Σε ρόλο «εμπνευστή» των νεαρών αθλητών ο Μουντζουρίδης στον Δούκα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σε ρόλο «εμπνευστή» των νεαρών αθλητών ο Μουντζουρίδης στον Δούκα

Εξωαγωνιστικό ρόλο ανέλαβε στον Δούκα ο Νίκος Μουντζουρίδης, άλλοτε αθλητής της ομάδας των Εκπαιδευτηρίων. Ο Μουντζουρίδης, που έχει κατακτήσει 2 Κύπελλα Ελλάδας και 1 Πρωτάθλημα σε επίπεδο ανδρών, «θα σμιλεύει τον χαρακτήρα και θα γεμίζει το ''πνεύμα''», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των Κυανόλευκων, των νεαρών κυρίως αθλητών, με τους οποίους θα διατηρεί επαφή έτσι ώστε να διατηρηθεί τόσο το ενδιαφέρον τους για τον αθλητισμό, όσο και για το σχολείο. Ο Μουντζουρίδης, με άλλα λόγια, όπως επίσης σημειώνει ο Δούκας, «θα παίζει αποφασιστικό και πολυσύνθετο ρόλο στην εξέλιξη των μικρών αθλητών». 

Ο ίδιος επεσήμανε: «Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ΑΣΕΔ για την τιμή που μού έκαναν να συμμετέχω και εγώ σε αυτή τη νέα προσπάθεια εξέλιξης του συλλόγου. Ο αθλητισμός ήταν για εμένα ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και μια αξία που με γαλούχησε ως άνθρωπο και με εξέλιξε ως προσωπικότητα. 

Όταν βλέπω τη νέα γενιά να βαδίζει στα χνάρια που βάδιζα και εγώ κάποτε, διψασμένη για αθλητικές διακρίσεις και επιδιώκοντας παράλληλα να προοδεύσει, δεν μπορώ παρά να νιώθω υπερήφανος. Πλέον, έχω την ευκαιρία να προσφέρω και εγώ από πλευράς μου την γνώση και την εμπειρία μου στους νέους αθλητές, δείχνοντάς τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να συνδυάζουν τις σπουδές με την προπόνησή τους. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από όταν βρέθηκα κι εγώ στο ίδιο σταυροδρόμι και θεωρώ πως η απόφαση να τα συνδυάσω στο υψηλότερο επίπεδο ήταν μία από τις καλύτερες που πήρα στην καριέρα μου. 

Ο ρόλος μου, λοιπόν, είναι εξωαγωνιστικός, όπου ακολουθώντας ένα πρόγραμμα επισκέψεων σε όλες τις ηλικίες θα δούμε άλλοτε μεταξύ μας και άλλοτε με καλεσμένους, οι οποίοι έκαναν την ίδια επιλογή μ' εμένα, πώς μπορούμε να τους εμπνεύσουμε να επιμείνουν και να συνεχίσουν και στους δύο τομείς της καθημερινότητάς τους, δίνοντας τους την απαραίτητη προτεραιότητα. Στόχος μου είναι να ενθαρρύνουμε τους αθλητές μας και να τους δούμε να πρωταγωνιστούν με επιτυχία στο γήπεδο, καθώς και στα θρανία τους».

No comments