Στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ, τελικά, ο τελικός του EHF European Cup - Σκληρή ανακοίνωση της ΑΕΚ κατά του ΕΣΑΚΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ, τελικά, ο τελικός του EHF European Cup - Σκληρή ανακοίνωση της ΑΕΚ κατά του ΕΣΑΚΕΣτην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί, τελικά, ο πρώτος τελικός του EHF European Cup, στις 15 Μαΐου. Η ΑΕΚ είχε γνωστοποιήσει ότι ο τελικός θα λάμβανε χώρα στο κλειστό «Νίκος Γκάλης» του ΟΑΚΑ, ωστόσο τα σχέδια άλλαξαν, εξαιτίας αντιδράσεων από τον ΕΣΑΚΕ, όπως υποστηρίζεται στην σχετική... καυστική ανακοίνωση της Ένωσης. Παράλληλα, για να πληρούνται οι προϋποθέσεις για την τέλεση της μεγάλης ευρωπαϊκής αναμέτρησης στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης», οι Κιτρινόμαυροι είναι υποχρεωμένοι να προβούν σε αρκετές δαπανηρές ενέργειες.


Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΑΕΚ:


«Μετά την γνωστοποίηση ότι ως έδρα για τον τελικό Κυπέλλου Ευρώπης στο χάντμπολ θα χρησιμοποιηθεί το κλειστό ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ ΟΑΚΑ, με λύπη υποχρεούμαστε να ενημερώσουμε τους φίλους της ομάδας μας, αλλά και το φίλαθλο κοινό της χώρας μας, ότι ο τελικός της 15ης Μαΐου 2021 θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Κασιμάτης.

Για το λόγο αυτό και ήδη ως Σωματείο, αναλάβαμε με δαπάνες μας να εκτελέσουμε εργασίες αναδιαμόρφωσης του χώρου, μετατροπής των εξεδρών και μετατόπισης των πάγκων, προκειμένου να πληρωθούν οι ελάχιστοι όροι που θέτει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για την τέλεση ενός τελικού χάντμπολ.

Θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι το ΟΑΚΑ δεν είχε κανένα πρόβλημα και μας διέθεσε την αίθουσα ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ για την διεξαγωγή του τελικού, αναγνωρίζοντας την επίδραση που θα είχε παγκοσμίως στον κόσμο του αθλητισμού, η εικόνα της τέλεσης του τελικού στο γήπεδο αυτό. Πρόβλημα δεν είχαν ούτε οι ομάδες μπάσκετ των ΑΕΚ και ΠΑΟ να μετατεθούν ακόμη και για μια μέρα τα παιχνίδια τους, εφόσον προέκυπτε ανάγκη τέλεσης κάποιου την Κυριακή 15/5/2021 στο ΟΑΚΑ.

Δυστυχώς η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική αθλητική λίγκα της Ελλάδος, ο ΕΣΑΚΕ, αντέδρασε στην διάθεση του ΟΑΚΑ για την τέλεση του τελικού χάντμπολ, επειδή υπήρχε το ενδεχόμενο να υπάρξει τρίτος αγώνας play Off μεταξύ των ΑΕΚ ΚΑΕ και ΠΑΟΚ ΚΑΕ στο ΟΑΚΑ την ίδια ημέρα και δεν μπορούσε… να τον μεταθέσει. Η Λίγκα που διέκοπτε διοργανώσεις, μετέθετε κατά το δοκούν αγώνες, δεν μπορούσε να παραβεί το καλεντάρι της με το ενδεχόμενο να πάει μια μέρα πιο πίσω ένας αγώνας play off.

Είχαμε την αφέλεια να πιστεύουμε ότι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό, τον αγαπούν πραγματικά και συμβάλλουν τα μέγιστα στην επιτυχή διεξαγωγή εντός τόσο μεγάλου και σημαντικού αθλητικού γεγονότος για τη χώρα. Μας διέψευσαν οικτρά, τους αφήνουμε στην κρίση του κόσμου και τους υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε να τους στενοχωρήσουμε ακόμη περισσότερο κατακτώντας το Κύπελλο Ευρώπης…».

No comments