Επιστολή διαμαρτυρίας της ΟΧΕ προς την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΟΧΕ προς την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία


Ως «Μακεδονία» και όχι ως Βόρεια Μακεδονία αναγράφεται η Εθνική ομάδα της γειτονικής με την Ελλάδα χώρας, την οποία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει μεθαύριο (21/03) στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2021. Έτσι, η ΟΧΕ απέστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας προς την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (EHF), μέσω του οποίου αιτείται την διόρθωση του ονόματος της Εθνικής ομάδας της Βόρειας Μακεδονίας.


Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΟΧΕ:


«Η Ομοσπονδία Χάντμπολ της Βόρειας Μακεδονίας ως η διοργανώτρια του 2ου προκριματικού Ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Γυναικών 2021 στον οποίο συμμετέχει και η Εθνική μας ομάδα, ενημέρωσε για την μετάδοση των αναμετρήσεων σε live steaming.

Η ΟΧΕ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην EHF με κοινοποίηση στην ομοσπονδία της γειτονικής χώρας και το ελληνικό προξενιό στα Σκόπια, καθώς στα link του live streaming η Βόρεια Μακεδονία αναγράφεται λανθασμένα ως «Μακεδονία». Η ΟΧΕ ζήτησε την άμεση διόρθωση του ονόματος, όπως ορίζει η συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες».


*Υπήρξε σχεδόν άμεση διόρθωση από τους διοργανωτές. Τα ονόματα αντικαταστάθηκαν με τους κωδικούς των χωρών που χρησιμοποιεί και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Το MKD, λοιπόν, αντικατέστησε το Macedonia.

No comments