Καλπάζει και πάλι η θρυλική Ελένη ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Καλπάζει και πάλι η θρυλική Ελένη !

 


Η Ελένη Ποιμενίδου, εντάσσεται στο τεχνικό επιτελείο της γυναικείας ομάδας της Πυλαίας, με την διοίκηση του συλλόγου να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να βοηθήσει και από άλλη θέση στο μέλλον.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της γυναικείας ομάδας της Πυλαίας, Βασίλης Σκανδάλης,  έσπευσε να καλωσορίσει την Ποιμενίδου, παρατηρώντας : '' Είχα την τύχη να την έχω παίκτρια, έχω την χαρά να την έχω φίλη, ανυπομονώ να την έχω συνεργάτιδα ''. 

Αναμφίβολα, η Ελένη Ποιμενίδου, το θρυλικό '' αλογάκι '', όπως την φώναζαν επειδή ήταν ασταμάτητη όταν έτρεχε στην κόντρα, είναι από τις μεγάλες φυσιογνωμίες του ελληνικού χάντμπολ.

Κατάγεται από την Δράμα, πρωτόπαιξε στις Ελπίδες Δράμας, μετακινήθηκε στην Ορμή Πατρών, με την οποία κατέκτησε τίτλους από το 2003 έως το 2010 ( 4 Πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα ), πήγε στη συνέχεια στον ΠΑΟΚ, στην Αναγέννηση Αρτας και στη σεζόν 2014-2015 έπαιξε στη Νορβηγία με την Φέρντε.

Φόρεσε επίσης την φανέλα του Πανοράματος και της Πυλαίας, ομάδες στις οποίες συνεργάσθηκε με τον Βασίλη Σκανδάλη.

Συνετέλεσε στην άνοδο της Πυλαίας στην Α1 Εθνική, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, τη σεζόν 2017-2018 και στη συνέχεια, σταμάτησε να αγωνίζεται, σε ηλικία 38 ετών.

Καταπληκτική στη θέση της πίβοτ, με συμμετοχές και διακρίσεις και με την Εθνική Ελλάδος, αγωνίσθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, Πρωταθλήτρια Κόσμου στο μπιτς χάντμπολ, όπου συνεχίζει να παίζει.

Εξαιρετικός χαρακτήρας και δοτικός άνθρωπος, που θέλει να συνεχίσει να προσφέρει στον αθλητισμό και για αυτό άλλωστε επέλεξε να σπουδάσει φυσιοθεραπεία.

Εχει ανακοινώσει την αποχώρηση της από την ενεργό δράση, αλλά, ο κόσμος του χάντμπολ γνωρίζει ότι ακόμα και αν αποφάσιζε να επιστρέψει, έστω πρόσκαιρα, θα προσέφερε υπερπολύτιμες υπηρεσίες με την κλάση της.


No comments