Επεσε ηρωϊκά η αποδεκατισμένη ΑΕΚ, παρά την συγκλονιστική προσπάθεια της στη '' φωλιά '' της Σπόρτιγκ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Επεσε ηρωϊκά η αποδεκατισμένη ΑΕΚ, παρά την συγκλονιστική προσπάθεια της στη '' φωλιά '' της Σπόρτιγκ




Επεσε ηρωϊκά μαχόμενη η ΑΕΚ, στη Λισσαβόνα, όπου αν και έκανε σπουδαία εμφάνιση, ηττήθηκε με 31-30 από την πανίσχυρη Σπόρτιγκ, χάνοντας μάλιστα στην εκπνοή ευκαιρία να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας, καθώς στο σουτ του Ουγκάλντε η μπάλλα βρήκε το δοκάρι.
Το ματς είχε χαρακτήρα ντέρμπι και ήταν αμφίρροπο στη συντριπτικά μεγαλύτερη διάρκεια του.
Η ΑΕΚ ξέφυγε στο σκορ, σε ορισμένες περιπτώσεις, με διαφορά 2 γκολ, ωστόσο, δεν κατάφερε να δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας ενώ ατύχησε να χάσει με απευθείας κόκκινη κάρτα από το 2.14 '' τον Τζηρά και  για το τελευταίο δεκάλεπτο και τον Πλάθα, επίσης με κόκκινη κάρτα, ενώ ήδη της έλειπαν οι Λέμος-Μόγια-Κεδέρης-Νικολαϊδης.
Και οι 2 αποβολές, από τους Ισπανούς διαιτητές,  ήταν τραβηγμένες και ειδικά εκείνη του Πλάθα, εύλογα, χαρακτηρίζεται ως  άδικη.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο, μάλιστα, ήταν χαρακτηριστικές οι λαθεμένες διαιτητικές αποφάσεις σε βάρος της ΑΕΚ που έκριναν πολλά, σε μεγάλο βαθμό.
Με αποφασιστικότητα, ενέργεια και ψυχραιμία, η ΑΕΚ πίεσε σε μεγάλο βαθμό την Σπόρτιγκ και με οργανωτή παιχνιδιού τον Κοτσιώνη ( ήταν θαυμάσιος ) και πίβοτ στο τελευταίο δίλεπτο έναν άλλο ταλαντούχο και πολλά υποσχόμενο νεαρό, τον Δικαιούλια, ήταν ανταγωνιστική μέχρι την  τελευταία στιγμή.
Ο γκολκίπερ Μπουκοβίνας είχε 10 αποκρούσεις, τις 7 από αυτές στο πρώτο ημίχρονο ενώ η ΑΕΚ αντέδρασε με προσωπικότητα μεγάλης ομάδας ακόμα και όταν ήταν πίσω στο σκορ με 4 τέρματα στο 43΄( 24-20 ), βρίσκοντας ρυθμό και λύσεις.
Εντέλει, το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στην υπεροχή της Σπόρτιγκ, με πρωταγωνιστή τον Τάβαρες και τον γκολκίπερ Μπελκαϊντ, στο πρώτο μισό του δεύτερου μέρους, τότε που πήρε τα ηνία στο σκορ και υποχρέωσε την ΑΕΚ να κυνηγά, μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα.
Στο 53΄ το σκορ ήταν 28-25, όμως, η ΑΕΚ μείωσε με τον Παπαδιονυσίου και τον Αραμπατζή σε 28-27 στο 55.40''.
Το σκορ στο 58΄ είχε διαμορφωθεί πλέον σε 30-28, αλλά, η ΑΕΚ δεν τα παράτησε, καθώς, σκόραρε με τον Δικαιούλια.
Ο Σκόνγκαρθ πέτυχε το 31-29 στο 59΄, ο Αραμπατζής έβαλε το 31-30 στο 59.30'' , η Σπόρτιγκ έχασε την επίθεση, ο Ουγκάλντε είχε δοκάρι με μακρινό σουτ και εκεί τέλειωσαν όλα, έμεινε ωστόσο, το χειροκρότημα από τους 10 φίλους που ακολούθησαν από Λονδίνο και Αρτα την ΑΕΚ και στη Λισσαβόνα.
Απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίπαλο, η ΑΕΚ στάθηκε ισάξια και αναμφίβολα κέρδισε δικαιωματικά τις εντυπώσεις, επιβεβαιώνοντας ότι έως το τέλος των υποχρεώσεων της στον Ομιλο του EHF European League θα διεκδικεί την πρόκριση, την οποία μπορεί να κατακτήσει.
Μυλωνάς, Ουγκάλντε, Πλάθα σημείωσαν τα 16 από τα 30 γκολ της ΑΕΚ ενώ ο Σκόνγκαρθ στο πρώτο μέρος και ο Ταβάρες στο δεύτερο οδήγησαν την Σπόρτιγκ στο σκοράρισμα, συνολικά, με 15 από τα 31 τέρματα της ομάδας τους.
Τα πεντάλεπτα : 3-4, 5-5, 7-8, 11-10, 13-13, 14-15 ( ημίχρονο ), 18-18, 22-20, 24-21, 26-25, 28-26, 31-30. 

Διαιτητές :  Αλβαρες Μάτα-Μπουσταμάντε Λόπες

 ΣΠΟΡΤΙΓΚ  ( Ρικάρντο Κόστα ): Αραούχο, Φ.Μότα Ντα Κόστα 1, Σουάρες Ντίας 2, Τίντεμαντ 2, Γκαρσία Ζοζέ, Ρουέσγκα 4, Παζαρίν, Σαλβαδόρ, Αρσενασβίλι 1, Γκασάμα Κισόκο 1, Ταβάρες 7, Γκασπάρ, Ραμίρες Φερνάντες, Σκόνγκαρθ 8, Μπελκάϊντ, Φόλκες Ορτίθ, Μ.Μότα Ντα Κόστα 5.

ΑΕΚ ( Δημήτρης Δημητρούλιας ) : Μπουκοβίνας, Τζηράς, Ουγκάλντε 5, Μπεριά, Πλάθα 5, Καλόμοιρος 3, Κοτσιώνης 3, Μυλωνάς 6, Παπαδιονυσίου 2, Μπριάτκα, Αραμπατζής 4, Μπετζιλαλί, Ηλιόπουλος 1, Δικαιούλιας 1, Αντζελιτς.











No comments