'' Λειτουργήσαμε για το καλό του Αχιλλέα, με σεβασμό στην επιθυμία του...'' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

'' Λειτουργήσαμε για το καλό του Αχιλλέα, με σεβασμό στην επιθυμία του...''


Ο ιδανικότερος, ίσως, ώστε να μιλήσει για τον Αχιλλέα Τόσκα που μετακινείται από την Προσοτσάνη στη Δράμα, με υποσχετική, είναι ο προπονητής του στην Προσοτσάνη, ο Πέτρος Δρανόβαλης, με τον οποίο καθιερώθηκε ο νεαρός στην ανδρική ομάδα στην τελευταία διετία, παρουσιάζοντας εξαιρετική πρόοδο ( Σ.Σ. προκειμένου βεβαίως να είμαστε ακριβείς, θα πρέπει να σημειώσουμε και ότι ο Τόσκας είχε στο ξεκίνημα της παρουσίας του στην Προσοτσάνη, στα τμήματα υποδομών, ως προπονητή τον Ηλία Καλακίδη ).

Ο Πέτρος Δρανόβαλης μίλησε στο greekhandball.com  για τον Τόσκα και την ένταξη του στην  ομάδα της Δράμας : '' Ο  Αχιλλέας μας ζήτησε να πάει στη Δράμα, ώστε να έχει το περιθώριο να προπονείται και να αγωνίζεται, καθώς, η Α2 μένει, ακόμα, κλειστή και δεν γνωρίζουμε ποιά θα είναι η τύχη της. Σεβασθήκαμε την επιθυμία του και έτσι δόθηκε με υποσχετική στη Δράμα, ώστε να έχει το περιθώριο να εξελιχθεί. Λειτουργήσαμε ως άνθρωποι, για το καλό του παιδιού, δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε σε αυτό που μας εξέφρασε, να πάμε κόντρα στη θέληση του. Θα έχει άλλες παραστάσεις και άλλα ερεθίσματα στην προπόνηση ενώ πιστεύω ότι μπορεί να πάρει λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ήδη από την εφετινή σεζόν. Ξέρουμε όλοι τι; δυνατότητες του και την πρόοδο του , δεν θέλαμε να του στερήσουμε την, πολύ καλή, ευκαιρία. Μακάρι η πορεία του να είναι η αναμενόμενη. Η ομάδα της Δράμας θα του δώσει εμπειρίες, θα δουλέψει καλά με τους προπονητές εκεί και εκείνοι φυσικά θα κρίνουν εντέλει πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί και να προχωρήσει.  Προτεραιότητα είναι να τελειώσει το σχολείο και να είναι κοντά στο σπίτι του. Οτι προκύψει στη συνέχεια, θα το αποφασίσει ο ίδιος. Εμείς δεν θα σταθούμε εμπόδιο στην καριέρα και την πορεία του''.

Και η συμβουλή του Δρανόβαλη στον Αχιλλέα : '' Να έχει τα μυαλά στο κεφάλι του...''.

Προσοτσάνη και Δράμα συνεργάσθηκαν επιτυχώς στο πρόσφατο παρελθόν και με την παραχώρηση των Λευτέρη Παπάζογλου και Τσιτσίγκου, όπως και με την υποσχετική του Θανάση Παπάζογλου.   

Από την Δράμα δόθηκαν 7 Κορασίδες το περασμένο καλοκαίρι στην Προσοτσάνη.

Οι δύο σύλλογοι, που εδρεύουν σε μικρή απόσταση και ανήκουν στον ίδιο νομό, είναι κοντά, με όρους που φαίνεται ότι τους καλύπτουν με αμοιβαιότητα.

Τον Τόσκα ήθελαν και άλλες ομάδες. ωστόσο, προτιμήθηκε να μείνει στον τόπο κατοικίας του, ώστε να ολοκληρώσει απρόσκοπτα τις υποχρεώσεις του στο Λύκειο ( σήμερα, είναι μαθητής της Β΄Λυκείου ). 


Νίκος Δελαγραμμάτικας

No comments