Ζαραβίνας στο greekhandball.com: «Να διαφυλάξουμε αυτά που πετύχαμε - Σχεδιάζουμε να παραμείνω στην Ανόρθωση - Τα παιχνίδια της ΑΕΚ κόντρα στην Ίσταντς θα είναι πιο εύκολα από τα προηγούμενα» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ζαραβίνας στο greekhandball.com: «Να διαφυλάξουμε αυτά που πετύχαμε - Σχεδιάζουμε να παραμείνω στην Ανόρθωση - Τα παιχνίδια της ΑΕΚ κόντρα στην Ίσταντς θα είναι πιο εύκολα από τα προηγούμενα»



Η Ανόρθωση έκανε ξέφρενη πορεία στο ΕHF European Cup φτάνοντας έως τα ημιτελικά της διοργάνωσης, ωστόσο τώρα θα πρέπει να διαφυλάξει όσα πέτυχε, επεσήμανε σε δηλώσεις του στο greekhandball.com ο Έλληνας προπονητής των Κυανόλευκων, Γιώργος Ζαραβίνας. Ο ίδιος αποκάλυψε, ακόμα, στην ιστοσελίδα μας ότι πρόκειται να παραμείνει στην κυπριακή ομάδα και τόνισε ότι θεωρεί πως οι τελικοί της ΑΕΚ με αντίπαλο την Ίσταντς, η οποία απέκλεισε την Ανόρθωση, θα είναι πιο εύκολοι σε σχέση με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της Ένωσης κόντρα σε CSM Βουκουρεστίου, Γκορένιε Βελένιε.

Ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά για όλη τους την προσπάθεια στην Ευρώπη. Κοιτάξαμε στα μάτια πολλές δυνατές ομάδες και αφήσαμε παρακαταθήκη στην Κύπρο, ώστε να γίνει το άθλημα πιο γνωστό και να καθιερωθεί στην συνείδηση των φιλάθλων».

Σχετικά με τα σημεία που έκριναν την πρόκριση της Ίσταντς, σχολίασε: «Δεν διατηρήσαμε την μεγαλύτερη από τα δύο τέρματα διαφορά στο πρώτο παιχνίδι. Ένα κακό δεκάλεπτο στην επίθεση στο δεύτερο ματς και ένα... τρελό σφύριγμα (δείτε εδώ), σε συνδυασμό με μία κακή αντίδραση από τον πάγκο μας, που επέφερε δίλεπτη αποβολή, μας στέρησαν την πρόκριση στους τελικούς».

Υπάρχει πικρία στην ομάδα; «Υπάρχει στεναχώρια, αλλά όχι πικρία. Βρεθήκαμε πολύ κοντά στο όνειρο της συμμετοχής σε τελικούς, τα παιδιά άξιζαν να παίξουν στους τελικούς ως επιβράβευση των κόπων τους και της προσπάθειάς τους. Όλα αυτά, όμως, αν μάς τα έλεγαν στην αρχή της σεζόν, δεν θα τα πιστεύαμε. Πλέον, δεν μπορούμε παρά να διαφυλάξουμε αυτά που έχουμε πετύχει.

Η πορεία μιας ομάδας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και αυτό που εμείς μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι την επόμενη περίοδο η Ανόρθωση δεν θα θεωρηθεί από κανέναν... περαστική αντίπαλος».

Ο ίδιος θα παραμείνει στην Ανόρθωση; «Ο σχεδιασμός είναι να παραμείνω, εκτός και αν δεν μού το επιτρέψουν προσωπικές, οικογενειακές προτεραιότητες. Παρ' όλα αυτά, ακόμα δεν έχουμε μιλήσει για παίκτες για την επόμενη σεζόν. Η Ανόρθωση μάς έδωσε τον χώρο και τις συνθήκες να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Όταν ήρθα στην ομάδα πίστευα ότι θα δημιουργούσαμε κάτι καλό, ακόμα και τώρα όμως δεν μπορώ να ξέρω πώς θα εξελιχθεί, έχουμε ξεπεράσει τις προσδοκίες. Υπάρχει ένας άνθρωπος στην ομάδα, ο Ανδρέας Ανδρέου, που έχει παραπάνω... τρέλα από όλους μας και χάρη σε αυτόν η Ανόρθωση δεν έχει ταβάνι».

Θα παράσχει πληροφορίες στην ΑΕΚ για την Ίσταντς; «Αν μού ζητήσουν πληροφορίες, μετά χαράς θα πω στους ανθρώπους του τεχνικού επιτελείου της ΑΕΚ ό,τι γνωρίζω για την Ίσταντς. Θεωρώ ότι αυτά τα παιχνίδια της ΑΕΚ απέναντι στην Ίσταντς θα είναι πιο εύκολα από εκείνα κόντρα στην CSM Βουκουρεστίου και στην Γκορένιε Βελένιε. 

Υπάρχουν 1-2 παίκτες που ξεχωρίζουν στην Ίσταντς, ο Χάλμπακ και ο Νίγκρεν. Δεν έχει, όμως, να επιδείξει ως ομάδα... σούπερ πράγματα, που μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά την ΑΕΚ. Επιπλέον, η Ίσταντς έχει την ικανότητα να παίζει σε όλο το πλάτος του γηπέδου, να φτάνει πολλές μπάλες στα άκρα και παράλληλα είναι αποδοτική στην άμυνά της». 

No comments