Να το νέο πρωτόκολλο της ΓΓΑ...Αυτό μας μάρανε, όταν ο αθλητισμός είναι κλειστός... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Να το νέο πρωτόκολλο της ΓΓΑ...Αυτό μας μάρανε, όταν ο αθλητισμός είναι κλειστός...

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα πρωτόκολλα που ανακοινώθηκαν από την ΓΓΑ για τη διαδικασία ελέγχων κόβιντ και την διαχείριση κρουσμάτων, ισχύουν πλέον τα εξής : 

---Ο έλεγχος μπορεί να  είναι   μοριακός,   24-48 ώρες   πριν  από   τον αγώνα, ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (rapid) την ημέρα του αγώνα, ή εάν   αυτό   δεν  είναι   δυνατόν,  το   τελευταίο   24ώρο  πριν   από   τον αγώνα. 

---Σε περίπτωση κρούσματος, ακολουθούνται οι επικαιροποιημένες οδηγίες διαχείρισης κρούσματος.  Αθλητές   ή   προσωπικό   με   επιβεβαιωμένο   ιστορικό   λοίμωξηςCOVID-19,   οι   οποίοι   έχουν   αναρρώσει,   δεν   υποβάλλονται   σε έλεγχο   COVID-19   για   90   ημέρες   από   το   επιβεβαιωμένο εργαστηριακά  θετικό αποτέλεσμα.  Εξαιρούνται  περιπτώσεις  που τίθεται υποψία επαναλοίμωξης. 

-- Αν   υπάρχει   μετακίνηση   ομάδας   πριν   από   τον   αγώνα,   το   τεστ πρέπει να γίνεται πριν από την ομαδική μετακίνηση. 

--Στις  ομαδικές μετακινήσεις  συστήνεται   η χρήση   διπλής μάσκας από τα μέλη της ομάδας.

- Πριν από τον αγώνα κατατίθεται, στον αλυτάρχη/παρατηρητή του αγώνα, βεβαίωση του ιατρού της ομάδας ότι οι αναγραφόμενοι στο φύλλο   αγώνα   είναι   αρνητικοί   στον   τελευταίο   έλεγχο   που διενεργήθηκε,   ή   έχουν   περάσει   τη   νόσο   και   είναι   εντός   του τριμήνου από το επιβεβαιωμένο εργαστηριακά θετικό αποτέλεσμα.

- Τα εργαστηριακά αποτελέσματα των ελέγχων πρέπει να καταχωρούνται στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19, να   φυλάσσονται   από  τον   γιατρό της   ομάδας   για   4   μήνες τουλάχιστον, τηρώντας όλες τις απαραίτητες διατάξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και να αποστέλλονται σε προτυποποιημένο αρχείο εβδομαδιαίως στην ΓΓΑ. 

--Για τις συρροές (περισσότερα από δύο κρούσματα) σε μια ομάδα, το Σωματείο, η Ομοσπονδία ή η Διοργανώτρια Αρχή αποστέλλουν άμεσα σχετική   ενημέρωση   προς  την  Υγειονομική  Επιστημονική Επιτροπή   της   ΓΓΑ   και   στη   συνέχεια   η   ΓΓΑ   θα   ενημερώνει αρμοδίως τον ΕΟΔΥ. 

Eπί της ουσίας, τι σημαίνουν αυτά ; 

Εφόσον υπάρχει διπλή αγωνιστική μέσα σε μία εβδομάδα, θα είναι δύο τα τεστ και όχι ένα, όπως συνέβαινε σε αθλήματα.

Πρακτικά, βέβαια, μεγαλώνει η απόσταση ανάμεσα σε δύο τεστ. Εάν μία ομάδα έκανε τεστ την Δευτέρα επειδή εκείνη η εβδομάδα ήταν μόνο προπονήσεων, θα πρέπει να πραγματοποιήσει το επόμενο, μετά από 12 ημέρες, την παραμονή του αγώνα που θα κληθεί να παίξει, εφόσον αυτός είναι Σάββατο. Εδώ, υπάρχει κενό που πρέπει με κάποιου τύπου πρόνοια να αντιμετωπισθεί, αλλά, πως να το ξέρουν αυτό όσοι δεν έχουν στην καθημερινότητα τους, την αγωνία και την ευθύνη λειτουργίας μίας ομάδας...

Διευκολύνονται οι ομάδες με κρούσματα, καθώς, κάτω υπό φυσιολογικές συνθήκες δε θα χρειάζεται επανέλεγχος τους για 90 ημέρες. Αρα, περιορίζεται το εβδομαδιαίο κόστος σε όσες ομάδες έχουν ήδη πληγεί από τον δαίμονα...



No comments