Εμαθαν αντιπάλους για το EURO του Beach Handball οι Εθνικές Ανδρών και Γυναικών της Ελλάδας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Εμαθαν αντιπάλους για το EURO του Beach Handball οι Εθνικές Ανδρών και Γυναικών της Ελλάδας

Στα γραφεία της EHF στην Βιέννη πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομίλων του ΕURO Beach Handball 2021 που θα διεξαχθεί στην Βάρνα της Βουλγαρίας το διάστημα 13-18 Ιουλίου.

Στις Γυναίκες, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ελλάδα κληρώθηκε στον 4ο όμιλο με αντιπάλους Ρωσία, Πολωνία και Γαλλία, ενώ στους Άνδρες η Εθνική θα αντιμετωπίσει στον 2ο όμιλο τις Ουγγαρία, Ουκρανία, Γαλλία και Ιταλία.

Την πρόκριση στην 12άδα της διοργάνωσης παίρνουν οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.

Η Ομοσπονδιακή προπονήτρια της Εθνικής Γυναικών Μαρία Καραντώνη σχολίασε: 

«Ο όμιλος μας είναι αρκετά δύσκολος και σε περίπτωση πρόκρισης, θα έχουμε ακόμα δυσκολότερο έργο γιατί θα διασταυρωθούμε με τον 3ο όμιλο. 

Έχουμε μεγάλο μειονέκτημα λόγω της αγωνιστικής αδράνειας των αθλητριών. Έχουμε να παίξουμε Beach Handball σε επίσημη διοργάνωση ως Εθνική ομάδα από τον Οκτώβριο του 2019 (World Beach Games- Ντόχα). Όλες οι υπόλοιπες ομάδες βρίσκονται σε συνεχή δραστηριότητα. 

Πρέπει να κάνουμε πολλές υπερβάσεις σε αυτό το EURO, θα είναι το δυσκολότερο τουρνουά της ιστορίας μας, λόγω αυτής της ιδιάζουσας κατάστασης.

Έχουμε κάνει έναν σχεδιασμό για την προετοιμασία μας και θα πρέπει να τηρηθεί στο 100% για να παρουσιαστούμε έτοιμες για αυτή την πρόκληση».  

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών Γιάννης Λαζαρίδης δήλωσε: 

«Με μία πρώτη ματιά και με δεδομένο ότι παίρνουν μέρος σε αυτό το EURO όλες οι μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος, είναι μία κλήρωση που μας δίνει ελπίδες για την πρόκριση στην 12άδα. 

Όλες οι ομάδες έχουν αναπτύξει και επενδύσει στο Beach Handball και δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος. Θεωρητικά όλες οι ομάδες του ομίλου έχουν δικαίωμα στο όνειρο, το φαβορί είναι η Ουγγαρία, οι άλλες δύο θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση είναι ανοιχτές. 

Το σημαντικότερο για εμάς είναι να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα χωρίς προβλήματα μέσα από φιλικά και τουρνουά, ώστε να πάμε στην Βάρνα έτοιμοι να διεκδικήσουμε πάλι υψηλούς στόχους».

No comments