Μπράβο λεβεντόπαιδα της Εθνικής, 30-26 την Β.Μακεδονία με εμφάνιση ΟΜΑΔΑΣ ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μπράβο λεβεντόπαιδα της Εθνικής, 30-26 την Β.Μακεδονία με εμφάνιση ΟΜΑΔΑΣ !

 

Επιτομή της έννοιας ΟΜΑΔΑ ήταν απόψε στα Σκόπια η Εθνική μας ομάδα των Εφήβων ( στη φωτο που εξασφάλισε το greekhandball.com που ήταν κοντά και χθες και σήμερα στα παιδιά μας, με ζωντανή και διαρκή περιγραφή του αγώνα και της εξέλιξης του σκορ, οι διεθνείς μας πανηγυρίζουν δικαιολογημένα )που νίκησε με το σπαθί της την γηπεδούχο Β.Μακεδονία με 30-26 και πλέον έχει βάσιμες ελπίδες για πρόκριση στη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων.

Περιμένουμε νίκη της Πολωνίας επί της Β.Μακεδονίας ή έστω ισοπαλία, αλλιώς, θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία και θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων...

Η Ελλάδα ήταν παθιασμένη, αποφασιστική και με καθαρό μυαλό, δεν είχε ούτε ένα παιδί υστερήσαντα και ανέδειξε ως καλύτερο παίκτη της τον τερματοφύλακα Ασλή, ο οποίος είχε 14 αποκρούσεις και έκανε επεμβάσεις σε καθοριστικά σημεία.

Οι διεθνείς μας ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ, διαχειρίσθηκαν με ψυχραιμία το γεγονός ότι οι Β.Μακεδόνες πλησίασαν την Εθνική μας στα 2 γκολ, 4 λεπτά πριν από την λήξη του αγώνα και με λεβέντικες προσπάθειες αλλά και καθοριστικά τέρματα Παπάζογλου και Παγιάτη έφθασαν σε μία νίκη χαρακτήρα υπό την καθοδήγηση του Νίκου Γεωργιάδη που πρώτος πίστεψε στη νίκη.

Η  Εθνική μας έμεινε...10 φορές με παίκτη λιγότερο έναντι μόλις 4 των αντιπάλων μας, αλλά, κατάφερε να σταθεί όρθια και να ανταποκριθεί με πείσμα και αυταπάρνηση στην πρόκληση.

Οτι και αν συμβεί στον Ομιλο, αυτά τα παιδιά αξίζουν ένα χειροκρότημα ζεστό, γιατί πάλεψαν με το άγχος, την πίεση, την κούραση και κέρδισαν πρώτα τους εαυτούς τους, μετά την απογοήτευση που βίωσαν με την Πολωνία και μετά τους αντιπάλους τους.

Τους αξίζουν πολλά μπράβο...Για την σιγουριά, την ωριμότητα, την ψυχραιμία, τα λίγα λάθη, τον πλουραλισμό και την επιμονή.

Η Β.Μακεδονία προσπάθησε πολύ, πήρε βοήθεια από τον τερματοφύλακα της που είχε 12 επεμβάσεις, αλλά, σε κρίσιμα σημεία, δεν άντεξε την ελληνική πίεση και λύγισε ενώ από την αρχή κυνηγούσε στο σκορ την Ελλάδα και ποτέ δεν έπεισε ότι θα μπορούσε να πάρει πρωταγωνιστικό χαρακτήρα στο ματς και να γυρίσει την ροή του.




Τα πεντάλεπτα : 1-1, 3-5, 5-9, 6-11, 8-13, 11-16 ( ημίχρονο ), 13-19, 15-22, 18-23, 20-25, 23-27, 26-30.

Διαιτητές : Ορτέγκα-Φαμπιάν ( Ισπανία )

ΕΛΛΑΔΑ :  Μπαμπατζανίδης, Παπάζογλου 5, Παγιάτης 5, Τζωρτζίνης 4, Κοτσιώνης 7, Κυριακίδης 1, Αναστασίου 1, Αναγνωστόπουλος, Βασιλείου, Γερουλάνος, Ασλής, Γιορανίδης 1, Παπαγιάννης 2, Αλεξανδρίδης, Σίνα 3, Στεφανίτσης 1.

Β.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Τάσεφ, Τοντέσκι, Πάβλε Ατανασέφσκι, Μίτεφ 4, Ιβανόφσκι 2, Γκαλέσκι, Ομέραγκικς 1, Μιτρέφσκι 3, Ντιμόφσκι 1, Στοϊκόφσκι 2, Γκιοργκέφσκι 5, Πέταρ Ατανασέφσκι 1, Στοϊκοβιτς, Ιλιέσκι 5, Ερμανόφσκι, Σαβρέσκι 2. 

No comments