Μπουκοβίνας: «H AEK ήταν για εμένα μια μεγάλη ευκαιρία, που έπρεπε να την... αρπάξω» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μπουκοβίνας: «H AEK ήταν για εμένα μια μεγάλη ευκαιρία, που έπρεπε να την... αρπάξω»

Τον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα επέλεξε ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας, Πέτρος Μπουκοβίνας, ο οποίος δεσμεύτηκε να μετακινηθεί στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2021. Ο γκολκίπερ της Ες του Λουξεμβούργου, με την οποία θα ολοκληρώσει την τρέχουσα σεζόν, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα, lequotidien.lu (δείτε εδώ) και το greekhandball.com αναπαράγει μέρος αυτής. 

O 27χρονος τερματοφύλακας αρνήθηκε, όπως αποκαλύπτεται στην συνέντευξή του, πρόταση επέκτασης της συνεργασίας με την Ες, στην οποία μεταγράφηκε το 2017. Ο Θεσσαλονικιός, που εγκατέλειψε τις σπουδές του στην ιατρική, μετά από τρία χρόνια, για... χάρη του χάντμπολ, έχει σκεφτεί να τις ολοκληρώσει, έστω και με καθυστέρηση, αλλά δύσκολα ένα τέτοιο εγχείρημα συμβαδίζει με πορεία σε επαγγελματικά πρότυπα στον αθλητισμό. 

Ο ίδιος, που έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών στις 7 Ιανουαρίου του 2016 κόντρα στην Ουκρανία, σε ματς που αναδείχθηκε MVP, γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και τα τελευταία δύο χρόνια παρακολουθεί εξ αποστάσεως μαθήματα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Eξετάζει, επιπλέον, το ενδεχόμενο να εξασκήσει το επάγγελμα, μετά από την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, στην οποία σχεδιάζει να παραμείνει έως τα 40 του.

Αναφορικά με την ΑΕΚ σχολίασε: «Ο Σταμάτης Παπασταμάτης ονειρεύεται να κάνει την ΑΕΚ ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ. Ο προϋπολογισμός της ομάδας είναι πάρα πολύ υψηλός, όλοι οι παίκτες είναι επαγγελματίες και ένα νέο γήπεδο θα κατασκευαστεί. Ήταν μεγάλη ευκαιρία και έπρεπε να την... αρπάξω, διότι, αν και το συνολικό επίπεδο του ελληνικού Πρωταθλήματος μπορεί να συγκριθεί με αυτό του Λουξεμβούργου (AXA League), οι κορυφαίες τρεις ομάδες είναι ένα βήμα πιο πάνω. 

Για εμένα, η ΑΕΚ είναι ένα μεταβατικό βήμα, που θα μπορούσε να μού επιτρέψει την είσοδό μου στην Μπουντεσλίγκα (Γερμανία) ή στην Lidl Starligue (Γαλλία). Παρ' όλα αυτά, αυτή την στιγμή αγωνίζομαι ακόμα στην Ες και έχουμε μια σεζόν μπροστά μας να τελειώσουμε και ίσως ένα νταμπλ να πετύχουμε...».

No comments