Ντεμπούτο για 6 '' τρικολόρ '', πόσοι παίζουν χάντμπολ στην Γαλλία... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ντεμπούτο για 6 '' τρικολόρ '', πόσοι παίζουν χάντμπολ στην Γαλλία...

 


Εξι παίκτες της Εθνικής Γαλλίας έκαναν ντεμπούτο με την φανέλα με το εθνόσημο, στο επίπεδο των Ανδρών, απέναντι στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας το βάθος σε ποιότητα και τον πλουραλισμό επιλογών για την υπερδύναμη του χάντμπολ Γαλλία, η οποία έχει αστείρευτες πηγές αθλητικής ανατροφοδότησης ( τουλάχιστον 540.000 αθλητές έχει το χάντμπολ στη χώρα, όπου το σπορ είναι 5ο πιο δημοφιλές, μετά από ποδόσφαιρο, τένις, μπάσκετ, τζούντο ).

Μικρότερος σε ηλικία από αυτούς, ο 19χρονος Τεό Μονάρ ( φωτο ) ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι πρωτόπαιξαν και οι δύο τερματοφύλακες, ο Κέβιν Μπονεφουά και ο Ρεμί Ντεσμπονέ, 29 ετών και οι δύο.

Ωστόσο, ο Μονάρ δε ξεπερνά τον Ντιλάν Ναχί, που επίσης έπαιξε κατά της Ελλάδας και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Γαλλία, σε ηλικία μόλις 17 ετών.

Πρώτη εμφάνιση και για τους Ομερίκ Μίν, Ο΄Μπράϊαν Νιατέ και Καρλ Κόναν, με τον τελευταίο να δηλώνει ότι μεγάλωσε με την αφίσα της Εθνικής Γαλλίας στο δωμάτιο του και στα 25 του, έζησε αυτό που του φαινόταν ένα '' ονειρεμένο παραμύθι ''....

Για την ιστορία, υπάρχει σκίτσο από το 1763, όπου Γάλλοι παίζουν ένα σπορ, που είναι ο προγονός του χάντμπολ...

Μάλιστα, σε αυτό συμμετείχαν πλούσιοι και φτωχοί, σε ομάδες, καθώς, όπως από τότε έλεγαν οι Γάλλοι '' το χάντμπολ είναι άθλημα για όλους ''....

Υπενθυμίζεται και ότι οι κορυφαίοι αθλητές χάντμπολ στην Γαλλία, κερδίζουν από τα συμβόλαια τους εγγυημένο ποσό 1.000.000 ευρώ τον χρόνο ενώ δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για τις επιπλέον παροχές τους σε χρήμα και είδος.

No comments