Ρεκόρ ξένων στην Handball Premier - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ρεκόρ ξένων στην Handball Premier

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του πρωταθλήματος, η ΟΧΕ ανάρτησε τις εξής πληροφορίες : 

Σημαντικές αλλαγές υπάρχουν στο φετινό πρωτάθλημα της Handball Premier που αρχίζει αύριο, τόσο με αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της ΟΧΕ, όσο και από την Ειδική Προκήρυξη της Handball Premier.

Η Δημόσια Τηλεόραση κοντά στο χάντμπολ

Το πρωτάθλημα της Handball Premier θα μεταδίδεται και φέτος από την ΕΡΤ με ένα παιχνίδι κάθε εβδομάδα. Το πρώτο παιχνίδι που θα καλύψει η Δημόσια Τηλεόραση μέσω της υβριδικής πλατφόρμας ΕΡΤFLIX θα είναι η αναμέτρηση Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή- Διομήδης Άργους (Σάββατο, Ρέντη, 20:30)

Ρεκόρ ξένων

Oι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας επένδυσαν φέτος σε πολλούς ξένους, 37 τον αριθμό που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στην ιστορία της Handball Premier. Oι ξένοι προέρχονται από 15 διαφορετικές χώρες και συγκεκριμένα από Σερβία (7), Μαυροβούνιο (5), Ισπανία (4), Ουκρανία (4), Ρωσία (3), Λευκορωσία (2), Βραζιλία (2), Αλγερία (2), Γεωργία (2), Λευκορωσία (2), Αίγυπτο, Κροατία, Γαλλία, Ουγγαρία, Βόρεια Μακεδονία και Βοσνία.

Τους περισσότερους ξένους έχει η ΑΕΚ (7), ενώ ακολουθούν Αερωπός (6), Φίλιππος (6), Διομήδης (5), ΠΑΟΚ (3), Φαίακας (3), Ολυμπιακός (3), Ζαφειράκης (2), Δράμα (2).

Με αμιγώς Έλληνες παίκτες ξεκινούν το πρωτάθλημα οι: Δούκας, Ιωνικός ΝΦ, Άρης Νικαίας, Σαλαμίνα και ΑΕΣΧ Πυλαίας.

Το σύστημα

Αναδιάρθρωση με 12 ομάδες και ενιαία κατηγορία τη σεζόν 2022-2023

Handball Premier 2021-2022

1ος όμιλος (Νότος): ΑΕΚ, Διομήδης Άργους, Ιωνικός ΝΦ, ΑΣΕ Δούκα, Άρης Νικαίας, HC Σαλαμίνα, Ολυμπιακός ΣΦΠ.

2ος όμιλος (Βορράς): ΠΑΟΚ, Δράμα 1986, ΑΕΣΧ Πυλαίας, Φίλιππος Βέροιας, Αερωπός Έδεσσας, Ζαφειράκης Νάουσας, Φαίακας Κέρκυρας

Σύστημα

Α’ φάση: Όλοι εναντίον όλων σε 2 γύρους (14 αγωνιστικές, 12 για κάθε ομάδα)

Β’ φάση: Πλέι οφ (1-8): Οι 4 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο, μεταφέροντας τους βαθμούς από την Α’ φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακολούθως οι ομάδες του 1ου και του 2ου ομίλου συναντιούνται σε δύο γύρους (8 αγωνιστικές). Δεν αγωνίζονται μεταξύ τους όσοι βρισκόντουσαν στον ίδιο όμιλο στην Α’ φάση.

Πλέι άουτ (9-14): Οι 3 τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο, μεταφέροντας τους βαθμούς από την Α’ φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακολούθως οι ομάδες του 1ου και του 2ου ομίλου συναντιούνται σε δύο γύρους (6 αγωνιστικές). Δεν αγωνίζονται μεταξύ τους όσοι βρισκόντουσαν στον ίδιο όμιλο στην Α’ φάση.

Μετά το πέρας της Β’ φάσης οι 4 τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας υποβιβάζονται στην Α2 Ανδρών, από την οποία προβιβάζονται 2 ομάδες, ώστε το νέο πρωτάθλημα 2022-2023 να διεξαχθεί με 12 ομάδες σε ενιαία κατηγορία.

Γ΄ φάση: Οι 2 πρώτοι της βαθμολογίας μετά το πέρας της Β’ φάσης των πλέι οφ, αγωνίζονται στον τελικό με τον τίτλο να κρίνεται στις 3 νίκες.

Μηδενισμός χωρίς ιατρό αγώνα- Όλες οι αλλαγές

Πολλές είναι οι αλλαγές που προκύπτουν πλέον στην Handball Premier (και στην Α1 Γυναικών)μετά τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στην Γενική και στις Ειδικές Προκηρύξεις της σεζόν.

Οι αλλαγές αφορούν τον ιατρό του αγώνα, τους εκπροσώπους στους πάγκους των ομάδων, τις σχέσεις σωματείων- αθλητών, την υποχρεωτική επιμόρφωση των αθλητών ως διαιτητές, αλλά και τους προπονητές- εν ενεργεία αθλητές.

Για τον ιατρό:

«Σε περίπτωση που τα γηπεδούχα σωματεία δεν θα έχουν Ιατρό , ο αγώνας δεν διεξάγεται, και κατακυρώνεται με σκορ 10-0 υπέρ του αντίπαλου σωματείου και 2 βαθμούς υπέρ του. Για την προσέλευση του Ιατρού δίνεται στα γηπεδούχα σωματεία 20λεπτη καθυστέρηση έναρξης του αγώνα. Μετά την παρέλευση των 20 λεπτών, οι διαιτητές «κλείνουν» το ΦΑ αναγράφοντας όλα τα ανωτέρω σε αυτό»

Για τους πάγκους:

«Στο φύλλο αγώνα θα αναγράφονται όλοι όσοι παρευρίσκονται στον πάγκο της κάθε ομάδας καθώς επίσης και οι ιδιότητες τους. Το ανώτερο θα επιτρέπονται τέσσερις (εκτός των αθλητών), οι οποίοι θα είναι υποχρεωτικά 1 προπονητής, και οι υπόλοιποι 3 με τις προβλεπόμενες ιδιότητες (προπονητής, συνοδός, φροντιστής, ιατρός ή φυσικοθεραπευτής ή διερμηνέας η οποία θα πιστοποιείται από την ΟΧΕ (πλην του Ιατρου-φυσικοθεραπευτή) χωρίς περιορισμό στον αριθμό. Π.χ σωματείο μπορεί να δηλώνει 1 προπονητή και 3 συνοδούς ή 1 προπονητή, 2 συνοδούς και 1 φυσικοθεραπευτή, κ.λ.π Πέραν των τεσσάρων απαγορεύεται οποιοσδήποτε άλλος να έχει παρουσία στον πάγκο της ομάδας».

Σχέσεις σωματείων- αθλητών:

«Βάσει της από 21/3/2021 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ο.Χ.Ε. και της υπ.αριθμ. 320497/7.7.2021 έγκρισης του Υφυπουργού Αθλητισμού ισχύουν τα κάτωθι:

Μεταξύ των σωματείων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Handball Premier Ανδρών και της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών και των εγγεγραμμένων σε αυτά αθλητών-τριών, θα υπογράφεται υποχρεωτικά ιδιωτικό συμφωνητικό παροχής αθλητικών υπηρεσιών, το οποίο θα κατατίθεται στην ΟΧΕ.

Στους αθλητές –αθλήτριες των ανωτέρω 2 κατηγοριών Πρωταθλημάτων παρέχεται από τα σωματεία του προηγούμενου εδαφίου πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη».

Επιμόρφωση αθλητών ως διαιτητές:

«Από την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 τα σωματεία της Handball Premier θα πρέπει να διαθέτουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τουλάχιστον 4 άτομα (ακόμα και αθλητές εν ενεργεία) προκειμένου να επιμορφώνονται ως Διαιτητές από τους κατά τόπους Συνδέσμους Διαιτησίας. Τα άτομα αυτά, εφόσον εκπαιδευτούν και εξεταστούν επιτυχώς, τότε, θα μπορούν να οριστούν και να διευθύνουν αγώνες (Εθνικών και ηλικιακών κατηγοριών ανάλογα με την αξιολόγησή τους). Οι αθλητές εν ενεργεία θα μπορούν να διευθύνουν ΜΟΝΟ ηλικιακά μη μοριοδοτούμενα πρωταθλήματα. Η εν λόγω διάταξη αφορά στο ηλικιακό εύρος 18-30 ετών. Σε περίπτωση που σωματείο δεν ανταποκριθεί, θα του επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 1.000€».

Προπονητές- Εν ενεργεία αθλητές

Εν ενεργεία αθλητής ο οποίος κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή, δύναται κατ’ εξαίρεση να ασκεί το επάγγελμα του προπονητή:

Α) σε άλλη κατηγορία από αυτήν, στην οποία συμμετέχει ως αθλητής

Β) σε Ακαδημίες

Γ) σε ομάδες αντίθετου φύλλου με αυτόν φύλλου οποιασδήποτε κατηγορίας

No comments