα αυτά, η γενναία ΑΕΚ δεν παράτησε το παιχνίδι και μείωσε στο ένα γκολ (25-26) στο 50ο λεπτό. Στο 53ο λεπτό, τα παλικάρια του Δημήτρη Δημητρούλια, που μαζί με τους συνεργάτες του έκαναν ό,τι περνούσε από τα χέρια τους, ισοφάρισαν (26-26) στο 53ο λεπτό και στο 55ο λεπτό βρέθηκαν σε θέση «οδηγού», καθώς με γκολ του Μυλωνά η ΑΕΚ προηγήθηκε με 27-26. Όμως, η αρνητική πρωταγωνίστρια της αναμέτρησης, η διαιτησία, στέρησε από την Ένωση, η οποία έκανε υπερπροσπάθεια όχι κόντρα σε 7, αλλά κόντρα σε 9 στον αγωνιστικό χώρο, την δυνατότητα διεκδίκησης θετικού αποτελέσματος.

ΑΕΚ- ΚΑΝΤΕΤΕΝ ΣΑΦΧΑΟΥΖΕΝ 28-31

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-5, 9-9, 9-11, 12-14, 15-17 (ημίχρονο), 16-20, 20-23, 22-24, 24-26, 26-26, 28-31

ΑΕΚ: Αραμπατζής 3, Μπριάτκα, Τζηράς 5, Νικολαΐδης, Άντζελιτς, Μυλωνάς 7, Ηλιόπουλος, Μπουκοβίνας, Πλάθα 5, Μόγια, Κοτσιώνης 2, Παπαδιονυσίου 1, Ουγκάλντε 2, Μπετζιλαλί, Καλόμοιρος Μπεριά 3

ΣΑΦΧΑΟΥΖΕΝ: Πιλίποβιτς, Ζέντερ 6, Μάτζκεν, Κούτελ 2, Κανέγιας 7, Σχίμιντ 5, Σόπερ, Μπιόσκα, Νόβακ, Λίερ, Γκερμπλ 5, Μάρκοβιτς, Μάρος 1, Σέλκερ 2, Τόμινεκ 2, Χέρμπουργκερ 1

Διαιτητές: Μπάουμγκαρτ- Βίλντ (Γερμανία), Δίλεπτα: 5-3, Πέναλτι: 3/4-2/2

No comments