Επιστρέφει ο θρυλικός Αμύντας Αμυνταίου ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Επιστρέφει ο θρυλικός Αμύντας Αμυνταίου !

 

Αυτή είναι η φανέλα του Αμύντα Αμυνταίου, το 1977, τότε που πρωτοπαίχθηκε χάντμπολ στην Ελλάδα, στην αυλή του Γυμνασίου Αμυνταίου και έγινε το πρώτο τουρνουά, με συμμετοχή του Αμύντα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες ενώ στους άνδρες είχε αγωνισθεί και ο Εθνικός Κοζάνης ( οι άλλες ομάδες ήταν του Γυμνασίου Αμυνταίου και της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης Αμυνταίου ).

Και μετά από 4 χρόνια αναστολής λειτουργίας ( από τις 4/9/2017 ), ο ιστορικός Αμύντας ετοιμάζεται να γυρίσει και πάλι στα γήπεδα ! 

Στο Αμύνταιο γίνεται μία οργανωμένη προσπάθεια που αποδίδει καρπούς, με την βοήθεια των κατοίκων της κωμόπολης που με πληθυσμό 4.300 κατοίκων, ποτέ δεν είχε πλεονάζουσες δυνάμεις αλλά και ποτέ δεν έπαψε να αγαπά το χάντμπολ.

Αρχικά, εξασφαλίζεται η παρουσία του Αμύντα σε επίπεδο ανάπτυξης με την επαναδημιουργία Ακαδημίας ενώ είναι σοβαρές οι ελπίδες να επανασυσταθεί και η ανδρική ομάδα, ώστε να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής και ήδη έχουν γίνει σχετικές επαφές με την ΟΧΕ.

Μακάρι να πάνε όλα καλά και η ιστορία του χάντμπολ να γυρίσει στο γήπεδο...




No comments