Το '' παζλ '' με τις '' Ευρωπαίες '' ΑΕΚ και Ανόρθωση, για την Εθνική Ελλάδος....Το greekhandball.com έχει το ρεπορτάζ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το '' παζλ '' με τις '' Ευρωπαίες '' ΑΕΚ και Ανόρθωση, για την Εθνική Ελλάδος....Το greekhandball.com έχει το ρεπορτάζ

 


Οι αγώνες της ΑΕΚ με την Γκορένιε και της Ανόρθωσης με την Ιστάντ στις 17 και 24 Απριλίου ( μάλιστα με την ΑΕΚ και την Ανόρθωση ως φιλοξενούμενες ομάδες στις επαναληπτικές αναμετρήσεις ) στην ημιτελική φάση του EHF European Cup, αφορούν άμεσα και την Εθνική μας ομάδα.

Και ειδικά μάλιστα αν η Γκορένιε ή η Ιστάντ --και ακόμα χειρότερα και οι δύο...--θελήσουν να παίξουν εντός έδρας όχι στις 24 Απριλίου, αλλά, την Κυριακή 25 Απριλίου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Αρβανίτης θα έχει έναν, παραπάνω, λόγο ώστε να κοιτά την  ιστοσελίδα του '' Ελευθέριος Βενιζέλος '' για να ελέγχει τις αφίξεις από το εξωτερικό... 

Γιατί όλα αυτά ; 

Την Τρίτη 27 Απριλίου η Ελλάδα υποδέχεται την Γαλλία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2022, οπότε, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να βγούν από το αεροπλάνο και να μπούν ...απευθείας στο γήπεδο αρκετοί από τους διεθνείς παίκτες μας...

Ετσι και αλλιώς, βέβαια, πρόκειται για μία...ιδιαίτερη εβδομάδα, καθώς, μέσα σε πέντε 24ωρα, η Εθνική Ελλάδος θα χρειασθεί να αντιμετωπίσει εντός έδρας την Γαλλία και την Σερβία ( την Πέμπτη 29 Απριλίου ) και εκτός έδρας την Γαλλία, την Κυριακή 2 Μαϊου.

Ομως, πως επηρεάζεται από τα ματς της ΑΕΚ και της Ανόρθωσης η Εθνική Ελλάδος ;

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Αρβανίτης είχε κοντά του, στο τελευταίο ματς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, στις 13 Ιανουαρίου με αντίπαλο την Σερβία, τους Τζηρά, Μυλωνά, Αραμπατζή, Αραπακόπουλο, Δομπρή, Παπαδιονυσίου, Καλόμοιρο από την ΑΕΚ και τους Κοτανίδη, Κανδύλα από την Ανόρθωση, συνολικά 9 παίκτες. 

Και για την αναμέτρηση με την Γαλλία, στην Εθνική Ελλάδος, είναι πολύ πιθανό να είναι ακόμα περισσότεροι οι παίκτες από την ΑΕΚ και την Ανόρθωση ( από την οποία, για παράδειγμα, είναι υπό παρακολούθηση και οι Καραμπουρνιώτης, Μωραϊτης, Κρητικός, όπως επίσης και ο Ασβεστάς ).

Η αποτύπωση της κατάστασης από τον Γιάννη Αρβανίτη, με την τοποθέτηση του στο greekhandball.com είναι απλή και σαφής :

''  Για την Εθνική ομάδα είναι δεδομένο ότι ένας μεγάλος αριθμός παικτών θα έχει δώσει δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια μέσα σε λίγες ημέρες. Θεωρητικά, θα θέλαμε ένα φιλικό πριν το ματς με την Γαλλία, αλλά, αντικειμενικά θα είναι δύσκολο να το έχουμε. Είναι θετικό, ωστόσο, ότι αρκετοί διεθνείς μας θα έχουν παίξει δύο πολύ δυνατά ματς σε υψηλό επίπεδο και θα είναι φορμαρισμένοι, αλλά, υπάρχουν ερωτηματικά για την κόπωση όπως και ρίσκο για τυχόν τραυματισμό, ειδικά αν οι ρεβάνς ΑΕΚ και Ανόρθωσης γίνουν Κυριακή. Ολα αυτά συμβαίνουν επειδή πιέζεται το πρόγραμμα λόγω των αλλαγών που έφερε η πανδημία και των αναβολών, ωστόσο, πρέπει να διαχειρισθούμε την κατάσταση και αυτό θα κάνουμε, όσο γίνεται καλύτερα ''.

Οι κλήσεις για την Εθνική μας ομάδα, θα αφορούν αυτή την φορά περισσότερους από 22 αθλητές, ώστε να γίνει η προετοιμασία σε δύο φάσεις, αρχικά με κορμό αθλητών από τις ομάδες που δεν έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και στη συνέχεια με εκείνους που θα επιλεγούν και οι οποίοι ωστόσο δεν θα είναι λιγότεροι από 21-22, δοθέντος ότι υπάρχουν τρία διαδοχικά ματς για την Ελλάδα.


Νίκος Δελαγραμμάτικας


No comments