'' Δεν ξεχνάμε ότι η Τουρκία μας έχει πληγώσει...'' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

'' Δεν ξεχνάμε ότι η Τουρκία μας έχει πληγώσει...''


 Στο κλειστό γυμναστήριο Ηρακλείου «Δύο Αοράκια» πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (5/11) η επίσημη συνέντευξη Τύπου του αγώνα Ελλάδα- Τουρκία για τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών του 2023, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 7/11 στις 17:00.

Παρόντες ήταν το μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ Δημήτρης Σταυρακάκης, ο εκπρόσωπος του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΑΚΗ Νίκος Νταμπακάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Ζαραβίνας και ο διεθνής δεξιός εξτρέμ Δημήτρης Τζηράς.

Δημήτρης Σταυρακάκης (μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ): « Κάνουμε κάλεσμα στον κόσμο του Ηρακλείου που ξέρει από αθλητισμό να στηρίξει την Εθνική μας ομάδα.  Είναι χαρά μας που υπάρχει αυτό το γήπεδο και φιλοξενεί την Εθνική μας ομάδα. Δυστυχώς στην Αττική όσο και αν σας φαίνεται παράξενο δεν υπάρχουν τέτοια γήπεδα για να αγωνιστούν οι Εθνικές ομάδες. Οι μεγάλες εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις ΚΑΕ. Να ευχαριστήσουμε ως Ομοσπονδία, μεταφέροντας και τις ευχαριστίες του Προέδρου Κώστα Γκαντή, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την στήριξη του και το πάθος που δείχνει για το χάντμπολ. Είναι σημαντικό που έχουμε έναν ισχυρό σύμμαχο στο πλευρό μας, όπως φυσικά δημιουργείται μία αγαστή συνεργασία και φιλία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου που είναι στο πλευρό μας και τους ευχαριστούμε θερμά».

Νίκος Νταμπακάκης (Αναπληρωτής Πρόεδρος ΕΑΚ Ηρακλείου): «Καλούμε τον κόσμο του Ηρακλείου να έρθει στο γήπεδο και να στηρίξει την Εθνική μας, όπως και τους μαθητές να πάρουν μέρος στο αναπτυξιακό event που θα προηγηθεί (13:30-15:00) στο κλειστό. Ελπίζουμε όλες αυτές οι ενέργειες να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του χάντμπολ στην Κρήτη».

Νίκος Συριγωνάκης (Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου): « Θα ήθελα να τονίσω και να επαινέσω την αγαστή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα σε Υφυπουργείο Αθλητισμού, Περιφέρεια Κρήτης και Δήμο Ηρακλείου που έχει ως αποτέλεσμα η Κρήτη να φιλοξενεί μεγάλα αθλητικά γεγονότα ».

Κώστας Βαρδαβάς (Αντιδήμαρχος Ηρακλείου): « Το Χάντμπολ είναι ένα μη διαδεδομένο άθλημα για την πόλη μας και εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια ανάπτυξης του στο νησί. Αυτό δεν είναι εύκολο, αλλά θα είμαστε δίπλα στην Ομοσπονδία σε αυτή την προσπάθεια. Αυτό όμως που προέχει είναι η νίκη της ομάδας μας την Κυριακή και θέλουμε να εξασφαλίσουμε στους αθλητές μας τις καλύτερες συνθήκες προετοιμασίας ».

Γιώργος Ζαραβίνας (Ομοσπονδιακός προπονητής): «Θέλουμε εκ μέρους του τεχνικού επιτελείου και των αθλητών να ευχαριστήσουμε το Υφυπουργείο Αθλητισμού, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου για την ευκαιρία να βρισκόμαστε εδώ στο Ηράκλειο. Είμαι σίγουρος ότι θα δοθούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες, ώστε οι αθλητές να συγκεντρωθούν στον στόχο τους. Το παιχνίδι αγωνιστικά είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα μετά την νίκη στο Βέλγιο. Τα εντός έδρας παιχνίδια σε μία διαδικασία ομίλου είναι πολύ σημαντικά για την συγκέντρωση των βαθμών. Η πραγματικότητα είναι πως η Τουρκία μας έχει πληγώσει τα προηγούμενα χρόνια και δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι 60 λεπτά στον αγώνα και να βάλουμε εμείς τον κόσμο στην εξίσωση του παιχνιδιού και όχι το ανάποδο. Έχουμε δύο μέρες να προσαρμοστούμε στο καινούργιο γήπεδο. Είναι χαρά και ικανοποίηση να παίζουμε σε τέτοια γήπεδα».

Δημήτρης Τζηράς (δεξιός εξτρέμ): «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που συνέβαλαν, ώστε να βρισκόμαστε εδώ σε αυτό το πολύ όμορφο γήπεδο. Το να αγωνίζεται ένας αθλητής σε μία τέτοια εγκατάσταση παίζει μεγάλο ρόλο και βοηθάει πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι. Πιστεύω ότι είμαστε πανέτοιμοι για τον αγώνα. Αντιμετωπίζουμε μία πολύ δυνατή ομάδα, όπως είναι η Τουρκία, μπορεί να μην έχουμε καλή παράδοση, αλλά αυτό δεν μας επηρεάζει. Για να έχει αξία η σημαντική νίκη στο Βέλγιο πρέπει να κερδίσουμε την Τουρκία. Θα βελτιώσουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας και από την πλευρά των αθλητών θέλω να σας εγγυηθώ πως θα δώσουμε το 100% στον αγωνιστικό χώρο. Κερδίσαμε και οι δύο ομάδες στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, δεν υπάρχει φαβορί, περιμένουμε ένα ντέρμπι. Θέλουμε να κάνουμε κάλεσμα στον κόσμο, γνωρίζουμε ότι οι Κρητικοί αγαπούν την Εθνική ομάδα και πιστεύω ότι θα τους ευχαριστήσουμε με μία πολύ καλή απόδοση».



No comments