Ντέρμπι με τα... όλα του και ισοπαλία στον Ρέντη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ντέρμπι με τα... όλα του και ισοπαλία στον Ρέντη



Ντέρμπι με τα... όλα του ήταν αυτό, που διεξήχθη στο «Μ. Μερκούρη» μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, για την 5η αγωνιστική της Handball Premier και το οποίο έληξε ισόπαλο, με σκορ 18-18. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την ευκαιρία στα τελευταία δύο δευτερόλεπτα να πετύχουν το νικητήριο τέρμα, όμως ο τερματοφύλακας της Ένωσης, Μπουκοβίνας, που ήταν ο MVP της αναμέτρησης, αποσόβησε το γκολ. Πάθος, ένταση, γρήγορος ρυθμός και αγωνία μέχρι το φινάλε συνέθεσαν ένα σκηνικό από τα... παλιά στον Ρέντη.

Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Παπαδόπουλος, ο οποίος ξεχώρισε στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο σημείωσε 5 τέρματα. Η ΑΕΚ ισοφάρισε (1-1) με τον Ουγκάλντε στο 3ο λεπτό και από εκείνο το σημείο και για 20 λεπτά, οι Πειραιώτες έπαιρναν προβάδισμα ενός γκολ και η Ένωση έφερνε το ματς στα ίσα. Οι Ερυθρόλευκοι, που είχαν... δίψα για διάκριση απέναντι στην τρεμπλούχο ΑΕΚ, αμύνθηκαν εξαιρετικά στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μισαώρου. Αμφότερες οι ομάδες, παρ' όλα αυτά, έκαναν πολλά λάθη, που οφείλονταν βεβαίως, μεταξύ άλλων, στην νευρικότητα, αλλά και στον γρήγορο ρυθμό. Στο 26:08 η ΑΕΚ προηγήθηκε (9-10) για πρώτη φορά στο παιχνίδι χάρη σε γκολ του Πλάθα, ο Μπεριά (9-11) έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων -η μεγαλύτερη διαφορά έως τότε- στους Κιτρινόμαυρους και ο Ουγκάλντε πέτυχε το 9-12, γεγονός που ανάγκασε τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Γιώργο Καρασαββίδη, να ζητήσει τάιμ άουτ, πριν το σκορ αρχίσει να ξεφεύγει. Η ολιγόλεπτη ολιγωρία στην άμυνα των γηπεδούχων οδήγησε, έτσι, άμεσα την ΑΕΚ σε σερί 0-4. Ωστόσο, ο Μοντόρο μείωσε σε 10-12 στο 28:27 και ο Μπάγιος, χάρη στην πανέξυπνη απόφασή του να σουτάρει με τεχνική από μακριά σε κενή εστία, «ροκάνισε» ακόμα περισσότερο την διαφορά και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το εύθραυστο σκορ, 11-12. 

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ, που προέβη σε όλο το ματς σε 17 λάθη έναντι 9 της ομάδας του Γιώργου Καρασαββίδη, συνέχισε να έχει τα ηνία στα πρώτα λεπτά, ενώ ο Ολυμπιακός ξόδευε ευκαιρίες, ώστε να σκοράρει. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν σε εξαιρετική 'μέρα τον τερματοφύλακά τους, Μπουκοβίνα, ο οποίος έκανε συνολικά 15 επεμβάσεις, οι περισσότερες από τις οποίες σωτήριες. Στο 46ο λεπτό, οι γηπεδούχοι, ο γκολκίπερ των οποίων Κοτανίδης ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος, ισοφάρισαν σε 15-15, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παπαδόπουλου και περίπου τρία λεπτά αργότερα (49:16) πήραν εκ νέου το προβάδισμα (16-15), μετά από το 20:37. H AEK, που έβρισκε περισσότερες λύσεις από την περιφέρεια, αλλά αντιμετώπισε δυσκολίες αμυντικά, ισοφάρισε σε 16-16, σκοράροντας μετά από 11 λεπτά. Ο Δομπρής σημείωσε για πρώτη φορά τέρμα με την φανέλα των Ερυθρολεύκων απέναντι στην πρώην ομάδα του, την ΑΕΚ, στο 52ο λεπτό (18-17) και λίγο αργότερα (53ο λεπτό) ο Μπουκοβίνας δεν επέτρεψε στους Πειραιώτες να αποκτήσουν διαφορά δύο τερμάτων, καθώς απέκρουσε την μπάλα μετά από πέναλτι του Παπαδόπουλου, σε ενδεχομένως καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα σημείο. Ο Τζηράς ισοφάρισε για την ΑΕΚ, με πέναλτι, σε 18-18 και στα τελευταία πέντε δευτερόλεπτα ο Δομπρής σούταρε, η μπάλα κόντραρε, κατέληξε στα χέρια του Μπάγιου, εκείνος βρέθηκε μόνος του, σούταρε και ο Μπουκοβίνας απέκρουσε, με αποτέλεσμα το ματς να λήξει ισόπαλο.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού αποθέωσαν την ομάδα τους, η οποία ανταπέδωσε το χειροκρότημα.

Αξιοσημείωτο είναι, επιπλέον, το γεγονός ότι η απόδοση των διαιτητών Πατιού-Τσιάνα ήταν αντάξια ενός μεγάλου ντέρμπι.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 18-18

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 3-2, 5-5, 8-8, 9-9, 11-12 (ημίχρονο), 12-13, 13-15, 13-15, 16-16, 18-17, 18-18

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κοτανίδης, Κουκουλάς, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης, Μπούντιτς, Τερλέτσκι, Παπαδημητρίου, Κανδύλας, Μπάγιος 3, Παπαδόπουλος 7, Δομπρής 1, Αραπακόπουλος 2, Πασσιάς, Μοντόρο 3, Μιχαηλίδης, Οστρούσκο 2

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Μπριάτκα, Τζηράς 4, Νικολαΐδης, Λέμος 1, Άντζελιτς, Μυλωνάς, Ηλιόπουλος 1, Μπουκοβίνας, Πλάθα 1, Μόγια 1, Παπαδιονυσίου, Ουγκάλντε 3, Μπετζιλαλί, Καλόμοιρος 2, Μπεριά 5

Διαιτητές: Πατιός-Τσιάνας, Δίλεπτα: 5-4 (Aποβολή Καραμπουρνιώτη στο 56:13), Πέναλτι: 3/4-2/3

No comments