Οι διευκρινίσεις του ΣΥΠΧΕ για τις κάρτες προπονητών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι διευκρινίσεις του ΣΥΠΧΕ για τις κάρτες προπονητών

Ο Σύνδεσμος Προπονητών Χειροσφαίρισης Ελλάδας συνεδρίασε διαδικτυακά χθες (07/11) και προχώρησε στην λήψη μίας σειράς αποφάσεων.


Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΠΧΕ:


«Το ΔΣ του ΣΥΠΧΕ αφού συνεδρίασε διαδικτυακά σήμερα 7/11/2021 και με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται με τον νέο αθλητικό νόμο και την εναρμόνιση με αυτόν, αλλά κυρίως δρώντας προς το συμφέρον των Ελλήνων προπονητών αλλά και της ελληνικής χειροσφαίρισης, αποφάσισε ότι:

Δίνεται πλέον η δυνατότητα σε όποιον-προπονητή-τρια θέλει, να μπορεί να βρίσκεται στον πάγκο την ώρα του αγώνα ή και να καθοδηγεί και άλλο τμήμα στην ίδια ομάδα πέραν αυτού στο οποίο είναι δηλωμένος-η. Παράδειγμα θα μπορεί με την έκδοση ακόμη μίας κάρτας κάποιος-α που είναι δηλωμένος σε ανδρική ομάδα να μπορεί να είναι στον πάγκο και στην γυναικεία ομάδα του ίδιου συλλόγου ή σε κάποιο από τα ηλικιακά τμήματα του συλλόγου στον οποίο εργάζεται. Απαραίτητη προϋπόθεση η δυνατότητα έκδοσης της αντίστοιχης κάρτας. Το παρόν είναι ένα μεταβατικό στάδιο καθώς το ΔΣ του ΣΥΠΧΕ αποφάσισε πως στην επόμενη Γενική Συνέλευση θα τροποποιήσει το σχετικό άρθρο με τις κάρτες προπονητών και θα προχωρήσει στην έκδοση νέου τύπου κάρτας πλήρως εναρμονιζόμενος με τον νέο Αθλητικό νόμο.

Ακόμη αφουγκραζόμενος τα προβλήματα στελέχωσης, με προπονητές-τριες, των ομάδων, θυμίζει πως:

1. Οι απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ-ΣΕΦΑΑ χωρίς ειδικότητα Χειροσφαίρισης που όμως κατά την φοίτηση τους είχαν διδαχθεί το μάθημα της Χειροσφαίρισης δικαιούνται, σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο, να ονομάζονται προπονητές επιπέδου Β’ και να κατέχουν όλα τα δικαιώματα της εν λόγω κατηγορίας όπως την έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και της συνεπαγόμενης κάρτας προπονητή.

2. Θυμίζει επίσης πως εν ενεργεία αθλητές και αθλήτριες με πτυχίο ΣΕΦΑΑ και ειδικότητα Χειροσφαίρισης ή αντίστοιχο πτυχίο σχολής Προπονητών της ΓΓΑ, μπορούν να ασκούν τα καθήκοντα προπονητή (επιπέδου Α΄ ), αφού προχωρήσουν στην απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Μόνος περιορισμός είναι ότι δεν μπορούν να προπονούν ομάδα στην ίδια κατηγορία με αυτή που αγωνίζονται».

No comments