Κατάθεση ψυχής από τον Κώστα Τσαβδαρίδη... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κατάθεση ψυχής από τον Κώστα Τσαβδαρίδη...

 


Ο προπονητής των αναπτυξιακών τμημάτων του Δούκα, Κώστας Τσαβδαρίδης, πήρε την πρωτοβουλία να αναφερθεί στις δύσκολες στιγμές που βίωσε η ομάδα του τις τελευταίες εβδομάδες, ελέω κορωνοϊού.

Θα θέλαμε να απομονώσουμε και να σταθούμε σε  ορισμένες απόψεις του, που στέλνουν πολύ δυνατά μηνύματα, αλλά, επειδή μέσα στην γενική ( ασύλληπτη από ένα σημείο και έπειτα...)  καχυποψία μπορεί και να θεωρηθεί ότι λογοκρίνουμε, παραθέτουμε τις σκέψεις του όπως ακριβώς αποτυπώθηκαν στον ιστότοπο του συλλόγου που υπηρετεί : 

 «Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μόνο ξέρω: Είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος.

Πολλές φορές τα λόγια είναι περιττά αλλά και δεν μπορούν να εκφράσουν ή να περιγράψουν την αλήθεια

Τις τελευταίες ημέρες αλήθεια δίνουμε μια τεράστια μάχη για την υγεία των αθλητών μας, αθλητές και οικογένειες που μπήκανε σε μια δοκιμασία.

Μέχρι να πάρουμε στα χέρια μας τα αποτελέσματα από τον μοριακό έλεγχο και τις καρδιολογικές εξετάσεις οι σκέψεις δεν έλεγαν να καταλαγιάσουν.

Και με όλα αυτά προσπαθούσαμε να ισορροπήσουμε τον ψυχισμό μας ανάμεσα στην πολιτική, στις δημόσιες σχέσεις, στα μόρια και στα προσωπικά θέλω παραγόντων.

Κύριοι η υγεία των αθλητών μας είναι πάνω από κάθε λογική σας και δεν θα την διαπραγματευτούμε με κανέναν

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η κάθε οικογένεια που αποτελεί το κύτταρο και τον ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξης αντιμετωπίζει διαφορετικά την κατάσταση και κουβαλάει τον δικό της ξεχωριστό σταυρό που σεβόμαστε απεριόριστα.

Με μεγάλη μου θλίψη και απογοήτευση διέκρινα στην αντιμετώπιση των γεγονότων αφέλεια ακόμα και από ανθρώπους που είναι κοντά μας.

Από τους άλλους δεν περίμενα κάτι διαφορετικό αλλά καλύτερα να σε φθονούν παρά να σε λυπούνται και να θυμάστε η αλήθεια πρεσβεύει και το ψέμα έχει κοντά πόδια.

Δεν φοβηθήκαμε ποτέ το γήπεδο και τους αγώνες

Και για αυτό θα παραταχθούμε με αυτούς τους 10 (μπορεί να καταφέρουμε να γίνουμε και 12 ) μαχητές και να ξέρετε θα είμαστε αφιλόξενοι στον αγωνιστικό χώρο και φιλόξενοι σε όλα τα άλλα σαν διοργανωτές.

Για όλους μας είναι τιμή να είμαστε εκεί έστω και οι μισοί.

Άλλωστε ποτέ δεν μετράει το νούμερο αλλά η καρδιά και η επιθυμία σου.

Ειμαι ευγνώμων σε όλα τα παιδιά που πάντα έδιναν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους προσπαθώντας κάθε φορά να κάνουν ένα βήμα μπροστά και ειδικά σε αυτούς που μπορούν και συνεχίζουν.

Ξέρω θα είναι δύσκολα αλλά ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος.

Ειμαι σίγουρος ότι όσοι δεν μπόρεσαν να είναι μαζί μας στο γήπεδο θα μας στέλνουν την θετική τους ενέργεια και οι υπόλοιποι θα στεκόμαστε όρθιοι απέναντι σε όσες πληγές και αν έχουμε και θα πολεμάμε από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία.

Η παρουσία μας αποτελεί σεβασμό στους εαυτούς μας και τιμή στους αθλητές των άλλων ομάδων που δεν φταίνε σε τίποτα και έχουν και αυτοί όνειρα και φιλοδοξίες όπως εμείς.

Καλή υγεία και δύναμη σε όλες τις ομάδες

Με σεβασμό και αγάπη απέναντι σε όλους τους αθλητές μου

ΥΓ: Τους πρωταθλητές δεν τους ξεχωρίζουν οι νίκες στο γήπεδο αλλά ένα σύνολο πράξεων ξεκινώντας από απλά μικρά που συνθέτουν σαν παζλ τα μεγάλα.

Και ναι φοβηθήκαμε κάτι…. τον COVID 19, τίποτα άλλο».

No comments