Με πολυφωνία, ρυθμό και '' στοπ '' στην άμυνα, η ΑΕΚ νίκησε στα πάτρια εδάφη τον γενναίο Ιωνικό Ν.Φ. - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με πολυφωνία, ρυθμό και '' στοπ '' στην άμυνα, η ΑΕΚ νίκησε στα πάτρια εδάφη τον γενναίο Ιωνικό Ν.Φ.


 Επιστροφή στα πάτρια εδάφη για την ΑΕΚ που στον γενέθλιο τόπο της, διπλασίασε τις νίκες της, σε ισάριθμα ματς, στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 36-23 του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας στο ιστορικό κλειστό '' Ζαχαρίας Αλεξάνδρου '' στην καρδιά της προσφυγομάνας περιοχής, όπου αναπτύσσονται και οι δύο ομάδες οι οποίες βρέθηκαν απέναντι η μία στην άλλη για την Handball Premier. 

ΑΕΚ και Ιωνικός Ν.Φ. υπηρετούν διαφορετική λογική, με βάση την δυναμική που έχουν, αλλά, η αλήθεια είναι ότι έκαναν και οι δύο έντιμη εμφάνιση, με σεβασμό στο όνομα και την ιστορία τους, έστω και αν από νωρίς φάνηκε ότι η απόσταση σε ποιότητα και αριθμό περίπου ισάξιων λύσεων σε έμψυχο υλικό, δεν υπήρχε περίπτωση να καλυφθεί από την υπευθυνότητα και τη μαχητικότητα των γηπεδούχων.

Μετά τα 7-8 πρώτα λεπτά, η ΑΕΚ επέβαλε τον ρυθμό της και με γρήγορες κινήσεις αξιοποίησε το μεγαλύτερο ατού της, την αποτελεσματικότητα στην κόντρα, χτίζοντας ωστόσο υπομονετικά στην άμυνα της, που ήταν και αυτή την φορά, όπως με την Σαλαμίνα, υποδειγματική.

Η απόδοση του Μπουκοβίνα, με τις 7 αποκρούσεις στο πρώτο μέρος και τις 12 συνολικά, ήταν άκρως προσεκτική, σοβαρή και επαγγελματική ενώ τον ακολούθησε και ο Αντζελιτς στην επανάληψη.

Ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα, έδωσε επιλογές στην ΑΕΚ απέναντι στον Ιωνικό Ν.Φ. που παρά το ενθουσιώδες ξεκίνημα του, δεν είχε αποτελεσματικότητα και αρκέσθηκε σε μόλις 8 γκολ στο πρώτο ημίχρονο ενώ στο δεύτερο μέρος, με Μαντζόπουλο, Χαντέλη και Λόλα να πετυχαίνουν τα 10 από τα 15 γκολ της ομάδας τους σε αυτό το διάστημα, ήταν αισθητά βελτιωμένος.

Ασφαλώς, σε κάποιο βαθμό, έπαιξε τον ρόλο του και το γεγονός ότι ο Δημήτρης Δημητρούλιας έκανε διαδοχικές αλλαγές σε πρόσωπα και σχήμα, αλλά, ας μην υποτιμάται η αξία της αντίδρασης του Ιωνικού Ν.Φ., ο οποίος άλλωστε σε όποια θέση και αν είναι, έχει τον απόλυτο σεβασμό μας ενώ ας μη ξεχνάμε ότι παίζει δίχως ξένους παίκτες.

Η ΑΕΚ έκανε το βήμα που ήθελε, πήρε διαφορά ήδη από το 25΄ και με πειθαρχημένη συμπεριφορά, έπεισε ότι έχει όλους τους παίκτες της σε ετοιμότητα ενώ είναι χαρακτηριστικό για το μοίρασμα του χρόνου ότι 7 από τις μονάδες της είχαν από 3 έως και 5 γκολ στο ενεργητικό τους, σε μία απτή απόδειξη της απόλυτης ισσοροπίας.

Ο τραυματισμός του Λέμος στο 45΄και η αντικατάσταση του, η αγωνιστική άνοδος του Ηλιόπουλου στο δεύτερο μέρος, όταν βρήκε ρέντα στο σκοράρισμα και ανέβηκε ψυχολογικά, οι εντυπωσιακές προσπάθειες του Μυλωνά, η χρησιμότητα του Αραμπατζή, η κλάση του Ουγκάλντε στα τελειώματα ( αν και έστειλε άουτ την μπάλλα σε πέναλτυ ) όπως και η αισθητά βελτιωμένη απόδοση του χαμογελαστού μετά το ματς Μόγια ( ο οποίος ακόμα συνέρχεται από την μακρά απουσία του ),  ήταν τα επιμέρους στοιχεία για την ΑΕΚ.

Για τον Ιωνικό Ν.Φ. ; Η αγωνιστικότητα των παικτών του, ας είναι πρόσημο θετικό για τη συνέχεια, καθώς το χαντμπολικό DNA που έχει αυτή η ομάδα είναι το ισχυρότερο και διαχρονικότερο ατού της.

Το πάθος των Χελιώτη-Σ.Αϊβαλιώτη-Μαντζόπουλου-Λιόλιου και η σταθερότητα τους, μαζί με την ηγετική φυσιογνωμία του Χαντέλη που προσπαθεί να βοηθήσει με κάθε τρόπο το σύνολο, άρεσαν. 

Τα πεντάλεπτα : 2-3, 4-7, 4-12, 6-14, 6-16, 8-19 ( ημίχρονο ), 11-20, 12-24, 13-27, 15-28, 19-33, 23-36.

Διαιτητές : Κινατζίδης-Φωτακίδης

ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ. (Γιάννης Αρβανίτης): Κιαρτζίδης, Αϊβαλιώτης Σ. 3, Παπαδόπουλος, Συγγάρης, Μπραουδάκης, Βασιλείου, Χαντέλης 3, Σιάτρας, Μπούτος 2, Καραμασιώτης, Μαντζόπουλος 6, Χελιώτης 3, Λιόλιος 4, Αϊβαλιώτης Π., Χάλαρης, Λόλας 2.

ΑΕΚ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Αραμπατζής 4, Τζηράς 5, Νικολαΐδης, Λέμος 3, Άντζελιτς, Μυλωνάς 4, Ηλιόπουλος 5, Μπουκοβίνας, Πλάθα 2, Μόγια 5, Κοτσιώνης 1, Ζαρίκος, Παπαδιονυσίου, Ουγκάλντε 4, Δικαιούλιας 1, Κεδέρης 2.

No comments