Νίκη-σταθμός της ατσάλινης '' νέας Νέας Ιωνίας '' σε βάρος του ΠΑΟΚ, που έχασε το αήττητο... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Νίκη-σταθμός της ατσάλινης '' νέας Νέας Ιωνίας '' σε βάρος του ΠΑΟΚ, που έχασε το αήττητο...


Σπουδαία νίκη για την Νέα Ιωνία που επιβλήθηκε εντός έδρας του ΠΑΟΚ με 17-15, στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης της Α1 Γυναικών, για τα πλέϊ οφ.

Η ομάδα του Σάσα Ζιβούλοβιτς, η '' νέα Νέα Ιωνία '', όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος, ήταν εξαιρετική, ειδικά στην άμυνα και υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη ήττα του στο πλαίσιο ελληνικής διοργάνωσης ( Πρωτάθλημα και Κύπελλο ), μετά από 33 μήνες ! 

Τελευταία ήττα του ΠΑΟΚ  από την Νέα Ιωνία ήταν με 22-14 στον 4ο τελικό τον Μάιο του 2018, αποτέλεσμα με το οποίο η αθηναϊκή ομάδα είχε πάρει το πέμπτο πρωτάθλημα της με 3-1 νίκες.

Ωστόσο, η τελευταία ομάδα που είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ, ήταν η Αναγέννηση Αρτας, με 27-26, στις 17 Μαρτίου 2019, σε αγώνα για το πρωτάθλημα στην Αρτα. Πριν από 33 μήνες δηλαδή.

Σημειώνεται ότι η Νέα Ιωνία έχει μόνον Ελληνίδες αθλήτριες ενώ ο ΠΑΟΚ δεν είχε ουσιαστική βοήθεια από τις 7 ξένες αθλήτριες του, οι οποίες μάλιστα, όλες μαζί, περιορίσθηκαν σε συγκομιδή 5 τερμάτων.








Προσπάθησε η γκολκίπερ Τσικνάκη να στηρίξει την προσπάθεια του συνόλου, αλλά, έστω και με 17 επεμβάσεις και με ποσοστό 50%, δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα του ΠΑΟΚ.

Οι άμυνες έπαιξαν, συνολικά, πρωτεύοντα ρόλο σε ένα αμφίρροπο και νευρικό παιχνίδι, με πολλές ατελείς επιθετικές προσπάθειες και την Νέα Ιωνία να είναι περισσότερο αποφασιστική.

Η γκολκίπερ της Νέας Ιωνίας Μάγδα Κεπεσίδου, με καθοριστικές επεμβάσεις ειδικά στα τελευταία λεπτά, είπε στο greekhandball.com :

''  Δεν πήγαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, άλλωστε δεν είχαμε δυνατά παιχνίδια στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος και για αυτό μπήκαμε νωθρά και αγχωμένα στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν. Κάναμε πολλά λάθη στην επίθεση, αλλά, δυναμώσαμε την άμυνα μας στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό ήταν το κλειδί. Δεν ήταν ένα καλό παιχνίδι από την μεριά μας, αλλά και στην κακή ημέρα μας κερδίσαμε. Θέλω να συγχαρώ όλες τις συμπαίκτριες μου γιατί δείξαμε πάθος και το γυρίσαμε. Μία νίκη, βέβαια, δε σημαίνει ότι φέρνει τρόπαιο. Εχουμε να μελετήσουμε τα επόμενα ματς και να βελτιωθούμε. Ηταν μία νίκη ψυχολογίας, καθώς, σπάσαμε το αήττητο του ΠΑΟΚ. Προχωράμε με σοβαρότητα και πάμε βήβα βήμα να δούμε τι θα γίνει ''. 

Από την πλευρά του, ο προπονητής του ΠΑΟΚ Δημήτρης Πελεκίδης, σχολίασε : '' Αν είχαμε καλύτερη παραγωγικότητα στο σκοράρισμα, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό ενώ στην επίθεση είχαμε κακή παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο και τα 15 γκολ που βάλαμε στο σύνολο, με προβληματίζουν. Θα παιχτεί η πρώτη θέση του πρωταθλήματος και το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς, με την Νέα Ιωνία, οπότε όλα θα κριθούν στο δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου θα κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο ώστε να πάρουμε το αποτέλεσμα που πρέπει. Πρέπει να παρουσιασθούμε βελτιωμένοι στα ματς που ακολουθούν ''. 

Tα πεντάλεπτα: 1-1, 2-2, 4-4, 4-6, 5-7, 7-10 (ημίχρονο ), 10-10, 11-12, 13-13, 13-14, 14-15, 17-15.

ΟΦΝΙ (Zιβούλοβιτς): Κεπεσίδου Μ. 1, Μανιά 5, Kοντοστεργίου 3, Ανδρίτσου 3, Κοτρώτσιου, Κολλύρη, Καρέλα 2, Μακρή, Φράγκου, Ντιμτσούδη, Κεπεσίδου Ν. 1, Διακογιάννη, Χαριτίδη 1, Μυλωνά, Μουρατίδου, Στουγιαννίδου 1.

ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 6, Μπατζαρακούδη, Μαυροσαββίδου, Μεντεσίδου, Καγιούμοβα, Μπουράτο, Αμβροσιάδου, Τασέφσκα, Αργυροπούλου 2, Βέτκοβα, Σεβδίλη 2, Νίκολιτς 2, Καραχαρίδη, Γκλομπάρεβιτς 2, Βινιούκοβα 1.

Διαιτητές: Κινατζίδης- Φωτακίδης, Δίλεπτα: 3-8, Πέναλτι: 4/6-4/6

No comments