'' Η τιμωρία είναι μέτρο απόδοσης δικαιοσύνης, είμαστε δίπλα στα παιδιά ! '' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

'' Η τιμωρία είναι μέτρο απόδοσης δικαιοσύνης, είμαστε δίπλα στα παιδιά ! ''


Τον απολογισμό των δύο πρώτων μηνών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, βάσει των αλλαγών και της παρουσίας των διαιτητών στα πρωταθλήματα, έκανε σε συνέντευξη του στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ ο νέος Πρόεδρος Κώστας Κατσίκης. 

«Η παρουσία των διαιτητών στα πρώτα ματς της σεζόν σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλή. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, αλλά ιδιαίτερα στα σημαντικά παιχνίδια έχουμε καλές διαιτησίες. Είμαι ευχαριστημένος, αλλά πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση γιατί βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν, τα δύσκολα ματς είναι μπροστά μας. Όσο πλησιάζουμε στο φινάλε της Α΄ φάσης, τόσο ο βαθμός επιπέδου και δυσκολίας των αγώνων θα αυξάνεται». 

Για την δημοσιοποίηση της βαθμολογίας των διαιτητών, σχολίασε : 

«Είναι μια νέα καινοτομία της ΚΕΔ/ΟΧΕ, θέλαμε να είμαστε πιο κοντά με όλα τα σωματεία και τους παράγοντες του αθλήματος. Να βγάλουμε ένα εξωστρεφές πρόσωπο, όπως κάναμε και με την συνάντηση που προκαλέσαμε με τους προπονητές των σωματείων και τον σύνδεσμο των αθλητών. 

Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά και όλοι θέλουμε την πρόοδο του ελληνικού χάντμπολ. Είμαστε όλοι μια αλυσίδα, σωματεία, αθλητές, διαιτητές, παράγοντες, ομοσπονδία, υπηρετούμε το άθλημα και οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι.

Δεν θέλουμε τίποτα να μένει κρυφό, δεν έχουμε να κρύψουμε και τίποτα. Είναι μία καινοτομία που βάζει σε μία πιο επαγγελματική διαδικασία και νοοτροπία όλους μας και μόνο θετικά μπορεί να επιφέρει. 

Η δημοσιοποίηση των βαθμολογιών σίγουρα βοήθησε, είμαστε βέβαια ακόμα στην αρχή και χρειαζόμαστε εκπαίδευση. Θέλουμε πιο επαγγελματική χροιά στις βαθμολογίες. Ξέρουμε τις αδυναμίες του μέτρου, θα τις δουλέψουμε και στο μέλλον πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε».

Για τους νέους διαιτητές και τις τιμωρίες :

«Η ΚΕΔ/ΟΧΕ έχει εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά, όλοι θα έχουν τις ευκαιρίες τους, όλοι θα παίξουν και ο καθένας θα παίρνει αυτό που του αξίζει, θα είμαστε δίπλα τους, αυστηροί, αλλά και δίκαιοι.

Η τιμωρία δεν έχει ρεβανσιστικό χαρακτήρα, αλλά είναι ένα μέτρο να αποδίδουμε δικαιοσύνη, αλλά και να υπάρχει βελτίωση και πρόοδος. Όλοι μπορούμε να βρεθούμε σε μία κακή ημέρα και εγώ ως διαιτητής στο παρελθόν έχω βρεθεί σε κακή μέρα και έχω τιμωρηθεί. Είμαστε δίπλα στα παιδιά που έχουν τιμωρηθεί και θα τιμωρηθούν στο μέλλον. Προσπαθήσουμε μαζί να δούμε τι δεν πήγε καλά, που χρειάζονται βοήθεια και να το διορθώσουμε». 

Για την επανένωση των ζευγαριών :

«Η φιλοσοφία της νέας ΚΕΔ είναι τα ζευγάρια να είναι σταθερά, γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει συνεννόηση και κατανόηση ανάμεσα στα ζευγάρια, ειδικά όταν μιλάμε για παιχνίδια αυξημένης δυσκολίας. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που προσπαθήσαμε και καταφέραμε την  επανδραστηριοποίηση του ζευγαριού Βασίλη Τσιάνα -Κώστα Πατιού, δύο διαιτητές που στο παρελθόν είχαν βγάλει εις πέρας πολύ δύσκολα παιχνίδια. Όπως είδαμε και στον ορισμό τους στο ντέρμπι Ολυμπιακός- ΑΕΚ είχαν μια πολύ καλή και σοβαρή διαιτησία. 

Το «σπάσιμο» των διαιτητών μπορεί να συμβεί μόνο σε παιχνίδια με σημαντική διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις ομάδες, ώστε να υπάρχει ένας έμπειρος- δάσκαλος διαιτητής μαζί με κάποιον νεότερο, ώστε το παιχνίδι να έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα».

No comments