Οι κλήσεις της Εθνικής Γυναικών για την προετοιμασία για τα προκριματικά του EURO 2022 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι κλήσεις της Εθνικής Γυναικών για την προετοιμασία για τα προκριματικά του EURO 2022Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 18:45 στο κλειστό του Βύρωνα αρχίζει η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών, ενόψει των προκριματικών του ΕURO 2022 με αντιπάλους Γερμανία (7/10, Τρίερ) και Ολλανδία (10/10, Ηράκλειο). 

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Παναγιώτης Μεσσήνης κάλεσε τις παρακάτω 21 αθλήτριες:

Tσάκαλου (Τούρινγκερ- Γερμανία), Γκάτζιου (Γκραν  Κανάρια- Ισπανία), Βασιλειάδου (Ελμπεχέχεν- Γερμανία), Μ. Κεπεσίδου, Ν. Κεπεσίδου, Διακογιάννη, Ανδρίτσου, Στουγιαννίδου, Καρέλα, Μακρή, Μανιά (ΟΦΝ Ιωνίας), Αργυροπούλου, Μεντεσίδου, Αμβροσιάδου, Τσικνάκη, Σεβδίλη, Χατζηπαρασίδου (ΠΑΟΚ Mateco), Ζηνωνίδου, Κερλίδη (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Ζενέλι (Honda Πανόραμα), Χριστοπούλου (ΓΑΣ Καματερού).

Την Εθνική ομάδα δεν θα μπορέσει να ενισχύσει η διεθνής περιφερειακή της ισπανικής Γκραν Κανάρια, Αγνή Ζυγούρα, λόγω προβλήματος τραυματισμού. 

O Ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Μεσσήνης δήλωσε: «Ξεκινάμε την προετοιμασία μας για δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια απέναντι σε παγκόσμιες υπερδυνάμεις του γυναικείου χάντμπολ, την Γερμανία και την Ολλανδία. 

Ξέρουμε που βρισκόμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Νιώθουμε τυχεροί που θα δώσουμε δύο αγώνες με τέτοιους αντιπάλους γιατί μόνο μέσα από αυτόν τον δρόμο θα αλλάξουμε και εμείς το επίπεδο μας. Ο όμιλος που έχουμε είναι μία πρόκληση, ώστε να δούμε τι μπορούμε να ζητήσουμε από τους εαυτούς μας και τι στόχους πρέπει να θέσουμε για το EURO 2024».

Σχετικά με την απουσία της Ζυγούρα σχολίασε: «Είναι μία σημαντική απώλεια, η Αγνή θα μας λείψει τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου. Όμως προσπαθούμε να χτίσουμε μία ομάδα που να έχει το κίνητρο και την δυνατότητα να μπορεί να καλύψει ακόμα και κενά τέτοιων αθλητριών».

Για το Ηράκλειο, την νέα έδρα της Εθνικής, ανέφερε: «Είναι πολύ θετικό που θα παίξουμε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Θα είμαστε αυτοί που θα κάνουμε ποδαρικό για το χάντμπολ στην πόλη. Οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές δεν μπορούμε να υποσχεθούμε νίκη, αλλά μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα παίξουμε με αυτοπεποίθηση και πάθος απέναντι σε μία ομάδα παγκόσμιας κλάσης, όπως είναι η Ολλανδία. Καλούμε τους Κρητικούς να έρθουν στο γήπεδο να μας στηρίξουν και να γνωρίσουν από κοντά ένα πολύ όμορφο και δυναμικό άθλημα».

No comments