Χτυπά το κουδούνι για τον Εθνικό Κοζάνης... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Χτυπά το κουδούνι για τον Εθνικό Κοζάνης...


Ο προπονητής του Εθνικού Κοζάνης Γιώργος Παπαδόπουλος, μετά το ματς με την Βέροια 2017, γύρισε σπίτι και εκεί άκουσε ότι τα Λύκεια ανοίγουν ξανά την Δευτέρα.

Λογικά, θα μονολόγησε : '' Τα παιδιά μου θα πάνε πάλι στο σχολείο...''.

Οχι, όμως, τα φυσικά παιδιά του ( οι δύο γιοί του είναι 29 και 26 χρονών πλέον ), αλλά, οι ''κόρες'' του στον Εθνικό Κοζάνης...

Οι 11 από τις 16 της αποστολής στον αγώνα με την ομάδα της Ημαθίας είναι μαθήτριες Λυκείου.

Εξαιρέσεις αποτελούν η 27χρονη Λαθούρα, η 26χρονη Καραγιαννίδου και οι 19χρονες φοιτήτριες Γκιάτα, Αικ. Φλώρου, Βέττα.

Οι Καραγιάννη, Μουρατίδου, Βαρτζώκα πάνε στην Γ΄Λυκείου, οι Αθανασιάδου, Πετράκη, Χατζηευστρατίου, Ανεστάκη, Ιωαννίδου είναι στην Β΄Λυκείου και οι Καραγιώργου, Ταφάκη, Τσαπτζή στην Α΄Λυκείου.

Ο Εθνικός Κοζάνης είναι η πιο νεανική ομάδα στην Α1 Εθνική.

Μοιραία, ο Γ.Παπαδόπουλος σχολιάζει για το ματς με την Βέροια 2017 : '' Δεν υπάρχει σύγκριση. Η μία ομάδα είναι σε επαγγελματικό επίπεδο, η άλλη αγωνίζεται με νεαρά παιδιά και μόνο η Καραγιαννίδου από την ομάδα μας, έχει αγωνισθεί ξανά, πάλι με τον Εθνικό, στην Α1 Εθνική. Κρατάμε την εμπειρία και ελπίζουμε ότι θα σταθεί δυνατό στη νέα σεζόν, όπου ακόμα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιά παιδιά θα έχουμε διαθέσιμα στο γήπεδο, με Πανεπιστήμια και σχολικές υποχρεώσεις, να αξιοποιήσουμε όσα μαθαίνουμε φέτος. Αξίζουν μπράβο σε όλα τα παιδιά μας, για την προσπάθεια τους ''.

Ο 60χρονος ( και ας μην του...φαίνεται...) προπονητής του Εθνικού Κοζάνης, δουλεύει φέτος στην ομάδα για 13η σεζόν, με την πρώτη συνεργασία τους να είναι το 1996.

Ρεαλιστής ο ίδιος, δεν πιστεύει σε γούρια και συμπτώσεις. Του αρέσει να φτιάχνει το μέλλον, μέσα από την δουλειά.

Οι προπονήσεις του Εθνικού, όσο ήταν καλός ο καιρός, φιλοξενούνταν στη Λευκόβρυση.

Τώρα, με δεδομένες και τις απαγορεύσεις λόγω του κορωνοϊού, το γυμναστήριο της Κοζάνης κλείνει στις 9 μ.μ. και οι αθλήτριες περιορίζονται σε προπονήσεις, σχεδόν, μίας ώρας καθώς τελειώνουν στις 7.30 μ.μ. από το, διαδικτυακό, μάθημα τους στα φροντιστήρια.

'' Δεν μας επηρεάζει ότι τα παιδιά θα πάνε σχολείο, καθώς, τα φροντιστήρια είναι εκείνα που μας...δυσκολεύουν για τις απογευματινές προπονήσεις '' παραδέχεται ο Γ.Παπαδόπουλος.

Η πανδημία επηρέασε, βεβαίως και τον Εθνικό καθώς μετά τα πρώτα κρούσματα στην Κοζάνη, σταμάτησαν το χάντμπολ 3-4 αθλήτριες και έτσι μειώθηκαν σε 10-14 αθλήτριες ανά προπόνηση, οι παρουσίες στη λίστα προσελεύσεων ενώ ήταν 20 στην αρχή της σεζόν.

Αλλά, ο Εθνικός προχωρά και με 12 από τις 16 αθλήτριες του Κοζανίτισσες ( οι άλλες 4 είναι από Πτολεμαϊδα και Φιλώτα και πηγαινοέρχονται τρείς φορές την εβδομάδα στην προπόνηση ) δείχνει τον δρόμο...

Κάθε Εθνική Κατηγορία, άλλωστε, σε κάθε ομαδικό άθλημα, έχει ανάγκη από έναν Εθνικό Κοζάνης....


Νίκος Δελαγραμμάτικας 





No comments