Οι μάγκες με τα μπλέ χόρεψαν πεντοζάλι τους Τούρκους στο κάστρο του Ηρακλείου ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι μάγκες με τα μπλέ χόρεψαν πεντοζάλι τους Τούρκους στο κάστρο του Ηρακλείου !


Η Ελλαδάρα χόρεψε πεντοζάλι τους Τούρκους στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου, στην προσφυγομάνα περιοχή της Νέας Αλικαρναασού και τους ζάλισε με την πίστη και την αφοσίωση της στη νίκη, φθάνοντας δίκαια στο τελικό 24-20, αν και προηγήθηκε δύο φορές και με 5 τέρματα.

Το Ηράκλειο, κυριολεκτικά, μπορεί να γίνει κάστρο για την Εθνική μας, με το κοινό του να μην είναι πολυάριθμο, αλλά, να δείχνει ενθουσιασμό στηρίζοντας τα παιδιά με το εθνόσημο στη φανέλα.   

Από την αρχή έως το τέλος του αγώνα για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Ελλάδα ήταν μπροστά στο σκορ και από το 40΄ και έπειτα ήταν ολοφάνερο ότι ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης, με τους Τούρκους να μην μπορούν να βρούν λύσεις απέναντι στην εξαιρετική ελληνική άμυνα ( βράχος ο Παπαδιονυσίου ) και τον θαυμάσιο για ακόμα μία φορά Μπουκοβίνα, ο οποίος πραγματοποίησε 10 καίριες αποκρούσεις, μάλιστα με ποσοστό 40% στο πρώτο ημίχρονο ( 33% στο σύνολο ) ενώ σημειώνεται και η πολύτιμη παρουσία του Μιχαηλίδη. 

Οι διεθνείς μας, καθοδηγούμενοι άρτια από τον Γιώργο Ζαραβίνα, ήθελαν την νίκη και την πήραν με τον πιο '' μάγκικο  '' τρόπο, την επιμονή και την προσήλωση στον στόχο.

Πρόκειται για την πρώτη νίκη της Εθνικής μας επί των Τούρκων από τον Ιανουάριο του 2008, εδώ και 13 χρόνια.

Ανατράπηκε έτσι η δυσμενής για την Ελλάδα παράδοση απέναντι στην Τουρκία, που υπετάγη χωρίς να μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα που καθόρισε η Εθνική μας, όταν βρήκε ηρεμία και ρυθμό, καθώς η θέληση για την επιτυχία, θόλωνε σε κάποιες στιγμές το μυαλό.

Ο Μυλωνάς πρωταγωνίστησε στο δεύτερο ημίχρονο με την άνεση του στο σκοράρισμα, αλλά, συνολικά, οι διεθνείς μας πραγματοποίησαν μία ώριμη εμφάνιση, κάνοντας την δουλειά όπως έπρεπε και πλέον μετά και από την νίκη στο Βέλγιο, η οποία προηγήθηκε, η Ελλάδα αισιοδοξεί με το 2 στα 2 και κοιτά με αυτοπεποίθηση τη συνέχεια.          

Τα πεντάλεπτα : 2-2, 5-2, 7-3, 8-7, 9-7, 10-9 ( ημίχρονο ) 13-10, 14-12, 18-13, 19-14, 22-17 24-20. 

Διαιτητές : Μάντσεν-Μόρτενσεν

ΕΛΛΑΔΑ (Ζαραβίνας): Μπουκοβίνας 1, Παπαντωνόπουλος, Κωστακίδης 3, Παπαβασίλης, Τζηράς 4, Αραμπατζής 2, Μυλωνάς 6, Κρητικός 1, Μάλλιος, Κανδύλας, Δομπρής, Πασσιάς 2, Ηλιόπουλος 2, Παπαδιονυσίου 1, Μιχαηλίδης 2, Λιάπης.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Σεντούρκ): Πεκτάς 1, Τινκίρ 1, Ιλάντς, Ερτσελιάν, Ντεμιρεζέν 2, Γκιόκτεπε, Μπιτσέρ 1, Γκιουνάι, Οζτούρκ 2, Σιμσάρ 5, Μπαμπατζάν, Ατές 4, Ερόζ 1, Κιουτάχια, Τσέλεμπι, Σαράκ 3.

 



No comments