Ενα '' φάντασμα '' στο δρόμο της ΑΕΚ.... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ενα '' φάντασμα '' στο δρόμο της ΑΕΚ....



Με ένα '' φάντασμα '' θα παίξει η ΑΕΚ την Τρίτη στη Χαλκίδα, στην πρεμιέρα των αγώνων της στη φάση των Ομίλων στο  EHF European League.

Η Ταταμπάνια έχει ως σήμα την μπλέ τίγρη, μία δοξασία δηλαδή, ένα μύθο, ένα φάντασμα...

Μπλέ τίγρεις ακούγεται ότι υπάρχουν από το 1910, με μαρτυρίες που σημειώθηκαν από ένα Κινέζο ναυτικό και αργότερα, το 1950 στον πόλεμο της Κορέας από Αμερικανό στρατιώτη.

Αλλά, ούτε φωτογραφία, ούτε στοιχείο εικόνας τους είναι, οπουδήποτε, καταχωρημένο.

Στην Κίνα λένε ότι οι μπλέ τίγρεις, ουσιαστικά, είναι εκείνες που έχουν ανοικτό γκρί χρώμα, που ιριδίζει στο φως.

Γιατί η Ταταμπάνια έχει την μπλέ τίγρη στο σήμα της ; 

Στην Ουγγαρία λατρεύουν τις Τίγρεις, θεωρούν ότι αποτελούν σύμβολο δύναμης και αρκετές ομάδες έχουν ανάλογο παρατσούκλι. 

Η Ταταμπάνια, που εδρεύει στην πόλη της βιομηχανίας Γκρούντφος που είναι σπόνσορας της, έχει στον πάγκο της για 7η συνεχόμενη χρονιά τον Σέρβο  Βλάνταν Μάτιτς, ο οποίος έχει πάρει και την ουγγρική υπηκοότητα.

Προς το παρόν, παίζει σε γήπεδο χωρητικότητας 1.000 θέσεων, αλλά, αναμένεται ότι από τον επόμενο μήνα θα εδρεύει σε ολοκαίνουριο γήπεδο για 6.000 θεατές. 

Η Ταταμπάνια πήρε για τελευταία φορά Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία το 1984 και Κύπελλο το 1978 ενώ δεν έχει διακρίσεις στην Ευρώπη, πέρα από τη συμμετοχή της στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ το 1980.

Από τους 5 ξένους της αντιπάλου της ΑΕΚ, οι 4 αποκτήθηκαν φέτος ( ο Λευκορώσος Ουσάλ, ο Σλοβάκος Ούρμπαν, ο  Σέρβος Στόϊνιτς και ο Ρουμάνος Φοτάς  ) ενώ από πέρσι ήταν στην ομάδα μόνο ο Πολωνός τερματοφύλακας Βιζομίρσκι.

Στην προϊστορία της με ελληνικές ομάδες, η Ταταμπάνια έχει αποκλείσει τον Ιωνικό Ν.Φ. και τον ΠΑΟΚ με 4 νίκες σε 4 ματς.



No comments