Νίκη στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης για την Εθνική Γυναικών της Ελλάδας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Νίκη στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης για την Εθνική Γυναικών της Ελλάδας

Με το... δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην 1η προκριματική φάση (2ος όμιλος) του EURO 2022 η Εθνική Γυναικών της Ελλάδας, αφού επικράτησε με 29-18 της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, στην Βέροια. Η Γαλανόλευκη, που ήταν συνολικά σαφώς ανώτερη των αντιπάλων της, θα αναμετρηθεί ξανά αύριο (05/06, 18:00, ERTFLIX) κόντρα στην Λετονία, επίσης στο Φιλίππειο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης της Ημαθίας. 

Η Εθνική μας ομάδα διατηρούσε τον έλεγχο του αγώνα για μεγάλο χρονικό διάστημα και στο 13ο λεπτό, για πρώτη φορά, προηγήθηκε με 2 γκολ διαφορά (7-5). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που ανταποκρινόταν στα ανασταλτικά του καθήκοντα και έβρισκε λύσεις επιθετικά, αύξησε την διαφορά σε σχέση με την φιλοξενούμενη ομάδα και στο 16ο λεπτό είχε προβάδισμα 4 τερμάτων (9-5). Ωστόσο, η Βοσνία εκμεταλλεύτηκε λάθη της Γαλανόλευκης και στο 22ο λεπτό πέτυχε να ισοφαρίσει σε 9-9. Η Ελλάδα σκόραρε (10-9, 23ο λεπτό) μετά από περίπου 7 λεπτά στην αναμέτρηση, η Βοσνία έφερε το ματς και πάλι στα ίσα (10-10) και ο τεχνικός της Εθνικής μας, Παναγιώτης Μεσσήνης, ζήτησε τάιμ άουτ στο 24ο λεπτό. Από εκείνο το σημείο και έως την λήξη του πρώτου μισαώρου, η Ελλάδα σημείωσε 5 γκολ, δεν δέχθηκε κανένα και έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 15-10 υπέρ της, καθώς επίσης και με την μεγαλύτερη διαφορά (5 τέρματα) στο σκορ σε όλο το πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη, η Εθνική μας ομάδα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Βοσνία και επιβλήθηκε των αντιπάλων της. Ο δείκτης του σκορ ανέβαινε συνεχώς και η Γαλανόλευκη, η οποία ολοκλήρωσε το ματς με 54% ποσοστό αποτελεσματικότητας στην επίθεση έναντι 35% της Βοσνίας, πέτυχε περίπου στο 38ο λεπτό την μεγαλύτερη διαφορά έως τότε στον αγώνα, καθώς προηγούνταν με 8 τέρματα (20-12). Στο 51ο λεπτό, η Ελλάδα πέτυχε διαφορά 10 γκολ (27-17) και αφού τα πάντα είχαν κριθεί ο ομοσπονδιακός προπονητής επέλεξε να κάνει ροτέισον, έτσι ώστε να ξεκουράσει αθλήτριες και να δώσει, επιπλέον, χρόνο συμμετοχής σε άλλες. Τελικά, το αποτέλεσμα 29-18 αποτύπωσε την συνολικά πολύ θετική παρουσία της Γαλανόλευκης. 


ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΓΕΓΟΒΙΝΗ 29-18

ΕΛΛΑΔΑ: Τσάκαλου 5, Ζυγούρα 1, Μ. Κεπεσίδου, Παναγιωτίδου 4, Γκάτζιου 6, Τσικνάκη, Σεβδίλη, Χατζηπαρασίδου 6, Στουγιαννίδου 2, Αργυροπούλου 1, Ν. Κεπεσίδου 1, Ζηνωνίδου 1, Κωστοπούλου 1, Ζενέλι, Βασιλειάδου, Μάστακα 1

ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ: Μ. Γκούντελι, Α. Γκούντελι 4, Ντέμιτς 2, Νταούτοβιτς, Ίσιτς 5, Τόπιτς 2, Νοβάκοβιτς, Βούκλιτς, Μπάρας, Σιλέμοβιτς, Βράνσιτς, Κολάσιναντς 2, Ίλιτς, Τσούριτς, Κουτούρα 3, Ζβέκιτς

Διαιτητές: Γιόβτσεβ - Γιόντσεβ (Βουλγαρία), Δίλεπτα: 2-6, Πέναλτι: 6/8-4/5

No comments