Παπακώστας: «Θα πρέπει να βρούμε κοινή λύση» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Παπακώστας: «Θα πρέπει να βρούμε κοινή λύση»



Κοινή λύση, σε συνάντηση που πρέπει να γίνει μεταξύ σωματείων και ΟΧΕ, θα πρέπει να βρεθεί για την συνέχεια του Πρωταθλήματος, δήλωσε στο greekhandball.com ο προπονητής του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, Μάκης Παπακώστας. 

Τόνισε: «Είναι προφανές ότι η χώρα περνάει πολύ δύσκολα, o ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν μπορεί να μείνει εκτός των προβλημάτων και μάλιστα έχει επηρεαστεί σε πολλά επίπεδα.

Το... παιχνίδι χάθηκε όταν κλείσαμε τον Νοέμβριο, δεν καταφέραμε τότε να κάνουμε έστω προπονήσεις. Θεωρώ πως τότε ήταν που εξανεμίστηκαν οι πιθανότητες να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα φυσιολογικά. Παρ' όλα αυτά, οι ομάδες συμφώνησαν να επιστρέψουν στο γήπεδο. 

Ωστόσο, μετά από όλα αυτά, νομίζω πως είναι πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα με την υπάρχουσα προκήρυξη. Θα πρέπει να βρούμε κοινή λύση -γεγονός που είναι πολύ δύσκολο- σε συνάντηση, που πρέπει να γίνει, μεταξύ σωματείων και ΟΧΕ. Κάποιες ομάδες δουλεύουν επαγγελματικά και κάποιες ερασιτεχνικά, όμως τίθεται θέμα επιβίωσης των ερασιτεχνικών. 

Ένα καλό σενάριο, αν και όχι ιδανικό, είναι να διεξαχθεί Final-4 ή Final-6, με όσες ομάδες θέλουν να μετάσχουν. 

Για καμία ερασιτεχνική ομάδα δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί το σταμάτα-ξεκίνα. Αυτή η διαδικασία είναι ψυχοφθόρα για τους παίκτες». 

No comments