Πορτ : '' Φοβού τους Ελληνες...'' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πορτ : '' Φοβού τους Ελληνες...''

 


Ο Βαλεντίν Πόρτ, στα 31 χρόνια του, θα είναι αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας στον αγώνα με την Ελλάδα, στα μέρη όπου μεγάλωσε, καθώς γεννήθηκε στις Βερσαλλίες, σε απόσταση 24 χιλιομέτρων από το Κρετέϊγ, που θα φιλοξενήσει την καθοριστική αναμέτρηση για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

'' Ασφαλώς είναι μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια να φορέσω ξανά το περιβραχιόνιο του αρχηγού, καθώς, αυτό σημαίνει ότι έχω την εμπιστοσύνη όλης της ομάδας '' υποστηρίζει ο Πορτ.

Το 2018 στο Μπέργκεν της Νορβηγίας, ο Πορτ είχε και πάλι πάρει το περιβραχιόνιο, καθώς και τότε έλειπαν αρκετοί παίκτες από την Εθνική Γαλλίας που είχε παρουσιάσει μία νεανική ομάδα.

Τώρα, ο Πορτ  δηλώνει ανυπόμονος ώστε να οδηγήσει την Εθνική Γαλλίας στο ματς με την Ελλάδα.

'' Μου θυμίζει αυτή η κατάσταση, τις ημέρες όπου ήμουν αρχηγός της Μονπελιέ. Η ομάδα ήταν ανανεωμένη και δεν είχε ανάγκη τόσο από τις αθλητικές υπηρεσίες μου, όσο από την στήριξη μου στους νεότερους και καινούργιους στην ομάδα. Ο στόχος μου είναι να υποστηρίξω τους παίκτες οι οποίοι θα κάνουν το ντεμπούτο τους.Ολοι είχαμε την δική μας πρώτη φορά και ήταν στρεσογόνα. Δεν βλέπω μπροστά μας παγίδες που θα χρειαστεί να αποφύγουμε. Ολοι οι παίκτες θα είναι σε ετοιμότητα και ελπίζω ότι θα συνεισφέρω ώστε να αντιμετωπισθεί η έλλειψη εμπειρίας στο επίπεδο του συνόλου και η πίεση που ορισμένοι θα έχουν. Πρέπει να το απολαύσουν και να μη μείνουν στη φιλοσοφική και θεωρητική πλευρά. Η Ελλάδα είναι ικανή να μας δημιουργήσει προβλήματα στην επίθεση μας, με μία κινητική άμυνα που επιτίθεται σε όποιον κουβαλά την μπάλλα. Θα χρειασθεί να έχουμε ενέργεια και ρυθμό και να δείξουμε ότι ξέρουμε να κάνουμε την δουλειά, απελευθερωμένα. Ανυπομονώ να ηγηθώ αυτής της ομάδας, που θέλει να δείξει όμορφα πράγματα ''.

No comments