'' Οι τελευταίες που έχουν ευθύνη είναι οι αθλήτριες...'' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

'' Οι τελευταίες που έχουν ευθύνη είναι οι αθλήτριες...''



Η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών ηττήθηκε με 35-14 από την Ολλανδία στο Ηράκλειο, σε αγώνα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2022 και ο ομοσπονδιακός προπονητής Παναγιώτης Μεσσήνης δήλωσε για την αναμέτρηση όπως και συνολικά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα :

 '' Ξέραμε σε ποιόν Ομιλο μπήκαμε, περιμέναμε με τέτοιες αντιπάλους αυτές τις διαφορές. Θέλαμε να μειώσουμε το άνοιγμα της ψαλίδας, το θέμα είναι αν μπορούμε. Στο πρώτο μέρος είχαμε άγχος χωρίς λόγο, προσπαθήσαμε να το αποβάλλουμε, αλλά, κάναμε 9 λάθη και πολλά φάουλ. Τα κορίτσια είναι πανέξυπνα, ξέρουν την διαφορά, τις βαραίνει αυτό. Μιλήσαμε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια, έδειξαν αποφασιστικότητα, προσπάθησαν να πάρουν ότι καλύτερο μπορούσαν. Εδειξαν καλύτερο πρόσωπο, όσο μπορείς να το πείς αυτό με τέτοια διαφορά. Οι ίδιες οι αθλήτριες μας δεν φταίνε σε τίποτα και αυτό θέλω να τους πώ. Πρέπει να γίνουν πάρα πολλά γιατί η διαφορά μας είναι χαοτική, πολύ μεγάλη. Δεν κυνηγάμε να κερδίσουμε αυτές τις ομάδες, αλλά, την Λευκορωσία. Οι τελευταίες που έχουν ευθύνη είναι οι αθλήτριες, όλοι οι άλλοι φταίνε με πρώτο εμένα...Πρέπει να ανέβει το επίπεδο σε όλες τις ομάδες, στο πρωτάθλημα. Επιβάλλεται να επενδύσουμε σε αυτές τις κοπέλες τώρα. Ξέραμε ότι έχουμε να ανέβουμε βουνά με Γερμανία και Ολλανδία. Αυτό είπα και στις κοπέλες. Οι αντίπαλοι μας κάνουν 25-300 προπονήσεις τον χρόνο, εμείς στις ομάδες μας μετά βίας 120-150. Πρέπει να προπονούνται και να δουλεύουν περισσότερο οι κοπέλες, σε πιο επαγγελματικά πλαίσια, με τις ομάδες τους. Η Ολλανδία δεν ήταν με όλα τα αστέρια της, φαντασθείτε εάν ήταν τι διαφορά θα είχαμε. Πριν 15 χρόνια η Ολλανδία ήταν σαν την Ελλάδα. Θα πείτε ότι αυτοί έχουν χρήματα και επένδυσαν, εμείς όχι, αλλά, θα κάνουμε ότι μπορούμε ''.  

Από τις αθλήτριες της Εθνικής μας η Κατερίνα Μανιά, είπε :  '' Θεωρώ ότι παρουσιάσαμε μία βελτίωση σε σχέση με τον αγώνα με την Γερμανία. Κάναμε αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με το νωθρό πρώτο μέρος και το παιχνίδι κύλησε κάπως καλύτερα. Μας γοητεύει να παίζουμε με τέτοιες αντιπάλους, μαθαίνουμε από κάθε στιγμή, κάθε φάση. Υστερούμε αρκετά σε σχέση με την Ολλανδία, σε φυσική κατάσταση. Καθεμία μας αν δουλέψει ατομικά και στη συνέχεια συλλογικά, αν τα καταφέρουμε, θα αρχίσουμε να ανεβαίνουμε. Ηταν πολύ δυνατές, γρήγορες οι Ολλανδές, πολλά γκολ δεχθήκαμε στην κόντρα, απόρροια της κούρασης. Μεγάλη η διαφορά στα πρωταθλήματα όπου αγωνιζόμαστε, αλλά, με την πάροδο του χρόνου θα παρουσιασθούμε πολύ βελτιωμένες ''. 


No comments